Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 206667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #1215 dnia: Stycznia 31, 2026, 20:09:04 »
TBF Avenger tylko AI.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1216 dnia: Stycznia 31, 2026, 20:14:06 »
A ten Fiat to Ci po co? Przecież to kupisz Ty i ze trzech Włochów. 8)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #1217 dnia: Stycznia 31, 2026, 20:25:29 »
 I dwóch Helmutów. ;D

« Odpowiedź #1218 dnia: Stycznia 31, 2026, 21:04:59 »
Dla mnie to będzie posucha bo na filmiku nie było praktycznie niczego co mnie jara, no może kampania dynamiczna.

« Odpowiedź #1219 dnia: Stycznia 31, 2026, 21:20:13 »
Kolega adampolska7 powinien jakiś order św. Wagsa dostać. Czeka dosłownie na wszystko i skupuje wszystko jak leci. ;)

Ja czekam aż ktoś mi wyjaśni jak wy tym pierdylionem modułów będziecie później latać. To nie jest WoT czy IL2 ("press E tu start de endżin"). Mówimy o modułach full-fidelity, instrukcjach po kilkaset stron, sensownym szkoleniu trwającym (przynajmniej) kilkadziesiąt godzin, o liczbie godzin niezbędnych do opanowania na poziomie "bojowym" nawet nie wspominając. Różna awionika, systemy uzbrojenie, różna klawiszologia itd.

Kurde, ponad rok temu poświeciłem 2 miesiące na naukę M2K a nie jest to jakoś strasznie skomplikowany moduł. I tak w sumie wszystkiego nie zgłębiłem, ale dzisiaj na dobrą sprawę musiałbym połowę rzeczy sobie odświeżyć. Hornet nie ruszony od 4-5 lat - praktycznie musiałbym się go uczyć na nowo. Nie wiem jak na komfortowym poziomie można mieć w DCS opanowane w danym momencie więcej niż 2-3 moduły. Naprawdę mnie to intryguje, czy ja jestem jakiś upośledzony, czy po prostu czegoś nie ogarniam. 

Pomijam już to, że u mnie większość z posiadanych modułów na dobrą sprawę jeszcze nawet nie ruszona. Tych kolejnych zapowiedzi to nie chce mi się już nawet specjalnie oglądać. Klęska urodzaju. ;)

« Odpowiedź #1220 dnia: Stycznia 31, 2026, 21:36:02 »
Ja uwielbiam zimną wojnę więc F-100  i F-104 są dla mnie bardziej oczekiwane niż Tornado i Raf, sam już przestałem się uczyć wszystkich systemów bo za szybko zapominam i tylko bojowe plus niezbędne przypominam sobie. Nie potrzebuję znać na pamięć całej maszyny bo i tak zapomnę po niedługiej przerwie. WWII też jest ok. Co do Tornado i Raf najlepsze w nich będzie to że jak HB ukończy je to zabierze się za coś innego!  ;D

« Odpowiedź #1221 dnia: Lutego 01, 2026, 16:15:12 »
Kolega adampolska7 powinien jakiś order św. Wagsa dostać. Czeka dosłownie na wszystko i skupuje wszystko jak leci. ;)

Ja czekam aż ktoś mi wyjaśni jak wy tym pierdylionem modułów będziecie później latać. To nie jest WoT czy IL2 ("press E tu start de endżin"). Mówimy o modułach full-fidelity, instrukcjach po kilkaset stron, sensownym szkoleniu trwającym (przynajmniej) kilkadziesiąt godzin, o liczbie godzin niezbędnych do opanowania na poziomie "bojowym" nawet nie wspominając. Różna awionika, systemy uzbrojenie, różna klawiszologia itd.

Kurde, ponad rok temu poświeciłem 2 miesiące na naukę M2K a nie jest to jakoś strasznie skomplikowany moduł. I tak w sumie wszystkiego nie zgłębiłem, ale dzisiaj na dobrą sprawę musiałbym połowę rzeczy sobie odświeżyć. Hornet nie ruszony od 4-5 lat - praktycznie musiałbym się go uczyć na nowo. Nie wiem jak na komfortowym poziomie można mieć w DCS opanowane w danym momencie więcej niż 2-3 moduły. Naprawdę mnie to intryguje, czy ja jestem jakiś upośledzony, czy po prostu czegoś nie ogarniam. 

Pomijam już to, że u mnie większość z posiadanych modułów na dobrą sprawę jeszcze nawet nie ruszona. Tych kolejnych zapowiedzi to nie chce mi się już nawet specjalnie oglądać. Klęska urodzaju. ;)
Odpowiem w oparciu o moje śmigłowce. Głównym zawodnikiem jest oczywiście Mi-24, z nim nie miałem problemów, miałem z nim kontakt na co dzień. Mi-8, SA 342 i UH-1 zawsze jakiś krąg wokół lotniska zrobię dla przypomnienia. Najsłabiej to z hamerykanami. Wciąż się ich uczę więc raz wezmę OH-58, innym razem AH-64. Ale do nich to mam jak pies do jeża. Za dużo elektroniki, a że ja już stary jestem to mam opór do glass cockpitów i idzie bardzo wolno. No i jeszcze jajeczko. Zawsze jakiś locik musi być dla zabawy i doskonalenia pilotażu.
Reszta modułów to w zależności od nastroju. :)

« Odpowiedź #1222 dnia: Lutego 22, 2026, 14:44:02 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1223 dnia: Marca 31, 2026, 21:06:26 »
Ładniusi, ale jeszcze pewnie poczekamy ...

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1224 dnia: Marca 31, 2026, 22:00:36 »
Ładniusi, ale jeszcze pewnie poczekamy ...
Obstawiam że jeszcze poczekamy 6 lat.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1225 dnia: Marca 31, 2026, 22:04:28 »
Hehe, optymista. Moze 2027, ja bym dawal tu premiere. Prace ogloszono w 2022 wiec to juz teraz okolo 4 lata.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1226 dnia: Marca 31, 2026, 22:15:52 »
Prace ogloszono w 2022 wiec to juz teraz okolo 4 lata.
A to przepraszam myślałem że dwa lata nad tym pracują, czas leci tak szybko. No to poprawiam na 2030.  :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1228 dnia: Czerwca 16, 2026, 20:41:32 »
Dopiero teraz zauważyłem, że nie ma sub forum w postaci MB.339 no ale chyba nikt się nie obraził, że go nie ma ;)?

Indiafoxtecho ogłosił, że pracuje nad ... MARIO :) i wcale nie jest to dowcip. Odpowiednik Jastera i w sumie MA RiO, więc coś w tym jest chociaż akurat z grafiką to trafił nieco niefortunnie ;D.

Będzie to aktualizacja dla MB.339 właśnie.

www.yoyosims.pl