Autor Wątek: DCS A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!  (Przeczytany 42035 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!
« Odpowiedź #75 dnia: Października 09, 2010, 14:54:33 »
Tak poko24 zgodzę się z tobą,ale jak coś robią nowego,najnowszego to mogli by naprawdę się do tego przyłożyć,a nie wypuszczać coś co jest nie dopracowane żeby szybko już nachapać się kasy.
No nie ładnie, bo my natomiast jesteśmy jak narkomani na głodzie. Chwycimy każdy gram nieoczyszczonego narkotyku. A potem zjazd i zawód po co mi to było :D. Wiem. Mam słaby charakterek ;)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Października 09, 2010, 16:24:46 »
Taka beta to i tak lepiej niż www.ssajpałęgościomodFO.com za $30.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #77 dnia: Października 09, 2010, 16:29:51 »
Jak lepiej jak kubka nie ma? :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #78 dnia: Października 10, 2010, 05:04:11 »
Współpraca z JTAC.
http://www.youtube.com/watch?v=fGS8Murr9mk

Latam od wczoraj i chyba się zakochałem  :020:
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #79 dnia: Października 10, 2010, 11:57:30 »
"Sixteen-zero-zero-zero feet" muhahahaha, oj nad tym muszą popracować ;)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Października 10, 2010, 12:22:26 »
Przecież jest napisane czarno na białym: "This is an early beta with known bugs in JTAC communications [...]".

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #81 dnia: Października 10, 2010, 12:30:45 »
Nie wiem czy nieefektywny sposób komunikacji jest bugiem, czy po prostu pominięciem zagadnienia (maszynie CAS to niespecjalnie do pomyślenia). Straaaaasznie długie komunikaty z FACiem są tutaj, w rzeczywistości po nawiązaniu stałej komunikacji przecież nawet zrzuca się callsign.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #82 dnia: Października 10, 2010, 12:38:30 »
Tak jakby tego nie było już w FC/BS, w sumie to późno to zauważyłeś :). A10 to przecież inne ubranko dla znanych bebechów. Nie ma co się ekscytować. Lepiej grać.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Października 10, 2010, 12:47:21 »
Trzeba jeszcze znać serię, a nie posiłkować się kilkoma filmikami z YT, odkrywając na gorąco Amerykę na temat serii DCS.

PS. Zresztą cała ta "dyskusja" o becie ma dla mnie dziwny wydźwięk. To źle, że w zamian za pre-order dali betę? A może powinni się u nas na forum najpierw spytać czy mogą to robić i czy jest to w dobrym tonie. Myślę, że jest tutaj przynajmniej jeden fachowiec, co mógłby ED wprowadzić na właściwe tory. Oni jednak bezczelnie nie zapytali, więc mam żal, tak? Ja się cieszę, że w ogóle coś wychodzi, a nie skończyło się na ka50, czego - prawdę pisząc - się po cichu spodziewałem. Mamy a-10, nie lubię tego gówna made by USA, ale kupię i będę latał, bo lubię symulatory, dobre symulatory i nie potrzebuję do tego mieć kubka i koszulki i dostępu do slide-showów za 30 baksów.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #84 dnia: Października 10, 2010, 12:48:20 »
Jeżeli się pisze, że wszystko zrobiono od podstaw, to oczekiwałbym poprawnej współpracy z FAC. W końcu latamy maszyną CAS i jest to tutaj podstawą.

Na przykład, przecież  to nie jest "Sixteen-zero-zero-zero feet", a po prostu "Angels Sixteen", ale po co nawet tak podawać, skoro jest TARWI ? TARWI zbiera wszystkie dane pogodowe nad celem w pakiet złożony z 6 znaków. To co mamy tutaj byłoby po prostu podane jako "TARWI two-six-nine-zero-delta-exray" I zawiera nie tylko informacje o chmurach, ale i widoczności, poziomie gruntu i przewidywanych zmianach pogody.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Października 10, 2010, 12:52:31 »
Mazak, kilka innych simów by się znalazło z podobnie rozwiązaną komunikacją, nawet F4.0 AF o ile pamiętam nie jest idealny pod tym względem.

Poza tym kilka razy było wklejane wśród niedoróbek m.in. Voice over messages (current are place holders), AI flight radio messages i kilka podobnych. Ale spoko, jak nie ma za bardzo czego się czepić to trzeba znaleźć na siłę jakąś pierdołę, pozrzędzić sobie i pomęczyć bułę przez kilka kolejnych stron  :121: Kogo w końcu obchodzi że to early beta?  :121:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #86 dnia: Października 10, 2010, 12:56:35 »
Dobra, umywam ręce od DCSa, żyjcie sobie dalej w błogiej nieświadomości.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #87 dnia: Października 10, 2010, 13:49:45 »

Sun ale tu nikt nie żyje w błogiej nieświadomości. Wręcz przeciwnie większość sobie z Nas doskonale zdaje sprawę, że to tylko marny symulator, który próbuje przybliżyć nam latanie. W dodatku to beta. Nie przeczę, może i tam jest coś zrobione od podstaw ale nie jest to cały sim. Przynajmniej patrząc na obrazki. Nie było tak w BS, nie było tak w FC2.0 (tu nawet na żywca są ekrany z BS wrzucone). Dlatego tutaj nie spodziewałem się nic innego niż ukłonu w stronę A-10. Zresztą jestem przekonany, że nasze słoneczko ze SoW też jedzie na silniku FB tylko znacznie rozbudowanym. Nie zmienia to faktu, że jak będę miał ochotę i fundusze to zakupię sobie któryś produkt dla czystej zabawy bez względu na ilość błędów lub kolor nieba. Emocje w dół plus Kubeł zimnej wody na łeb i do przodu, a w międzyczasie zapraszam na flaszkę będzie wesoło i sobie pogadamy.

Ps. Nie strasz, nie strasz w poprzednie też za wiele nie latałeś ;).
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2010, 14:02:19 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Października 10, 2010, 13:55:56 »

Spoko, jak uważasz. Nie chodzi bowiem o to Sun żebyś umywał ręce (kompletnie mi to lotto zresztą bo to Twoja sprawa - bez osobistej urazy) tylko o kwestię podejścia - które, przyznaję, szczególnie bardzo dziwi mnie zważywszy jeszcze na to że w większości doskonale wiemy że nie znasz za bardzo serii DCS. Nie przeszkadza to - jak widać - szukać dziury w całym. Jeśli wiesz lepiej to po prostu http://www.digitalcombatsimulator.com i zakładka Forum - tam walcz z twórcami skoro oczekiwałbyś "poprawnej" współpracy z FAC czy whateva co tam sobie jeszcze wymyśliłeś. U samego źródła i w starciu z twórcami. Uświadom ich że są w błędzie - będziesz stutysięcznym jak się pospieszysz. A najlepiej - zanim to zrobisz to w dobrym tonie byłoby się dowiedzieć się co w ogóle zamierzają jeszcze zrobić do wersji finalnej (sic!).

Drodzy Panowie, czytam tę dyskusję i będę z wami szczere - ciągle nie mogę się jeszcze wyśmiać. Serio, czasami podobnie jak Mazak mam zwyczajnie ochotę zamknąć ten wątek aby całe wesołe towarzystwo sobie conieco ochłonęło. Bądźcie pewni Panowie że - choć jestem z natury cierpliwy - w końcu to zrobię. Może dlatego tak jest że po prostu z pewnych problemów udało mi się wiele lat temu wyrosnąć i w zasadzie mam dwa wyjścia: albo podoba mi się, kupuję, akceptuję braki i się przy tym świetnie bawię albo daję sobie siana. To jest prosty, zero-jedynkowy wybór. Tym bardziej że o produkcie A-10C Warthog jest wiadomo całkiem sporo i dużo informacji było dostępnych zanim wypuszczono betę. Grafika i HDR który jest ponoć "be" (bo problem go wyłączyć) nie powinna być żadnym zaskoczeniem, nie jest zresztą gorsza niż w FC 2.0 czy DCS: Ka-50 Black Shark.

Osobiście na symulatory serii nie narzekałem nigdy mimo że - uwierzcie mi Panowi - jestem w stanie sporządzić całkiem pokaźną listę braków od strony awioniki i innych aspektów (głównie strony RED wprawdzie ale to nic) a ich nie brakuje. Ja też dużo rzeczy oczekuję, nie jestem jakiś inny. Tylko co mi to qrna da? Że sobie pomarudzę dla samego marudzenia - i jeszcze z komicznym przeświadczeniem że to coś zmieni? :) Co niby z tego wyniknie? Eagle Dynamics i tak zrobi swoje, bo jest niewielką firmą, podejmuje się niełatwych - jak na jej obiektywne możliwości - projektów i musi bardzo ostrożnie planować swoje posunięcia aby nie zniknąć z rynku - vide oryginalny twórca Falcona 4.0 czyli Mikroprosie. To wszystko nie przeszkodziło mi oczywiście świetnie się bawić na Ka-50 i we wcześniejsze - prostsze simy tej firmy.

Powiem szczerze że w ogóle przestaję nadążać za meritum - koleś w wątku kupił Open Betę i ma pretensje do całego świata że... no właśnie że co? Że to beta? W zasadzie to tfu, co ja mówię -  w zasadzie tu zrobił pre-order za pełną, finalną wersj zaś Open Betę dostaje się jako bonus, do zabawy i potestowania. Więc tym bardziej przestaję rozumieć o co w końcu w tym wszystkim chodzi? Co chcecie udowodnić? Idzie o te 60$? Przyznałem już wcześniej że sporo, ale byli i tacy co dali połowę tego za dostęp do kilku sshotów i - przynajmniej póki co - za jakieś kompletne mrzonki. Tutaj to przynajmniej jest namiastka jakiegoś produktu. No ale najprościej sobie ponarzekać - długo, beznamiętnie, w starym dobrym stylu. Dla samej idei narzekania. Tak samo czepienie się - najczęściej dla samej idei czepiania. Nawet jak - w przypadku DCSa - trudno się czegoś czepić, to powód się zawsze znajdzie, choćby kompletnie absurdalny, nawet jeśli to beta i czepię się niedoróbki o której napisano osiem razy czarno na białym.

Oczywiście cyklicznie co jakieś dwa lata, jak wychodzi jakikolwiek produkt ED, trzeba sobie ponarzekać o wszystkim i o niczym - przy okazji próbując oczywiście udowodnić swoje. Przypadek? Podobnie jak napisał some1 gdzieś wcześniej to jak nic przypomina dawny syf sprzed paru lat w dziale Lock Ona, gdzie po jednej stronie stoją zwolennicy realistycznej symulacji w Falconie (albo tacy co po prostu z urzędu muszą dowalić ED), a po drugiej stronie zwolennicy Lockona. No ale OK, trzeba sobie w końcu ponabijać posty. Szkoda tylko że role się zaczynają - powoli ale jednak - odwracać :)

Nie chciałbym być w tym miejscu nieuprzejmy ale w końcu dojdzie do tego że spacyfikuję cały ten dział i to w taki sposób jak Qrdl zrobił porządek w Rise of Flight, bo będę z wami szczery - mam trochę powyżej uszu wylewania jakiś żali (niejednokrotnie pod adesem twórców) z których nic kompletnie nie wynika, tak jak niegdyś w dziale LO:FC. Niestety, tym razem sobie Panowie nie porządzicie - ten dział będzie od tego wolny i dopilnuję tego jako moderator. Żeby później nie było że nie ostrzegałem.

Tym bardziej że mam pewną koncepcję na organizację tego działu w przyszłości i po oficjalnym wydaniu DCS: A-10C Warthog chciałbym się do tego przymierzyć - tym bardziej że wolałbym aby ten dział od strony merytorycznej zaczynał powoli coraz bardziej przypominać sekcję Falcona 4.0 (tu ukłony dla kolegów z tamtego działu) aniżeli Lock On bo jakby nie patrzeć - sim ma taki potencjał.

« Odpowiedź #89 dnia: Października 10, 2010, 14:07:39 »
John Cool - szczerze mówiąc: dziwię się, że się dziwisz  :021:. Przecież to The Forum odkąd pamiętam jest mocno narzekające.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...