To że WWII w DCS poszło w pewnym kierunku jest wypadową czkawki po Lutierze. Ekipa Ił-2 stworzyła BoB i nie było sensu powtarzać tego w DCS, dla tego zabrali się za temat Normandii w DCS ale tam też polegli, a ED spłaca ich zobowiązania!
Po co iść w BoB jak jest w CoDBoB i na dzień dzisiejszy niema to sensu, komputery dorosły do CoD i nawet ekipa 777 może się schować! Bo ekipa od CoD Blitz jest lepsza, model lotu i kokpity oraz to co za kokpitem jest lepsze(bije na głowę 777) w Blitz niż to co 777 może zaoferować. Oczywiście są mega wkórxxxxce rzeczy w CoD takie jak menu i te przypinanie pasami w którym nie mogę spojrzeć za plecy, a co doprowadza mnie do szału. Ale jeżeli spojrzeć na model zniszczeń i model lotu to w niczym nie ustępuje a nawet jest lepsze od tego co jest w DCS a przynajmniej ja mam takie subiektywne wrażenie. Bo w model lotu 777 nie dowierzam.
A co do kokpitów to jak spojrzę na kokpity Hurricane i Spitfire i Bf-109 w CoD a w DCS to jak by te kokpity dzieliła dekada na korzyść CoD, dopiero P-47 i Moskit mogą się równać z nimi jakością. A więc 10 lat po CoD wyrównali poziom kokpitów i model zniszczeń chociaż nadal mam wrażenie że DCS jest odrobinę gorszy w tym od CoD Blitz.