Autor Wątek: VRS: TacPack  (Przeczytany 25737 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: VRS: TacPack
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 05, 2014, 18:33:11 »
No, wreszcie! Wyszła wersja TacPacka, do którego nie potrzeba mieć superbuga.

http://www.vrsimulations.com/tacpack.htm

Czyli jak na tę chwilę, to program jedynie dla:

F-35 Dino,
T-45 Dino,
F-14 Dino,
A-10 Driver II od Iris.

Ale i tak fajnie, może temat się bardziej ruszy wreszcie.
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2014, 19:41:44 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 07, 2014, 10:21:30 »
Hmm, to może jakiś próbny lot online w ramach TacPack? Zabawy w "Super Hornet Ball" na Nimitzu i sprawdzenie skuteczności AMRAAMów?

Ja mam Superbuga, z FSX po sieci nigdy nie miałem styczności ale kiedyś grałem w Falcona więc powinienem szybko ogarnąć temat. Chętni?

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

« Odpowiedź #32 dnia: Marca 07, 2014, 12:08:47 »
Yoyo, tego A10 od Irisa kupiłeś przed premierą Driver II czy po? Jeśli to pierwsze to dostałeś wersję z obsługą TacPacka za free czy musiałeś kupić/dopłacić? Na stronie Irisa napisali, że właściciele starej wersji dostaną Driver II za darmo, ale nie wspomnieli czy chodzi o podstawową wersję czy tą pod TacPacka.
U mnie na koncie na stronie Irisa w ogóle nie ma możliwości ściągnięcia A10, nawet starej wersji. Czekam na odp. supportu.

« Odpowiedź #33 dnia: Marca 07, 2014, 13:24:42 »
Shaitan jak kupiles wczesniej A10 to mozesz sobie wybrac jaka wersje.Tzn instalator zawiera wszystkie.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #34 dnia: Marca 07, 2014, 14:09:23 »
No to super. Teraz tylko niech Iris upora się z moim problemem i kupuję TacPacka.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 10, 2014, 19:37:32 »
TacPack Standalone już zainstalowany. Fajnie, że podwieszenia widać też z kabiny.

« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2014, 08:08:46 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 11, 2014, 08:08:29 »
Pierwsze strzały już oddane.

Pod Dx10 jedynie coś się źle wyświetla tekstura flary. No ale oficjalnie TacPack nie wspiera Dx10.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 11, 2014, 21:07:27 »
No to kolejne testy. Miło to działa, chociaż chyba w ostatniej wersji F-35 Dina jest bug z namierzeniem HMD, tzn Shift+2 mam radio, a nie HMD mode (ps. w tej wersji 2.38 Dino coś pozmieniał, niby jakoś automatycznie wraz z TacPackiem ma to się włączać, ktoś wie jak?).

« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2014, 08:28:56 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Marca 12, 2014, 09:47:14 »
Czytałem, że dzięki Tacpackowi można zniszczyć AI w powietrzu i na ziemi. Budynki autogenu też można zbombić?

Bawiłeś się już A-10?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 12, 2014, 10:15:05 »
Czytałem, że dzięki Tacpackowi można zniszczyć AI w powietrzu i na ziemi. Budynki autogenu też można zbombić?

Nie, autogen to nie jest SimObject.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 12, 2014, 10:52:25 »
Ale samoloty i budynki np. na lotnisku niszczysz jak najbardziej (może faktycznie nie te autogenowe):

Mała uwaga - z Dx10 niektóre elementy mogą nie współgrać, np. jest bug z teksturami flar i np. w tym F-35 w ogóle nie wyświetla się HMD mode. Na Dx9 działał bez problemu. NVG też nie działa. Może są na to jakieś nieoficjalne mody pod Dx10?

Bawiłeś się już A-10?

Ja A-10 Iris nie mam, wystarczy mi ten w DCS ; >. Może dop. F-14 będzie czymś na co się skuszę.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 14, 2014, 23:51:52 »
Ktoś może się już bawił w lotniskowce pod TacPacka?

Z tego co widzę, jest chyba lista okretów z Acc. i pod nie (każdy z osobna) można podpisać ILS sobie jakiś ręcznie. Jeszcze nie testowałem, a jak płynie to też działa? Tzn. wskazania będą się przesuwać? Działa to z AI Carriers 2?

www.yoyosims.pl

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 15, 2014, 00:26:04 »
No ja powoli rozgryzam lotniskowce. Ściągnąłem paczkę Javier Fernandez USS Nimitz i wygląda na to, że TacPack go widzi. Wydaje się, że TACAN i ILS działają jak trzeba. Okręt można ustawić, żeby płynął automatycznie pod wiatr. Polecam też programik vLSO - dodaje głosy LSO i wystawia oceny za lądowanie.

Nie mogę tylko do końca dojść jak zespawnować całą flotę (a nie pojedynczy lotniskowiec) TacPackiem. Da się to zrobić za pomocą AI carriers ale wtedy nie ma TACAN/ILS.

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 15, 2014, 08:17:08 »
A czyli TP nie ustawia jakby tego co zapiszemy na kazdym modelu, tylko jedynie na tych potem wstawionych do FSX za pomoca TP? Z AI carriers nie dziala, a szkoda, bo tutaj mozna podpisac wiele modeli w roznych wlasnie konfiguracjach i traskach.  Widzę, że do TP, nie ma tez osobnej dokumentacji, a jest tylko to: http://forums.vrsimulations.com/support/index.php/TacPack_Documentation#Introduction .

Edit: Dobra, dziś testy lądowania za pomocą TP. Działa b.fajnie, trudno po prostu nie wylądować ;).

No i tankowanie w locie:

« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2014, 21:59:32 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 16, 2014, 02:30:02 »
No samo wylądowanie na lotniskowcu nie jest jakieś bardzo trudne. Schody zaczynają się gdy okręt płynie 30 węzłów i chcemy posadzić samolot tak by dostać dobrą notę od LSO.

YoYo, to tankowanie w locie działa u Ciebie normalnie? Tzn musisz złapać i trzymać koszyk czy wystarczy, że trzymasz się blisko za cysterną i paliwo samo rośnie? Aha, skąd KC-135?