Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #1050 dnia: Listopada 10, 2023, 11:56:44 »
Oj zdziwiłbyś się jak sporo ludzi grywa. Na pewno jest dużo trudniej niż w iłku. A Ła-7 jest bez sensu, to prawda. Zresztą tak jak i I-16.
A ma niebawem (be sure two weeks :-)) wyjść F4U też bez żadnego zaplecza (lotniskowiec), mapy, przeciwnika. Bez klimatu kompletnie. Do polatania. I tyle.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1051 dnia: Listopada 10, 2023, 12:06:39 »
Będzie doganiał F-15 w pionie. Po zabawie chłopaki be sure :032:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1052 dnia: Listopada 10, 2023, 12:48:46 »
Oj zdziwiłbyś się jak sporo ludzi grywa. Na pewno jest dużo trudniej niż w iłku. A Ła-7 jest bez sensu, to prawda. Zresztą tak jak i I-16.
A ma niebawem (be sure two weeks :-)) wyjść F4U też bez żadnego zaplecza (lotniskowiec), mapy, przeciwnika. Bez klimatu kompletnie. Do polatania. I tyle.

Wiem, że sporo grywa i się dziwię właśnie. :)

Nie wiem, czy poprawili balistykę, bo od ponad roku nie siedziałem wirtualnie w żadnym kokpicie. Jeśli nadal jest tak, jak było, współczuję piotom.

« Odpowiedź #1053 dnia: Listopada 10, 2023, 23:43:45 »
Oj tam oj tam, jak 11 lat temu wychodził Mustang też pewnie było biadolenie "po co to komu".

Lotniskowiec, Mariany z epoki i skośnookie jednostki naziemne wielokrotnie widzieliśmy, że "się robią". To Zero, które Rudel modelował sobie prywatnie, też zaczęło być wlepiane w promocyjne screeny. Jakkolwiek nie mam iluzji, że zdążą to wszystko wypuścić razem z Korsarzem (w najnowszych screenach tychże assetów ani widu ani słychu), to wiadomo, że przynajmniej jest jakiś ruch w interesie ku temu. Pewnie ożywi się bardziej, gdy ED przerzuci minionki ze strugania Chinooka na Hellcata po ukończeniu tego pierwszego.

Z drugiej strony, tylko 15% wszystkich lotów operacyjnych Korsarza w drugiej wojnie zrealizowano z pokładów lotniskowców, więc jeśli ich chyżo nie dostaniemy, to w pewnym sensie będzie realistyczniej ;) .

« Odpowiedź #1054 dnia: Listopada 13, 2023, 11:37:49 »
Art, w tym tempie tworzenia modów nawet nasze dzieci nie dożyją sensownych teatrów działań. O czym my mówimy... :P

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1055 dnia: Listopada 13, 2023, 17:59:19 »
Z drugiej strony, tylko 15% wszystkich lotów operacyjnych Korsarza w drugiej wojnie zrealizowano z pokładów lotniskowców, więc jeśli ich chyżo nie dostaniemy, to w pewnym sensie będzie realistyczniej ;) .
No to idąc tym torem przydały by się Wyspy Salomona bo Mariany niekoniecznie. A z drupiej strony ten F4U będzie zdaje się w wersji D, która już licznie operowała z lotniskowców. To robienie tych maszyn przypomina takie wrzutki bez ładu i składu.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1056 dnia: Listopada 13, 2023, 18:10:59 »
Bo tak jest. Każdy robi po swojemu, to co im pasuje, co ma potencjał żeby się dobrze sprzedać, do czego mają dostęp lub dokumentację. Z czasem wybór samolotów będzie coraz bogatszy, o ile DCS przetrwa wystarczająco długo.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1057 dnia: Listopada 14, 2023, 20:34:31 »
Czyli na jakiejś odległej emeryturze  :evil:
Tak mi się skojarzyło, co prawda nie z symulatorami, a z modelami RC. Kilka lat temu na jednym z dzikich już nieistniejących lotnisk modelarskich byłem świadkiem następującej sceny. Przyjechało dwóch już mocno starszych Panów, z wyraźnymi objawami uogólnionej trzęsawki kończyn górnych i dolnych, nieco przygarbionych, w okularach o imponującej grubości soczewek. Panowie wyjęli z bagażnika model samolotu i jeden z nich wystartował, a drugi stał z boku, śledził lot i udzielał dobrych rad :)
Ich dialog brzmiał mniej więcej tak:
Pilot: nie widzę , nie widzę
Obserwator: wyrównaj, wyrównaj
P: nie widzę, nie widzę
O: w prawo, w górę
Tak sobie wyobraziłem siebie z nosem przy monitorze, przygarbionego, z zaburzoną koordynacją latającego jakimś jetem, oj długo trzeba będzie poczekać na tego DCS-a z tymi wszystkimi spełnionymi zapowiedziami  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1058 dnia: Grudnia 01, 2023, 18:16:36 »
Nie mam nic przeciwko :): https://twitter.com/RAZBAM/status/1730564942447640741. Data pasuje.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1059 dnia: Grudnia 17, 2023, 09:29:12 »

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1060 dnia: Grudnia 17, 2023, 10:14:23 »
Shahed 136 ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1061 dnia: Grudnia 31, 2023, 16:35:32 »
MiG-17F.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1062 dnia: Stycznia 05, 2024, 11:42:23 »
Tak tu zostawię. https://www.youtube.com/watch?v=FEXgG-C4P_U

Ogólnie brakuje mi w symulotniczym bagienku, tak w DCS jak i Il2, tego typu klimatów. Ponieważ DCS zasadniczo jest piaskownicą, w której różne studia realizują swoje fantazje z dzieciństwa bez większego ładu i składu (co mi absolutnie nie przeszkadza, ja lubię sobie polatać maszynami i poklikać w kokpicie), to nie widzę powodów dla których nie ma w rzeczonych symulatorach tematów typu B-25, Il-28, nie mówiąc o B-17 itp. Aha. Nie przemawiają do mnie argumenty typu "mapa za mała" :)
Dawniej Qbeesh.

« Odpowiedź #1063 dnia: Stycznia 05, 2024, 15:41:16 »
https://www.youtube.com/watch?v=mhLQNuxRqJQ

Jest już doroczne podsumowanie i zapowiedzi na przyszły rok:
- mapa Iraku,
- MiG-29 w full fidelity!

:564:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1064 dnia: Stycznia 05, 2024, 16:08:49 »
I to w tej właściwej, wczesnej wersji a nie późniejsze garbusy. 8)

Więcej informacji w newsletterze, oprócz Iraku będzie też Afganistan.
https://forum.dcs.world/topic/341284-official-news-2024/
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2024, 16:16:02 wysłana przez some1 »