Autor Wątek: DCS A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!  (Przeczytany 41900 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!
« Odpowiedź #60 dnia: Października 08, 2010, 17:36:51 »
Ja panowie też zaopatrzyłem się w ten super nowoczesny symulator i jestem załamany.
A coś więcej? Co Cię tak załamało?

Offline IVO

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Października 08, 2010, 17:55:42 »
Grafika i jeszcze raz grafika chmury są straszne,HDR tylko ciekawe jaki ?
Dla mnie nic tam się nie zmieniło od FC2  cockpit stał się klikalny i kępy wokół lotniska. Przegięli 60$ za coś co jest spieprzone teraz będą się paprać z patchami x czasu tragedia.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #62 dnia: Października 08, 2010, 18:49:08 »
Dla mnie nic tam się nie zmieniło od FC2  cockpit stał się klikalny i kępy wokół lotniska. Przegięli 60$ za coś co jest spieprzone teraz będą się paprać z patchami x czasu tragedia.

LOL post i nic więcej. Wystarczy choćby przejrzeć instrukcję żeby to stwierdzić bo ilość odwzorowanych systemów jest oszałamiająca  :020:.
Grafika już w BS była zupełnie w porządku, no chyba że ktoś kupuje po to żeby robić sobie foty w A-10.   :021:
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Października 08, 2010, 18:52:03 »
Przecież od początku było wiadomo czego się można spodziewać. Wszystko co dodano do Warthoga można było zobaczyć na screenach, filmach, albo przeczytać na ich forum. Grafika też na przedpremierowych screenach wyglądała tak jak teraz, nie rozumiem problemu. Myślałeś, że coś się zmieni po wydaniu bety od filmów i screenów?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Października 08, 2010, 20:34:48 »
Ten sim nie został jeszcze wydany. Kupiłeś pre-order pełnej wersji IVO. Betę dostałeś za darmo. To duża różnica.

« Odpowiedź #65 dnia: Października 08, 2010, 20:34:48 »

A kolega wie, że wydał te 60$ na ... nieukończoną grę? Jeśli wie, to takie wnioski nie powinny mieć w ogóle miejsca. Z tego co czytam konstruktywne wypowiedzi to jestem zachwycony.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Października 08, 2010, 20:58:38 »
Każdy ma prawo się wypodzieć. Każdy ma inne preferencje. Ja bym zapłacił tyle samo za Warthoga, gdyby miał nawet prostą wektorową grafikę bez tekstur, ale zachowany obecny model lotu, poziom odwzorowania awioniki i pola walki. Profesjonalne symulatory wojskowe mają jeszcze gorszą grafikę, która w DCS moim zdaniem stoi na bardzo wysokim poziomie w tego typu produkcie. Dajcie A10C drugą szansę. Przestańcie skupiać się na grafie, a docenicie wysiłek ED - ten produkt na pewno na to zasługuje.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #67 dnia: Października 08, 2010, 21:07:10 »
Czy zasługuje, czy nie, to się dowiemy jak wyjdzie finalna wersja. I będziemy oceniać jako konsumenci, a nie jurorzy na konkursie talentów 2go klasistów - nie będziemy oceniać wysiłków, a efekty.

Osobiście mam jednak obawy, że ED już więcej symulatorów nie wypuści, wyraźnie kończą im się króliki w kapeluszu - pierwszy to odgrzanie wcześniejszego produktu, drugi, to wypuszczenie do sprzedaży produktu nieukończonego w trakcie trwania nad nim prac. Wyraźnie brakuje pieniędzy, więc jeżeli są aż takie problemy z tym produktem, to co by było z np symulatorem Apache, Vipera, czy Horneta ?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Października 08, 2010, 21:22:43 »
Ja oceniam właśnie efekt Sun, ale w poszczególnych aspektach, a nie jako całość.

Zapominasz też o kontraktach wojskowych - to jest ich priorytetowy rynek. I oby tam odnieśli sukcesy. Nas jest za mało, by opierać zyski na niszowym produkcie. Poza tym nie gdybajmy. Pożyjemy, zobaczymy.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #69 dnia: Października 08, 2010, 21:38:53 »
Nie zapominam o kontraktach wojskowych ED. Pomijam je aby nie być posądzonym o czarnowidztwo i negowanie sposobu pracy ED.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Października 08, 2010, 22:02:21 »
Dla jasności nie stoję zawsze po stronie ED. Niektóre ciemne akcje bardzo mi się nie podobają. Powiedzmy tak: brak konkurencji = brak pokory. Szczerze przyznaję Sun, że wypuszczenie open bety, do której za dostęp trzeba płacić (jakby nie było), to dziwne i zastanawiające posunięcie... Domyślam się też, że Warthog to bardzo ważna pozycja DCS dla producenta Matta 'Wags' Wagnera. Jeśli dobrze pamiętam już raz próbował zrobić sima A10 razem z Jane's (Origin)... Dziwne to wszystko - prawda...

The Parable of Jane's A-10 and Flight Sim Development

empeck

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Października 08, 2010, 22:15:21 »
Szczerze przyznaję Sun, że wypuszczenie open bety, do której za dostęp trzeba płacić (jakby nie było), to dziwne i zastanawiające posunięcie...

To akurat dziwne nie jest, w mainstreamowych grach też się zdarza. Kupując nowego Assasins Creed w preorderze też dostajesz dostęp do bety. Beta nowego Killzone na PS3 będzie dostępna tylko dla subskrybentów płatnego konta na Playstation. Bardziej zastanawiający był powód dla jakiego się zdecydowali na sam fakt preordera, wypuszczenia FC2 (za wyższą cenę niż początkowo planowano), podwyżki ceny DCS. Masz rację Poko, pożyjemy, zobaczymy. Mam nadzieję, że po A-10C coś jeszcze wypuszczą, w sumie nieważne co. Dla mnie nawet pomysł Razorblade ze śmigłowym samolotem przeciwpartyzanckim byłby w porządku ;)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Października 08, 2010, 23:05:43 »
:)

Wracając do nowinek - zajrzałem na krótko do edytora. Zauważyłem kilka nowych opcji. Np. można przesuwać punkt Bullseye dla obydwu stron.
Pojawiły nowe obiekty "Nav points" - nie można temu tworowi ustawić częstotliwości, więc to chyba nie są stacje TACAN jak najpierw przypuszczałem, ale określasz jemu kod (np. Ford, Edsel, Dodge, Mazda).
Można określić zaawansowane akcje dla każdego punktu nawigacyjnego (np. lot w formacji, zmień częstotliwość, zmień callsign, wykonaj skryptowaną komendę (!)). To poszerza możliwości. W pierwszej lub drugiej misji treningowej nad lotniskiem latał AI. Jakie było moje zdziwienie kiedy ten wykonał pionową pętlę nad pasem (!).
Jest też masa nowych triggerów.
Można ustalić by samolot startował z konkretnej stojanki wybierając jej numer. Mało tego - widać na edytorze wizualnie skąd rozpocznie rozruch dana jednostka.

Offline IVO

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: Października 09, 2010, 10:41:18 »
Ten sim nie został jeszcze wydany. Kupiłeś pre-order pełnej wersji IVO. Betę dostałeś za darmo. To duża różnica.

Tak poko24 zgodzę się z tobą,ale jak coś robią nowego,najnowszego to mogli by naprawdę się do tego przyłożyć,a nie wypuszczać coś co jest nie dopracowane żeby szybko już nachapać się kasy.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #74 dnia: Października 09, 2010, 10:51:33 »
Najpierw musisz mieć pieniądze aby zakończyć proces tworzenia produktu.