Autor Wątek: Wydajność DCS: A-10C na naszych komputerach  (Przeczytany 77032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
Odp: Wydajność DCS: A-10C na naszych komputerach
« Odpowiedź #180 dnia: Października 09, 2011, 18:29:43 »
A jak jesteśmy przy x64 to jak jest z FreeTrackiem na A-10? Działa już w tej wersji systemu, czy nadal nie, bo nie jestem na czasie.

FreeTrack i 64bitowy DCS A-10C Warthog
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #181 dnia: Września 30, 2012, 17:35:34 »
Czy Wam też obecnie w DCSW tak spadają klatki po zrzuceniu GBU-87?
Owszem, na zbliżeniu wymodelowane to jest wszystko bardzo ładnie, ale spadek jest znaczny, z 40 klatek na 16 mając TGP włączonego.
Znalazłem na forum ED rozwiązanie w postaci zmiany dwóch parametrów (30 i 40) ale wiele nie pomaga. Z innym uzbrojeniem jest ok.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #182 dnia: Września 30, 2012, 19:08:52 »
Czy Wam też obecnie w DCSW tak spadają klatki po zrzuceniu GBU-87?
Owszem, na zbliżeniu wymodelowane to jest wszystko bardzo ładnie, ale spadek jest znaczny, z 40 klatek na 16 mając TGP włączonego.
Znalazłem na forum ED rozwiązanie w postaci zmiany dwóch parametrów (30 i 40) ale wiele nie pomaga. Z innym uzbrojeniem jest ok.

Mam to samo. Moim zdaniem to bug w optymalizacji gry. Sam moment eksplozji (wybuchu) bomby tak zżera fps-y. Nie zrobiono odpowiedniej optymalizacji tegoż efektu - tak jak w pierwszsych betach DCS A-10C Warthog  podczas strzelania z działka mielismy mnie więcej to samo.

Niepotrzebnie zmieniali grafikę eksplozji. Nowe eksplozje ogólnie obcinają ilośc klatek -  aż strach pomyśleć, co dostaniemy z każdą kolejną nową wersją modułu DCS World.

Niedługo  cała seria DCS będzie niegrywalna :-(

Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #183 dnia: Września 30, 2012, 19:18:33 »
Niepotrzebnie zmieniali grafikę eksplozji. Nowe eksplozje ogólnie obcinają ilośc klatek -  aż strach pomyśleć, co dostaniemy z każdą kolejną nową wersją modułu DCS World.

No też to doczytałem. Ogólnie, wydaje mi się, że jako DCSW A-10C działa nieco gorzej niż stan alone. Nie chodzi o maszynę, ale to co się ew. dzieje wokół niej. Niby bug jest stwierdzony i zaraportowany, ale ciągnie się już chyba od maja.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #184 dnia: Października 15, 2012, 10:28:51 »
Polatałem wczoraj A-10C i zauważyłem, że Civil Traffic został znacznie zagęszczony. Nie wiem w którym patchu to zmienili, bo nie odpalałem DCS od ponad pół roku. W każdym razie ilość samochodów na drogach zwiększyła się kilkukrotnie, przynajmniej przy ustawieniu Civil Traffic na HIGH. Jak macie problemy z wydajnością to zejdźcie z ustawieniami o jeden poziom niżej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #185 dnia: Października 15, 2012, 13:08:43 »
Na low też nie jest źle, ja tak latam i właściwie co kilometr coś tam na ziemi się porusza.

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Października 15, 2012, 14:18:06 »
Na high to już od czasów BS2 (nie pamiętam numerka wersji) są godziny szczytu. Jak dla mnie to dziwnie wygląda, że w strefie wojny mamy tętniące ruchem autostrady.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #187 dnia: Października 23, 2012, 20:08:57 »
Wrzuciłem dziś te najnowsze stery 12.11 beta od AMD.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/catalyst-12-11-test.html

Uj, przy DCS Word mam z +5-10 fps, więc sporawo, tu się im udało.

Nowe CCC dziś się pojawiły.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #188 dnia: Października 31, 2012, 13:54:50 »
Zauważyłem, po powrocie do DCS'a, że w czasie misji mój dysk często coś doczytuje. Przy obracaniu głowy/widoku gra potrafi dostać zadyszki, nawet na kilka sekund. Zmieniłem tekstury na MED i mielenie dyskiem się skończyło. Oni coś majstrowali przy teksturach ostatnio? Do tej pory (do wyjścia DCS World) zawsze tą opcję miałem na HIGH i nie było takich problemów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #189 dnia: Października 31, 2012, 14:26:14 »
Polecam SSD do DCS. Z mojej strony tyle w temacie, a mam porownanie bo na poczatku Warthoga mialem na HDD.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #190 dnia: Października 31, 2012, 14:30:23 »
Byłoby fajnie, ale to kosztuję. Na razie zostanę przy HDD i ustawieniach na medium. Znając życie za kilka tygodni DCS ponownie mi się znudzi :).

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Października 31, 2012, 19:26:05 »
Z SSD teraz jest różnie, są osoby na forum ED, które skarżą się, że na SSD im performance właśnie spadł. Ja SSD nie mam, ale żadnego doczytywania nie doświadczam, zauważyłem poprawę, przy przesiadce na 2 gigową kartę i załadowaniu 8 giga ramu.

« Odpowiedź #192 dnia: Października 31, 2012, 20:02:23 »
Z SSD teraz jest różnie, są osoby na forum ED, które skarżą się, że na SSD im performance właśnie spadł. Ja SSD nie mam, ale żadnego doczytywania nie doświadczam, zauważyłem poprawę, przy przesiadce na 2 gigową kartę i załadowaniu 8 giga ramu.
No to dziwne :-( Może nie mają zoptymalizowny pod system Wi 7 lub XP. Przecież SSd niesie ze sobą zdecydowanie większe wartości odczytu i zapisu danych.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Października 31, 2012, 23:15:37 »
W teorii pewnie tak, ale w praktyce zależy od tego co mają w puszcze, jak zgracony system, no i jaka jest jakość samego SSD. Jak już wspomniałem, ja nie mam SSD i żadne przycinki mi się nie zdarzają, dlatego jestem raczej sceptyczny w tej materii, wbrew popularnej na forum ED opinii jakoby SSD dawał +100 do FPSów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #194 dnia: Listopada 01, 2012, 02:14:15 »
SSD nie daje nawet plus jeden fps, ale po prostu czas doczytywania tekstur jest diametralnie lepszy. Zmieniajac widoki nie masz czegos takiego, ze widzisz element 3d ktory nie jest oteksturowany albo cos. Najlepszym tego przykladem jest klawisz F11, zmieniajacy widok na lotnisko. Od razu sa zaladowane wszystkie tekstury, przy HDD bylo doczytywanie jak sie skakalo miedzy oddalonymi lotniskami, w FSX jest podobnie. Ja jestem bardzo zadowolny z SSD i DCS na nim.

www.yoyosims.pl