Autor Wątek: HistoMod v3.0  (Przeczytany 56459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: HistoMod v3.0
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 18, 2011, 07:31:48 »
Witam. Planuję dziś na około 20:00 wspólny z Yardenem oblot HistoModa 4.5. Misje BoB można latać po obu stronach.
Jakby ktoś się chciał dołączyć to zapraszam...

Ktoś pytał się o instrukcję to podaję link:
https://rapidshare.com/files/457950078/V4.5_English.7z
W instrukcji jest wszystko co i jak i linki do plików HistoModa które trzeba ściągnąć.

Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 18, 2011, 10:27:05 »
Po dłuższym uziemieniu najwyższa pora poczuć powietrze, więc  postaram się dołączyć do was. Server będzie na HL?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 18, 2011, 13:09:04 »
Nie stawiam na HL bo wchodzą ludzie nie wiedzący nic o Histo a później są jakieś pretensje.

Od 19:45 będę na GG to podam mój IP na który trzeba się wbijać...
GG 4834952

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 19, 2011, 08:11:32 »
No i polataliśmy trochę.

Na początek BoB i start silnika.

Po drodze napatoczyły się Batlle.

W obronie bombowców.

Misja wykonana, są wrota nad Anglię.

Trudne powroty.

To już Angola. Mój samolot w ichnich barwach a z przodu "czarny jastrząb" Yardena.

Nasi kubańscy adwersarze. Zapodzieli się gdzieś niestety i po locie krajoznawczym postanowiliśmy z Yardenem stoczyć pojedynek między sobą. Sprawnie wszedł mi na ogon i odpalił AIM9 które wymanewrowałem ale jego 0.5calówek wymanewrować już nie mogłem.

Przygotuję zestaw z 10-20 misji na coopa i niedługo znowu zaproszę do wspólnych lotów.

GG 4834952

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 19, 2011, 14:25:21 »
Fajna relacja ;) Jednak rzeczywiście trzeba przygotować pewien zapas mapek (również dogfightowych, na samym coopie nie polata ;)) bo pod tym względem jest biednie w Histomodzie.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 19, 2011, 15:20:26 »
No ja jestem starej daty frontowiec. Wiec miłośnicy akcji w stylu lotnisko od lotniska 500m start i napier... to nie ten adres.
Będę tworzył misje gdzie można latać po dowolnej stronie ale gdzie - gdzieś trzeba dolecieć i coś trzeba zrobić.
Czy to bronić czy atakować itp...
Jakby się znalazło z 6 ludzi do latania zaczęło by to mieć jakiś sens...
Na następny raz przygotuję. Afryka 1941, P-47 misje szturmowe,  A-1 Skyraider w Wietnamie i jakieś misje dla MIG kontra Sabre może nad pustynią Egipt kontra Izrael raczej do pojedynków na rakiety sprawdzę tylko jak w migach te rakiety działają.
GG 4834952

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 19, 2011, 16:58:46 »
Nie o to mi chodzi, sam lubię długie naloty nad cel, ale kiedy ktoś się rozbije, to musi długo czekać na koniec misji. Tak to by sobie wsiadł i polatał choćby dla zabicia nudy (jeśli wie, że nie zdąży dolecieć przed końcem walk).
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 19, 2011, 19:49:46 »
Traun link do instrukcji wygasł. Jak możesz to wrzuć gdzieś może bym dołączył do Was.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 19, 2011, 19:51:02 »
http://www.gamefront.com/files/20157604/V4_5_English_7z
Tadaam. Nie jestem Traun, ale myślę że się nie obrazi :P

Btw. właśnie skończyłem produkcję mapki do atakowania celów naziemnych, potestuję ją trochę i ewentualnie będzie gotowa na jutrzejszy wieczór.

« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 19, 2011, 20:29:39 »
Następnym razem postaram się doączyć
A tak nawiasem..: Co myślicie o FM w tym modzie? Jest lepszy, gorszy? Czy przypomina to bardziej to co jest w realu, czy raczej przypomina radosną twórczość autorów?
Co sądzicie?

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 19, 2011, 20:47:27 »
Jest trudniejszy - a co za tym idzie, sądzę że lepszy.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 20, 2011, 08:46:14 »
Męczyłem wczoraj misje do wspólnych lotów.
Powiedzcie co sądzicie np. o takich klimatach.

Misja na przechwycenie.

Silnik, odpalony, jeszcze tylko zamknąć kabinę zwolnić, hamulec postojowy i fruuu...

Celownik włączony, uzbrojenie można aktywować dopiero po starcie....

Udało się zaskoczyć wroga. Ten pierwszy zaraz wyłapie AIM-9.

Jak zaczynają wierzgać to już tylko 0,5 cala.

Misja szturmowa.

Piękna okolica ale my tu nie na spacerek...

No, VC na pewno się nie ucieszy.....

Misja wykonana ale do domu wszyscy nie wrócą.
(Pozdro dla Boczka który z tej misji kilkanaście razy nie wrócił :020:)

Na takie wojaże trzeba zainstalować to:
http://www.gamefront.com/files/20244511/mapa+vietnamu.rar

P.S. Bardzo dobrze walczy się na rakiety.
Zarówno wrogie jak i swoje AI używa ich sensownie i czasami skutecznie (ja wyłapałem na dupę - słychać tylko szuuuu.. i już później nic nie słychać :118:)

Próbowałem wczoraj za radą Yardena porobić dogfaity ale za cholerę nie mogę tak ustawić lotnisk aby można je było wybrać i z nich startować. Jakby ktoś mi pomógł i podesłał jakąś przykładową działająca pod Histo v4.5 misję dogfaitową to dalej sobie poradzę...
Salut...

GG 4834952

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 20, 2011, 14:23:18 »
Co sądzimy o takich klimatach? Mnie osobiście bardzo podniecają :021:
Cóż, mi dogowe misje ładnie wychodzą. Tylko mapa Korei nie jest taka fajna jak sobie wyobrażałem ;/ Na przemian pomarańczowo-zielono-żółto ;/ Ale coś jeszcze pokombinuję, do 20 daleko.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 20, 2011, 17:45:53 »
Od jutra będę już się umartwiał ale dziś zapraszam na loty kto ma ochotę od 19:00.
GG 4834952

« Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 20, 2011, 21:04:52 »
Mógłby może ktoś jeszcze raz podać tego manuala do Histomoda 4.5 ? Link niestety wygasł. Dziękuję z góry.
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.