Autor Wątek: ZAWODY W LĄDOWANIU NA CELNOŚĆ  (Przeczytany 9213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
Odp: ZAWODY W LĄDOWANIU NA CELNOŚĆ
« Odpowiedź #15 dnia: Października 21, 2010, 18:22:26 »
Cholernie profesjonalne podejście macie chłopaki. I do zabawy i do strony o niej.
Szacun. Ja za nerwowy jestem do precyzyjnych startów , lądowań więc odpuszczam ale pomysł świetny więc chciałem pogratulować.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #16 dnia: Października 21, 2010, 19:06:25 »
Heh wszyscy tak mówią, masa gratulacji się sypie, ale lista zawodników coś utknęła na 8 numerze...
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #17 dnia: Października 21, 2010, 19:47:04 »
Bo to cieniasy są......
Myślą że jak potrafią coś ustrzelić to już asami są, ale zapomnieli że każdy As musi umieć wylądować a jak widać, po strachu jaki padł na naszych Asów, że to sami cziterzy. Lądowanie to już nie taka łatwa sprawa jak strzelanie :021: a i czitów nie da się zastosować.
Dobrze że potrafią choć wskazać gdzie lotnisko jest, a lądują z takimi kangurami że aż śmiać się chce.    :banan

« Odpowiedź #18 dnia: Października 21, 2010, 20:32:50 »
Ja niestety nie moge uczestniczyć mam podcięte skrzydła

Brak joy'a
brak dobrego kompa
Brak gry posiadam tylko il2 sturmovik

Jedyne co posiadam od dłuższego czasu to ogromne chęci wzbić sie w ilkowe niebo w  pełnej okazałosci.
Takie zawody to świetna sprawa, POLECAM wszystkim którzy mają możliwośća ale się wachają stanąc na wysokosci zadania.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #19 dnia: Października 21, 2010, 21:39:03 »
W takim razie, na zachętę, plakat propagandowy :002:

"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 21, 2010, 22:00:13 »
Nie wiem, czy dam radę polecieć w zawodach (nawet nie mam w tej chwili zainstalowanego iła, niestety). Mam nadzieję, że jednak się uda i zarejestruję się w regulaminowym czasie. Zwłaszcza, że sam przecież kiedyś organizowałem takie skromne zawody.
Mam pytanie: czy serwer będzie miał włączone crt=2? Warto by było, bo inaczej dość łatwo zmodyfikować samoloty tak, żeby miękko siadały na ziemi.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Października 21, 2010, 22:39:54 »
Sprawę CRT=2 wciąż omawiamy, nie obawiamy się i mamy nadzieję że piloci biorący udział w zawodach będą uczciwi, więc nie będzie potrzeby stosowania tego zabezpieczenie które mogłoby niektórym utrudnić wejście.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Października 21, 2010, 23:15:08 »
Nie wiedziałem, że iła trzeba instalować  :004:
Czy ktoś mi wytłumaczy, jak można oszukiwać przy lądowaniu? "Utwardzić" go jakimś czitem, żeby się nie rozpadł?  :karpik

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Października 21, 2010, 23:22:59 »
Jest mnóstwo możliwości. Najprostszą jest zmiana jednego parametru, którym jest sztywność podwozia. Jak ustawisz je bardzo miękkie, to nie zrobisz kangura. Uwierz mi, że do głowy przychodzi mi mnóstwo sposobów na to, żeby znacząco ułatwić sobie występ w zawodach. Ponieważ mam tego świadomość, to grzecznie uprzedzam organizatorów, bo w przypadku nagród rzeczowych ktoś może jednak pokusić się o takie nieczyste metody.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Października 22, 2010, 00:01:21 »
Już zostało ustalone - mapa będzie stała z CRT=2, IŁ-2 Sturmovik 1946 4.09m + Ultra Pack 2.01 + mod 01_Zuti_MDS_v1.13_UP aktywowany w JSGME.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #25 dnia: Października 22, 2010, 23:23:09 »
Najbliższy trening może uda się pokazać LIVE !!
Sprawdźcie czy akurat nadajemy. Przeważnie w godzinach w których jest trening na serwerze zawodów.

Oto adresy:
http://www.ustream.tv/channel/pat-eagles

lub

http://eagles.pl/na_zywo

Każda transmisja będzie nagrywana także każdy zdąży podpatrzeć konkurencję.
Odwagi piloci!!

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #26 dnia: Października 23, 2010, 20:55:33 »
IdzieLive aktualnie jak ktoś chętny to zapraszam można popatrzeć jak idzie trening!!!

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Października 25, 2010, 12:25:59 »
Wysłałem swoje zgłoszenie do zawodów :)
Możecie mi powiedzieć, w jakiej odległości od progu pasa jest ta przeszkoda i jaką ma wysokość? Bo z moich bardzo prostych obliczeń na podstawie obrazka wynika, że wymusza ona podejście na ścieżce nachylonej ponad 8-9 stopni? Jeśli to prawda, to wydaje mi się, że jest to dość dużo i uczy złych nawyków  :003: Ale cóż, przekonam się na własnej skórze, bo w końcu zamierzam dziś potrenować.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #28 dnia: Października 25, 2010, 12:50:51 »
Moim skromnym zdanie postawienie bramki i wpis w regulaminie dot. oceny za prawidłowe podejście jest sprzeczny.
Gdy ląduje się z nad bramki  powinny być możliwe do wykorzystania wszelkie manewry pozwalające na dokładne przyziemienie. Tak też latano na Chalange'ach.
Ale to moje trzy grosze, nie ja ustanawiam regulamin - prawo organizatora.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #29 dnia: Października 26, 2010, 10:46:44 »
Ta bramka jest bardzo ciekawym rozwiązaniem i w niczym nie przeszkadza aby wykonać prawidłowe podejście. Wymusza zachowanie kąta podejścia, nie ma możliwości ciągnąć nad ziemią przez  200m na wysokości 50 cm nad ziemią i klepnięcie w punkt. Wyprowadzenie z kąta schodzenia i wykonanie odpowiedniego wytrzymania trwa bardzo krótko i nie ma czasu na najmniejszy błąd.

Ilość Liczba zawodników jest już imponująca: 20 pilotów
Nie brakuje wśród nich prawdziwych Asów. Jak widać prawdziwy virtualny pilot nie boi się żadnego wyzwania. Każdy powinien umieć lądować bez względu czy lata na myśliwcu czy bombowcu, jest dobry w walce czy nie ale wrócić do bazy każdy powinien umieć. Myślę że po tym turnieju już nie będzie widać na serwerach Asów którzy wracają z 5 kilami w podskokach modląc się aby ten samolot się już wreszcie zatrzymał. Turniej zmieni podejście do lądowań i będą, przynajmniej przez uczestników turnieju, wykonywane na 3 punkty. Bynajmniej ja jak będę widział kogoś tak lądującego i mającego kupę punktów na serwerze będę czuł większy respekt niż dla Asa który skacze do końca pasa. Każdy element lotu jest tak samo ważny.

Na serwerze odbywają się codziennie treningi od ok 19tej (szczegóły na sturmovik.pl) z pełną kontrolą podejścia czyli panuje porządeczek i ład. Każdy może liczyć na ocenę w czasie rzeczywistym także wie co poprawić w następnej próbie.Trenują piloci którzy zaraz będą ze sobą konkurować ale nie wyczuwa się żadnej wrogości, a jedynie zacięcie, wytrwałość i wzajemną pomoc w treningu.

To taka krótka moja relacja z przygotowań....

Zefir:
Liczyliśmy wczoraj na Twoja obecność zgodnie zapowiedzią...
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2010, 11:31:32 wysłana przez some1 »