Autor Wątek: Kampanie oraz tryb kariery  (Przeczytany 27557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Kampanie oraz tryb kariery
« dnia: Listopada 05, 2010, 19:37:16 »
Gotowy do rozpoczecia nowego trybu kampanii  :003: buhahaha (1.017),
plik powinien miec wielkosc 150x210 pixeli

tak budziet:

« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2010, 00:24:20 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Odp: Idą zmiany - patchowanie RoF'a
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2010, 21:44:49 »
Heheh sorki Yoyek, nie mogłem się powstrzymać :

Znajdź pięć różniących szczegółów za zdjęciem z poprzedniej strony..

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2010, 22:07:44 »
No mój na pewno jest mniej awanturujacy się, bo w krawacie :D

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2010, 22:26:55 »
Wypisz wymaluj Amelia Earhart :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kampanie oraz tryb kariery
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 06, 2010, 00:22:43 »
Jest taka rzecz, która i w kampanii i w karierze mi się nie podoba - waypointy. Są bardzo małe, na moje oko to kółko o średnicy maks 50m. Powoduje to, to, że niestety nie da się latać bez właczonych co rusz simple gauges by sprawdzic temat kierunku. Namierzanie waypointów z mapy jest bardzo fajne i zarazem nietrudne bo dość dobrze odwzorowany jest grunt na mapce, ale właśnie trzeba dokładnie wlecieć w jego małą średnicę (waypointu) by aktywował sie kolejny. Szkoda, że punkt jest aż taki mały.

Du Doch Nicht ukończona  :banan . Kampania o wiele trudniejsza niż tryb kariery, a i potyczki bardziej realistyczne. Dużo tego w powietrzu, fajne też zróznicowane misje. Jednorazowo udalo sie popchnac ku ziemi 7 maszyn (Udet byłby dumny ;), latam f.r. ). Najtrudniejsza misja była z czołgiem, nie dość, że musisz go rozwalić od tylca, on w Ciebie strzela,  to do tego d... Ci zawraca jakiś krążący SE5a (nalezy wczesniej sie z nim uporać ale tak by pozostała nadyżka ammo jeszcze) a za chwilę nadlatuje stado cameli, nie mówiąc, że po drodze cos też trzeba wyhaczyć. Ostatnia też niczemu sobie. Bardzo mi się podoba też, że chodzi płynnie pomimo, że jest naprawdę czasem gęsto.

Poniżej jedno chyba z 6 podejsc do misji z pojazdem opancerzonym:

Mój Fokkerek gdzieś tam w tle...
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2010, 11:51:03 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

codex

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 19, 2010, 14:52:48 »
Mam pytanie co do kampanii i kariery czy w tych trybach są misje z bombowcami,bo jak wiadomo pojawił się preorder lecz do samolotów flyable czy te bombowce są ogółem w misiach?.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 20, 2010, 01:07:25 »
Kariera dla HP 0/400 pojawi się w puczu 1.16 wraz z bombowcem. Będzie to niestety coś w stylu istniejących. Całość przerobiona będzie w 1.17, gdy kariera przestanie być podpięta pod typ samolotu i będzie trwała od września 1916 do listopada 1918. Do tego powinna być jedna misja dla trybu Single Player i możliwość włączenia go do Quick Mission.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 04, 2010, 22:58:25 »
Rozegrałem dwie misje z kampanii Du Doch Nicht, licząc na klimatyczną i w miarę realistyczną rozgrywkę. A wyszło, że jest to jakaś %($%@ strzelanka. W misji 2 chodzi o zestrzelenie Bregueta, którego to Udet ubił podczas jednego z patroli, jak możemy wyczytać w "historical background". Tymczasem my lecąc po waypointach najpierw mijamy Fokkera gonionego przez dwa camele, potem balon broniony przez nieuporta, kiedy wreszcie dolecimy do strefy patrolu okazuje się że Bregueta bronią dwa nieuporty, a jeśli je zestrzelimy, to spawnują się w ich miejsce dwa camele. W drodze powrotnej po minięciu linii frontu spawnują się za nami kolejne dwa nieuporty, za którymi lecą jeszcze dwa camele. Całość do rozegrania praktycznie w pojedynkę. W rezultacie skończyłem misję z 4 zestrzeleniami, ale Breguet podziurawiony zwiał, więc mission failed. Jak każda misja ma tak wyglądać, to sorry ale dziękuję, wracam do prostych dogfightów w quick mission.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 04, 2010, 23:58:54 »
Ale co bys chcial? W porównaniu do tej kampani dynamicznej jest bomba. Masz wlasnie normalny Brief, a nie 1no lakonicznie zdanie, widzisz, nie postarales sie i misja nie zaliczona. Kto Ci kazal wiazac sie w walke? Dostales rozkaz na szukanie bombowca i się nie wywiazales z tego, nie musisz zaliczac wszystkich panienek po drodze by dojsc do tej własciwej  :118: . Wlasnie o to tu chodzi, by odpowiednio zarzadzac swoimi decyzjami i lotem i czasem. Nie trzeba zawsze tez leciec po waypintach, mozna ominac niektore strefy, wejsc wysoko, zaliczyc wyaipoint i znow odejsc itp. Liczy sie cel, a jak ktos ma sile i chce wiazac sie w inne potyczki to żaden problem - misji dodatkowych jest wlasnie pełno. Do tego misje sa trudne przez to. Trzeba kombinowac, a QMB to nie ma co tutaj porownywac :). Mi sie kampania bardzo podobala, a to że strzelanka... hmm, w jednej poszlo do piachu 7 maszyn :D ale ja raczej bylem z tego dumy somełan :) No ale o gustach sie nie dyskutuje  :003: .

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 05, 2010, 00:30:25 »
Dostałem rozkaz, żeby dolecieć strefy patrolu i "engage enemy planes". O bombowcu w rozkazie nie było mowy. Za drugim razem poleciałem prosto do miejsca gdzie miałem zestrzelić bombowiec, skończyło się na tym, że w drodze powrotnej goniły mnie 4 Nieuporty, a po minięciu linii frontu jeszcze 4 Spady pojawiły się znikąd. Jakby tak wojna wyglądała, to Udet nie przeżyłby pierwszego dnia. Jak to jest, że wróg zawsze lata co najmniej parami, a mnie samego wysyłają za linię frontu... Ok, wezmę poprawkę na to, że tutaj waypointy to w zasadzie "side questy", dobrze chociaż, że nie dostaje się za nie expa albo upgrade'ów. :002:

Co bym chciał, cóż, chciałbym, żeby to co się dzieje w grze w miarę zgadzało się z briefem. A nie, że czytam o zestrzeleniu jednego samolotu, a w grze dopada mnie ich 8, z czego połowa wyskakuje znikąd jak dolecę do jakiegoś punktu. Albo że Udet poleciał na oparach i zdążył zestrzelić samolot nim skończyło mu się paliwo, a ja startuję z pełnym bakiem i latam ile wlezie, tylko gra po 5 minutach gasi mi światło.

Mi sie kampania bardzo podobala, a to że strzelanka... hmm, w jednej poszlo do piachu 7 maszyn  ale ja raczej bylem z tego dumy somełan

Ja w pierwszej misji zestrzeliłem 6 samolotów i 2 balony :P. We wcześniejszym podejściu byłoby może i 7, ale na sam koniec dostałem strzała w zbiornik paliwa od skrzydłowego, który zadecydował że ostrzela od przodu nieuporta, któremu siedziałem na ogonie. Nieuporta nie trafił, mnie jak najbardziej.  :karpik
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 05, 2010, 00:41:32 »
Ból na pewno taki, ale to dotyczy jak na razie wszystkich trybów łacznie z single missions, że bez zaliczenia waypointu nie bedzie sie aktywował cel itp. Dopiero jego zaliczenie aktywuje inne działanie. Nie wiem jak bedzie w 1.017 ale fajnie by bylo jakby albo zwiekszyli strefe aktywowania waypintu do np. chociaz min. 1-2km od pkt albo po prostu jakos to okreslalo strefe w jakiej sie aktulanie przebywa i wymuszało właczenia AI/aktywacje celu.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Idą zmiany - patchowanie RoF'a
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 12, 2011, 00:13:23 »
Tak z ciekawości, czy ktoś zetknął się w obecnych kampaniach dyn. z atakowaniem G.V lub HP 0/400 ?

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 12, 2011, 04:49:12 »
Wspaniale, że pytasz - nie? :) Myślę, że po to właśnie jest ta nowa kampania, której jeszcze nie dodali.

Tak z ciekawości, czy ktoś stąd w ogóle udziela się na oficjalnym forum w kwestii feedbacku? Ja jakoś nie mogę się do tego zebrać...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 12, 2011, 10:34:25 »
Yoyowi pewnie chodzi o tę kampanię - generator napisany przez Patricka Wilsona:

http://www.wingsofhonour.com/riseofflight/resources/html_woh_riseofflight_resources_files_unofficialaddons_gameplay.en.html

Na samym dole.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 12, 2011, 18:40:31 »
Nie, ten generator wbudowany w RoF, czy pojawiły się tam np. misje gdzie starujemy przeciw bombowcom, a tak na marginesie, dzięki za ten link. Wypada go sprawdzić.

www.yoyosims.pl