Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #750 dnia: Maja 22, 2020, 09:56:38 »
Tak, mówię tylko, że jak zrobią wersję klikalną, to zawsze łatwiej zrobić z niej FC - co się dzieje jako MAC. Jak zrobią FC, to jak widać nigdy nie przechodzą na klikalną.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #751 dnia: Maja 23, 2020, 20:04:21 »
Piszę o swoich odczuciach i nie jestem Wikipedią, aby wszystko wiedzieć. Moja doba nie ma 48 h, aby znać też wszystkie posty ED. Od tego mam to forum. Ja nie muszę mieć klikalnych kokpitów, przynajmniej w pierwszej fazie robienia modułu. Po prostu chcę zdążyć przed śmiercią pograć konkretne teatry działań, a nie chaos-misje, choć i to jest w DCS fajne. Małe pocieszenie, że to mój syn dożyje klikalnego Delta Daggera, a nie ja.

« Odpowiedź #752 dnia: Maja 31, 2020, 05:48:01 »
DCS: Early Access Look at the P-47D Thunderbolt + New Map:
https://www.youtube.com/watch?v=7w3PlLfyP8c
https://www.youtube.com/watch?v=1rHhEgmpsJQ

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #753 dnia: Maja 31, 2020, 12:22:04 »
Dzbanek to jednak fajny sprzęt. Jak była posucha tak teraz będzie w BoX i DCS ;). Jak żyć...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #754 dnia: Czerwca 08, 2020, 22:50:29 »
Jeśli ktoś lubi samoloty akrobacyjne, to na potrzeby Virtual Air Racing Series powstał darmowy mod Edge 540. :)
http://virtualairrace.com/edge-540-mod/

« Odpowiedź #755 dnia: Czerwca 09, 2020, 10:52:16 »
Dzbanek to jednak fajny sprzęt. Jak była posucha tak teraz będzie w BoX i DCS ;). Jak żyć...

Okej, tylko kto tym będzie latał i z tego strzelał w DCS? Serwerów nie ma. Zabawowo można w dwójkę pokatować, ale poważnych misji online brak.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #756 dnia: Czerwca 09, 2020, 11:06:04 »
Nie mam z tym najmniejszego problemu. Nie muszę bawić się online i na tym się mój świat nie kończy. Przy moim braku czasu nawet polatanie sobie szybkiej misji czy kampanii robi robotę.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #757 dnia: Czerwca 09, 2020, 11:38:40 »
Spox, ale wydaje mi się, że granie online jest esencją symulatorów.

Wracając, próbuję dociec, czym spowodowane jest zatrzymanie rozwoju FC3 w świecie DCS. Czy blokuje to ED, czy po prostu twórcy nie są zainteresowani takimi nieklikalnymi modułami. Czekam na odpowiedź od Razbama. :)

Czekam na jakiś jeden spójny teatr działan. Póki co mamy taki współczesny, ale on też jest okrojony z wielu samolotów.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #758 dnia: Czerwca 09, 2020, 11:47:54 »

No to chyba źle Ci się wydaje :). Jeden lubi jak mu nogi śmierdzą, a drugi jak mu wali spod pachy :). Ideą zabawy jest sam symulator. Reszta to sprawa gustu.

Czekam na jakiś jeden spójny teatr działan. Póki co mamy taki współczesny, ale on też jest okrojony z wielu samolotów.

Hah... powodzenia. 20 lat minęło i nic się nie zmieniło pod tym (i nie tylko) względem. Bierz to co jest i w takiej formie, a nie uprawiaj koncertu życzeń, bo się nie doczekasz.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #759 dnia: Czerwca 09, 2020, 12:14:57 »

Nie jest. W tej tak intymnej czynności jaką jest polatanie sobie nad Kaukazem, inni ludzie są mi zbędni. A wręcz niemile widziani. :D

Nie ma i nie będzie. Będą tłuczone moduły za 49.90 w EA. A jak tłuczesz moduły, to nie ma czasu, żeby uaktualnić i poszerzyć listę statyków i ATC niezmiennych od czasów LoMAC, uspójnić takie detale jak chociażby temat katapultowania (co innego w kabinie, co innego na spacerze, co innego już na ziemi) itd. itp. O spójnych dedykowanych teatrach działań już nie wspominając.

Nie mam z tym problemu. Żadnego. Już od dawna. Bo to co mogę w DCSie to i tak więcej niż się spodziewałem kiedykolwiek.

« Odpowiedź #760 dnia: Czerwca 09, 2020, 14:33:13 »
Jak latasz w samotności to doskonale rozumiem, że ci (prawie) nic w grze nie brakuje. Swoją drogą, ciekawy jestem, ilu z nas lata single, a ilu multi. Ja zdecydowanie multi.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #761 dnia: Czerwca 09, 2020, 14:34:48 »
Trochę przesadzacie z tym jakoby nieobecnym spójnym teatrem. Weźmy Zatokę Perską, czego tam brakuje? Są Irańskie F-14, MiGi-29, F-5 i trochę mniej znanego sprzętu na tyle, że da się zrobić całkiem żywe środowisko. Po stronie Dobra jest Demokratyczna Republika Arabii Saudyjskiej ze swoimi eFami i oczywiście lotniskowce USA, są też odpowiednie SAMy etc. Cieśnina Ormuz to też nie w kij dmuchał region, ale istota walki o demokracje.
Jak ktoś nie wierzy, to zapraszamy na serwer =OPS= z najnowszą misją zrobioną przez =OPS= Barti, podczas której nie można narzekać na nudę, bo oprócz graczy jest bogactwo jednostek AI.
Tak więc mówiąc po staropolsku.. Pie****cie Hipolicie  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #762 dnia: Czerwca 09, 2020, 17:25:35 »
Okej, tylko kto tym będzie latał i z tego strzelał w DCS? Serwerów nie ma. Zabawowo można w dwójkę pokatować, ale poważnych misji online brak.
Oj zdziwiłbyś się. Jasne, że nie jest to taka ilość jak w Iłku, ale kilka serwerów jest. Np. LFDM, serwer zrobiony przez żabojadów: http://wwii.lfdm.free.fr/
Bardzo fajny z konkretnymi zadaniami. Jedyny problem to zazwyczaj spora przewaga ilościowa po stronie Blue, w związku z czym Red ma mocno pod górkę.

« Odpowiedź #763 dnia: Czerwca 09, 2020, 17:32:27 »
#qrdl

Przecie pisałem, że współczesny jest, choć dość okrojony, ale grać się da.

"lipas

To ciekawe, nie widziałem nigdy tego serwa. To jest na Stable, czy tylko na OB?

« Odpowiedź #764 dnia: Czerwca 09, 2020, 17:32:56 »
Jedyny problem to zazwyczaj spora przewaga ilościowa po stronie Blue, w związku z czym Red ma mocno pod górkę.
Ten "jedyny" problem odtrąca bardzo dużą ilość osób od latania on-line.