Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167977 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #900 dnia: Listopada 13, 2021, 12:48:47 »
Najnowsza wiadomość: MB-339 jest już ukończony i AvioDev składa wniosek do ED o przegląd modułu.
https://forums.eagle.ru/topic/253651-development-report/page/5/#comment-4823550
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #901 dnia: Listopada 13, 2021, 13:14:33 »
Nie wiem czy chce go miec, to to samo co L-39, C-101. Ale na Fiata 91 juz na pewno sie skusze :). Fajnie ze ukonczyli, beda 2 free tygodnie na przetestowanie jak wyjdzie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #902 dnia: Listopada 13, 2021, 13:23:03 »
Najważniejsze że dobrze im idzie, a jak będzie tak dobrze szło jak mówi IndiaFoxtEcho to może na Boże Narodzenie 2022 zdążą z G-91.
Ps. Sory za błąd to IndiaFoxtEcho robi MB-339 a nie AvioDev.

« Odpowiedź #903 dnia: Listopada 13, 2021, 15:46:40 »
Myślę że WW2 zdominuję tą grę w przeciągu 5-7 lat.

To ja dziękuję za taką przyszłość. ;)

Zresztą rozwój gry powinien być oparty o konkretne teatry działań. Jeśli np. powstaje mapa Falklandów to powinien być od razu robiony Harrier z epoki, Super Etendard i inne samoloty. Przykład nieśmiertelnego FC3 z sensownym planesetem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #904 dnia: Listopada 13, 2021, 16:48:59 »
Ew. Ten MB-339 moze byc najbardziej adekwatnym dodatkiem do …. mapki od Razbam :D. No dobra, mam pretekst jakby cos.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #905 dnia: Listopada 13, 2021, 17:07:41 »
Ew. Ten MB-339 moze byc najbardziej adekwatnym dodatkiem do …. mapki od Razbam :D. No dobra, mam pretekst jakby cos.
Co zamarzył ci się atak na fregatę HMS Argonaut!  ;)
Kupuj, kupuj zawsze to wsparcie dla producenta! Bo fortuny nie zbiją na tym module, ale grunt to żeby nie odskoczyli od DCSa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #906 dnia: Listopada 13, 2021, 19:22:09 »
Co zamarzył ci się atak na fregatę HMS Argonaut!  ;)
Kupuj, kupuj zawsze to wsparcie dla producenta! Bo fortuny nie zbiją na tym module, ale grunt to żeby nie odskoczyli od DCSa.

:evil:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #907 dnia: Listopada 13, 2021, 21:03:17 »
     Myślę że WW2 zdominuję tą grę w przeciągu 5-7 lat.
Przy tej widoczności samolotów w powietrzu, to raczej nikłe szanse. A w ciągu tych 5 czy 7 lat, nie doczekamy się nawet 1/4  modeli maszyn które są w IŁ-ku. Samych  109ek powinno być ze 3-4 modele, tak jak i "Spitów". W tym tempie mogę nie dożyć tego dnia dominacji, a konkurencja nie śpi.
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2021, 21:10:02 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #908 dnia: Listopada 13, 2021, 21:39:06 »
Przy tej widoczności samolotów w powietrzu, to raczej nikłe szanse.
No fakt jest to problem.

« Odpowiedź #909 dnia: Listopada 15, 2021, 15:34:09 »
Przy tej widoczności samolotów w powietrzu, to raczej nikłe szanse. A w ciągu tych 5 czy 7 lat, nie doczekamy się nawet 1/4  modeli maszyn które są w IŁ-ku. Samych  109ek powinno być ze 3-4 modele, tak jak i "Spitów". W tym tempie mogę nie dożyć tego dnia dominacji, a konkurencja nie śpi.

Padek, widoczność to jedno, a ilość kolejnych maszyn to drugie. A raczej ich przypadkowość i wyjęcie z kontekstu. Wolałbym kilka (4-5) porządnie zrobionych maszyn do realizowania zadań w ramach małej kampanii dynamicznej online, niż kolejne wynalazki typu I-16 czy DH-98. Wystarczyłoby zrobić Bf 109E, Spita, Hurriego, Ju 87 i Bf 110 z okresu Bitwy o Anglię plus He 111 AI i mamy super grę i walki nad kanałem. Lub jakiś scenariusz i podobny mały dobrze zrobiony planeset Francja 1940 czy Afryka Północna 1941.

« Odpowiedź #910 dnia: Listopada 15, 2021, 16:21:19 »
Wystarczyłoby zrobić Bf 109E, Spita, Hurriego, Ju 87 i Bf 110 z okresu Bitwy o Anglię plus He 111 AI i mamy super grę i walki nad kanałem. Lub jakiś scenariusz i podobny mały dobrze zrobiony planeset Francja 1940 czy Afryka Północna 1941.
Samoloty WWII w DCS są zorientowane na Lądowanie w Normandii a nie BoB. Nie wszystkie rzecz jasna jak przypadek I-16!
Ale trafił się miłośnik I-16, zrobił moduł i dobrze bo lepiej mieć I-16 niż nie mieć w grze. Kto chce to kupi kto nie to nie.

« Odpowiedź #911 dnia: Listopada 15, 2021, 17:32:38 »
Ludzie chcą się pokręcić w powietrzu, pobawić, a K-4 ma tyle wspólnego z kręceniem co nic. Tu trzeba B & Z a widoczność w DCS na to nie pozwala za bardzo. K-4 był do rozwalania bombowców, których w DCS jest raczej nie wiele, w dodatku strzelcy pokładowi mają w hełmofonach  radary naprowadzające. Dobór maszyn z okresu BOB byłby zdecydowanie ciekawszy do takiej zabawy. Teraz  głównie piloci "Spitów"  mają radochę z zabawy.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #912 dnia: Listopada 15, 2021, 18:17:24 »
To że WWII w DCS poszło w pewnym kierunku jest wypadową czkawki po Lutierze. Ekipa Ił-2 stworzyła BoB i nie było sensu powtarzać tego w DCS, dla tego zabrali się za temat Normandii w DCS ale tam też polegli, a ED spłaca ich zobowiązania!
   Po co iść w BoB jak jest w CoDBoB i na dzień dzisiejszy niema to sensu, komputery dorosły do CoD i nawet ekipa 777 może się schować! Bo ekipa od CoD Blitz jest lepsza, model lotu i kokpity oraz to co za kokpitem jest lepsze(bije na głowę 777) w Blitz niż to co 777 może zaoferować. Oczywiście są mega wkórxxxxce rzeczy w CoD takie jak menu i te przypinanie pasami w którym nie mogę spojrzeć za plecy, a co doprowadza mnie do szału. Ale jeżeli spojrzeć na model zniszczeń i model lotu to w niczym nie ustępuje  a nawet jest lepsze od tego co jest w DCS a przynajmniej ja mam takie subiektywne wrażenie. Bo w model lotu 777 nie dowierzam.
   A co do kokpitów to jak spojrzę na kokpity Hurricane i Spitfire i Bf-109 w CoD a w DCS to jak by te kokpity dzieliła dekada na korzyść CoD, dopiero P-47 i Moskit mogą się równać z nimi jakością. A więc 10 lat po CoD wyrównali poziom kokpitów i model zniszczeń chociaż nadal mam wrażenie że DCS jest odrobinę gorszy w tym od CoD Blitz.

« Odpowiedź #913 dnia: Listopada 15, 2021, 20:16:41 »
Nie nie nie, żadnych rupieci z II wojny bitte. Wstyd toto nazywać samolotem, jakieś dziwadła ze śmigłem. Disgraceful.
Pamiętam ktoś robił Su-22 i MiG-27 i na to czekam z niecierpliwością  :icon_mrgreen:

« Odpowiedź #914 dnia: Listopada 15, 2021, 20:43:34 »
To się może niejeden nie doczekać...