Autor Wątek: Kampanie oraz tryb kariery  (Przeczytany 27554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: Kampanie oraz tryb kariery
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 21, 2011, 20:43:11 »
Jak to 1.019 to i ta wersja 9.0 już nie potrzebna. Ja właśnie skończyłem karierę dla niemieckiego pilota na wersji 8.0 (90ileśtam zestrzeleń) i na razie mam dość.
Jakby kolega coś napisał co nowego tam jest to by było fajnie...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 10, 2011, 12:58:47 »
Ok, jest nowy (beta) tryb kariery. Z ciekawości odpaliłem. Ustawianie parametrów, kolejne ekrany, wszystko estetyczne miłe i przyjemne. Pierwsza misja patrol o poranku na gejporcie 11.... i tutaj pojawia się problem. Przy ustawieniach graficznych, które w multi dają radę, na lotnisku mam może 2 klatki... masakra. Slide show. Nie spodziewałem się aż takiego spadku wydajności. Ciekawe czy to grafika (HD6850) czy może procesor (Q9550@3.7GHz). A jakie są wasze doświadczenia??
Ale muszę przyznać, że graficznie jest przepięknie, aż się chce rozglądać..... czyżbym musiał spuścić się na nową grafę, czego bym wolał uniknąć?!

Tako rzecze,
Zaratustra

Latam na takich ustawieniach

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 10, 2011, 13:27:13 »
Stawiam, że to obiekty AI zarzynają procesor. Strach pomyśleć co by było u mnie bo dalej mam konwencjonalnego dwujądrowca a nie jakieś mutanty po Fukushimie. Całe szczęście że latam tylko multi.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 10, 2011, 14:08:43 »
Dziwne, u mnie nie spotkałem się z takimi problemami.

Ale ogólnie uważam, że nowa kampania jest do bani, bo w pierwszej misji dostałem w czapę od strzelca z DFW. Całe szczęście zostałem tylko ranny i udało się jakoś wylądować. Piszę ze szpitala, liczę, że niedługo wyjdę, bo eskadra dostała już nowe S.E.5a. Tyle kampanii widziałem.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 10, 2011, 15:27:45 »
Zmniejsz testowo zasięg lasu, reflection i shaders quality o jedno oczko w dół. W jaką pogodę latałeś misję ? Co to za okres, lotnisko i eskadra ? Gdy latałem beta karierę na DFW i operowałem w rejonie Verdun, miałem również bardzo złe klatkowanie z uwagi na olbrzymie nagromadzenie obiektów na małym terenie. Jeżeli do tego dochodzi gęste zachmurzenie, to jest problem.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 10, 2011, 22:55:27 »
...W jaką pogodę latałeś misję ? Co to za okres, lotnisko i eskadra ? Gdy latałem beta karierę na DFW i operowałem w rejonie Verdun, miałem również bardzo złe klatkowanie z uwagi na olbrzymie nagromadzenie obiektów na małym terenie. Jeżeli do tego dochodzi gęste zachmurzenie, to jest problem.

W momencie robienia zrzutu ekranu gra tak się przycięła, że nastąpiła kraksa z innym gejportem :-). Była może 1 klatka na 10 sekund...

Z takimi ustawieniami ledwo, ledwo się dało, tzn. można w miarę kontrolować lot.
Wygląda to tak:

Rozumiem, że mój sprzęt może nie dawać rady, natomiast zaskakuje aż taki spadek wydajności - w multi ok 30 klatek w powietrzu, a na ziemi w kampanii ok. 1 na 2/3 sekundy :-)

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 10, 2011, 23:45:05 »
Daj tekstury na high, wyłącz "dither vegetation", light sources daj na 4, a object visibility na 50%. Shaders quality możesz dać na high, landscape ustaw na medium. Może taka konfiguracja będzie bardziej "grywalna" ? Trochę mnie to dziwi, bo masz bardzo dobry komputer.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 17, 2011, 07:32:08 »
Witam.
Polatał ktoś z Was na tej karierze?

Wziąłem N11 i zacząłem od początku i ja wiem że to dopiero początkowa faza wojny, ja wiem że brakuje samolotów rozpoznawczych dla tego okresu (mają być a naprawdę ciężko jest na N11 dogonić DFW) a le pomijając nawet to, to te kilka pierwszych misji które odbyłem są takie nudne i "miałkie" że strach...
Dalej lata się w 5 na 1 dalej są pojedyncze cele, dalej żadnego ruchu na ziemi, mam czasami wrażenie jakby to był RoFCampaign tylko z dodanym interfejsem wewnątrz gry...

Jeśli ktoś ciągnie karierę w okresie późniejszym i ma inne doświadczenia to napiszcie ....
GG 4834952

« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 17, 2011, 09:17:28 »
Witam

Ja mam za sobą około miesiąc lotów ( dwa razy byłem lekko ranny i przeleżałem w szpitalu kilka dni). Moje odczucia na początku były dokładnie takie same: trochę nudnawo misje głównie przeciw balonom i pojedynczym Airco D.H.2. Jednak z misji na misję zacząłem spotykać patrole bardziej zorganizowane w postaci dwóch lub więcej sztuk. Niedawno spotkałem pierwszego Nieuport'a , natomiast dwie misje później lecąc we dwójkę nad lotniskiem wroga zaatakował nas spory patrol składający się z 5 Nieuportów, a potem na poprawkę jeszcze 3 Airco. Może akurat mi się  tak przytrafiło ale myślę że z czasem Brytyjczycy są coraz lepiej zorganizowani po prostu.
Fajne jest to, że znam nazwiska strąconych przeze mnie lotników i czasem trafia się na naprawdę dobrego przeciwnika (jest tam wyodrębnione ilu spotkało się przeciwników o słabszych lub lepszych umiejętnościach).
Uważam, że kampania jest fajna, pewna monotonia musi być bo w końcu latamy codziennie na zwiad. Czasem spotka się przeciwnika, czasem warunki nie pozwalają zobaczyć nikogo(deszcz,mgła ,nisko wiszące chmury), fajne jest to, że jeśli pogoda nie pozwala na odbycie lotu mamy jeden lub kilka dni przerwy.
Minusem jest nierealistyczna liczba strąceń ja mam na razie dziesięć ale widziałem  gościa który po ponad stu lotach miał ponad tysiąc strąceń, chociaż właściwie czy to jest minus? - w końcu zabawa musi być. 

Czytałem, że twórcy mają dalej nad nią pracować i sami przyznali, że ta wersja nie jest doskonała ponieważ nie dali rady zamieścić w niej wszystkich pomysłów nadesłanych przez graczy. Ja jestem zadowolony lubię po pracy wskoczyć w mojego Fokker'a i zrobić 2-3 zwiady.   

pozdro Tomek

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 17, 2011, 10:42:34 »
Che che ja jako stary "germaniec" nie sprofanowałem jeszcze Fokkera EIII i dopóki nie pojawi się więcej maszyn zwiadowczych w tym z jego epoki to na razie się karieruję jako la Traune :)
Dzięki za uwagi ale właśnie ta mała historyczność bo po co mi (kariera jest było nie było off-line) statystyki innych graczy z 1000cami zestrzeleń to mi się nie podoba...

I mam taki problem że po starcie za jasną cholerę nie mogę dogonić swojego dywizjonu (mówię o N11) lecę na maksa cały czas a oni mi i tak odchodzą i to w poziomie i w pionie dopiero jak wejdą do walki to jestem w stanie dojść - trochę to dziwne - latając Albatrosami też tak było ale tam w końcu doganiałem swoich bo po osiągnięciu pułapu zwalniali...

Jakiś tam klimat jest bo próbowałem wczoraj być dzielny i zestrzelić balon - ale jazda, po pierwsze Lewis na skrzydle zacina się co chwilka, więc trzeba zrobić że dwa trzy podejścia, niechcący zderzyłem się z nim i z uszkodzonym śmigłem i skrzydłem z duszą na ramieniu doszybowałem za swoje okopy (6 dni w szpitalu).

Niech pracują ale mnie się marzy, że jak już dopieszczą generator kampanii to na jego podstawie mogliby uruchomić coś na kształt wirtualnego frontu gdzie będzie można latać zespołowo i mieć karierę ale on-line..
RoF powoduje u mnie jednak stały dreszczyk emocji w czasie lotu - i tylko żal dupę ściska że mam za słaby komputer aby latać że wszystkimi wodotryskami grafiki (tak właściwie to na razie nie mam żadnych wodotrysków)...
GG 4834952

« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 17, 2011, 22:14:54 »
Rozumiem, że mój sprzęt może nie dawać rady, natomiast zaskakuje aż taki spadek wydajności - w multi ok 30 klatek w powietrzu, a na ziemi w kampanii ok. 1 na 2/3 sekundy :-)
Synchronizacja pionowa? Czy to nie jest czasem właśnie wąskie gardło? Ten ficzer działa jeśli system wyciągnie na dzień dobry 60 klatek na sek(?).
Przy dość podobnym konfigu (q6700@3.4 i AMD 5870 wg ATI Tray Tools w porywach miewam do 50 klatek- przewaznie czterdzieści i kilka. Tym samym przetestowałbym, jaki wpływ na wydajność ma odhaczenie tej opcji.
(777  stara się IMHO utrzymać wymagania na poziomie dostępnym dla dwurdzeniowców- dlatego ROF póki co wykorzystuje 3 rdzenie [dot. 1.018] i jakoś nie słychać o wersji 64 bit, mimo wykorzystania tego zabawnego triku z przydzielaniem aplikacji 32 bitowej ponad 2 GB pamięci)

« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 18, 2011, 22:36:17 »
Kampania jak dla mnie jest całkiem ciekawa, tabelki, różne dane to naprawdę buduje klimat. Co do ilości strąceń, jeśli ktoś rzuca się na wszystko co lata, to faktycznie w tydzień może stać się przemysłowcem w dziedzinie kasacji wrogich maszyn. Ja jednak preferuję latanie z klimatem, oprócz zestrzelenia wroga pilnuje też cały czas pleców moich kompanów, wszak to moi koledzy z eskadry oraz pilnuje celu misji. Dzisiaj na rutynowym patrolu spotkałem wrogiego Airco, który po krótkiej walce stał się moim łupem, dosyć pechowym gdyż po ostrzelaniu "wanna" gwałtownie wyhamowała w powietrzu, co zakończyło się drobną kolizją po której, jedno z moich skrzydeł utrzymywało się jedynie dzięki dobrej chęci. Jako, że śmierć traktuję jako koniec kampanii, to miałem niezły dreszczyk emocji, gdy próbowałem wrócić za własne linie maszyną, która w każdej chwili może rozpaść się na kawałki. Szczęśliwie skrzydło wytrzymało, a mnie udało się wylądować tuż za pasem okopów.
Ps : Czy da się coś zrobić, aby samoloty z konkretnych eskadr latały w malowaniu danej eskadr, a nie w "defaulutowych" skinkach ?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 20, 2011, 00:21:17 »
Tak, część eskadr ma już podpięte swoje malowania. Te, które występują w "Official skinpack". Niektórym samolotom brakuje konkretnych, domyślnych skinów danych eskadr (np. Fokker E.III). Wiem, że twórcy dodadzą z czasem malowania stworzone przez graczy i wchodzące w skład "Community skin pack ..." Ale na to pewnie poczekamy do wersji 1.021, w której mają pojawić się asy oraz ich malowania.

« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:56:48 »
Witam

Mam pytanie odnośnie trybu kariery. Czy ktoś z Was po locie miał status "pilot captured" ? Wiem, że ranny skutkuje kilkudniową obecnością w szpitalu co zatem dzieje się w wypadku pojmania? Boję się sprawdzić bo już mam prawie 2 miesiące latania za sobą.

Z góry dzięki pozdr tomek

« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 24, 2011, 03:01:27 »
Też nie sprawdzałem, ale coś mi mówi, że skutkuje końcem kariery. :001:

S!
płk pil. Sander
1. Pułk Lotniczy / 1. Eskadra Myśliwska
Oficer Dowodzący