Kolejna część poradnika prezentująca działanie Mavericków AGM65D i H w DCSie
https://youtu.be/-EwJ3XEbcsEUkazałem w niej jak atakować wiele celów za pomocą Markpointów. Poradnik amatorski, z mikrofonem na prośbę

Dołączając się do dyskusji też uważam że w DCSie jest to rozwiązane w zły sposób (migający krzyż wprowadza w błąd, mam też wątpliwości czy w realnym świecie wiele celów zaznacza się markpointami). Fizyka rakiet jest dyskutowana wielokrotnie na forum ED - są ludzie którzy na własną rękę edytują i pomagają w stworzeniu realistycznej balistyki.
Jednak pamiętajmy o 2 rzeczach
1 i najważniejsze - awionika w F16C oraz A10C się różni pod paroma względami (chociaż ilość rzeczy które różnią się od reala jest porażająca).
2. FALCON jest rozwijany od lat 90. natomiast DCS jest z 2008 roku. W Falconie mieli więcej czasu na dopracowanie wszystkich systemów.
Obecne namierzanie w DCSie mnie denerwuje bo jest zbyt wiele czynności które zajmują wiele czasu i jest duża możliwość pomylenia jakiejś rzeczy co spowoduje stratę pocisku. Nie wiedziałem o systemie handoffów w Falconie, będę musiał rzucić okiem bo wygląda to fajnie - a przede wszystkim jest praktyczne.