Autor Wątek: BMS 4.X - ogólnie  (Przeczytany 103401 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: BMS 4.X
« Odpowiedź #180 dnia: Września 18, 2011, 10:25:23 »
Bez problemu zainstalujesz dwa systemy na jednym komputerze.
Sam kiedyś korzystałem z tego aby pograć w RoF-a (sławne mikroprzycięcia w Win7 przy CoreDuo). Dlatego zainstalowałem sobie XP-eka jako drugi system a na nim RoF-a.
Na różnych partycjach instalujesz dwa różne systemy. Potrzebujesz program EasyBCD http://www.dobreprogramy.pl/EasyBCD,Program,Windows,12231.html dzięki niemu po ekranie bootowania będziesz mógł wybrać sobie system który chcesz używać.
Z tego co pamiętam to chyba najpierw musisz mieć zainstalowany Win7 na nim odpalasz EasyBCD i ustawiasz sobie systemy czas uruchamiania itp.
Trochę to chaotyczne napisałem ale 2 systemy na komputerze miałem w zeszłym roku. Później zmieniłem procesor na AMD i mam już tylko Win7 więc wiele nie pamiętam.
W sieci na pewno znajdziesz poradniki jak zainstalować dwa systemy np tutaj http://www.trochetechniki.pl/Windows-7-i-Windows-XP-na-jednym-komputerze,t,1034,page,1.html

« Odpowiedź #181 dnia: Września 18, 2011, 10:29:54 »
Mam Win7 64bit i Falcon AF działa jak najbardziej poprawnie.Żadnych wysypów do windowsa, dziwnych zwiech itp. Jak narazie AF chodzi mi stabilniej, niż BMS.

Offline mj

• *
« Odpowiedź #182 dnia: Września 18, 2011, 11:50:42 »
Na różnych partycjach instalujesz dwa różne systemy. Potrzebujesz program EasyBCD [...]

Instalowanie drugiego systemu jest tak naprawdę bardzo proste. Musisz mieć dwie partycje podstawowe. Na pierwszej instalujesz XP (ważne, żeby najpierw zainstalować XP), a później instalujesz 7 i wybierasz mu drugą partycję. 7 sobie sam zainstaluje bootloader i przy starcie będzie pytał, który system uruchomić. Instalator XP nie zobaczyłby nowszego systemu. FalconAF działa normalnie (z wyjątkiem problemów z FT 2.2 - ale to samo mam na XP, nie działa alt+tab). BMS 4 chodzi idealnie.

« Odpowiedź #183 dnia: Września 18, 2011, 14:21:46 »
Dziękuję za informacje. Z tego wynika, że nie muszę instalować dwóch systemów, ponieważ AF działa w Win7. Wystarczy zainstalować Win7.

« Odpowiedź #184 dnia: Września 18, 2011, 14:37:54 »
A ja mam pytanie związane z grzybkiem na dżojstiku. Otóż posiadam tylko jeden 8 kierunkowy który standardowo jest przypisany do rozglądania się. Ja jednak ustawiłem sobie na niego sterowanie radarem. Niby wszystko dobrze dobrze, ale jak wezmę go wychylę po przekątnych to nadal steruję kamerą, która ucieka gdzieś na koniec kabiny. Nie muszę chyba mówić jak to może przeszkodzić w walce  :004: Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?

« Odpowiedź #185 dnia: Września 18, 2011, 14:54:49 »
Dziękuję za informacje. Z tego wynika, że nie muszę instalować dwóch systemów, ponieważ AF działa w Win7. Wystarczy zainstalować Win7.
U mnie na win7/64 AF działał, jednak niepoprawnie. Miał problemy z wyświetlaniem tekstur. Mam kartę ATI 48xx i w tym upatrywałbym się problemu.
Problem objawiał się prześwitywaniem nieba przez góry. Gdy leciało się nisko (poniżej wierzchołków gór) to tekstury z nich znikały i widać było niebo. Można było ładnego dzwona zaliczyć w taki niewidzialny pagórek.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #186 dnia: Września 18, 2011, 15:29:48 »
Sprawdziłem u siebie jak wyglądają partycje. Wszystko jest zainstalowane na C a na D nie ma nic zainstalowanego, jest wolny i ma 390 GB czyli idealnie pod Win7 tak myslę.

« Odpowiedź #187 dnia: Września 18, 2011, 17:18:46 »
Vito jak duży masz dysk ? Jeśli chcesz mieć dwa systemy to zrób sobie co najmniej trzy partycje. Pierwsza ok.10 gb na win xp, (jeśli ma być tylko Falcon AF na niej) druga ok.40-50gb dla win7. ostatnia największa na programy, filmy czy co tam potrzebujesz.

« Odpowiedź #188 dnia: Września 18, 2011, 18:59:28 »
Z tego co odczytałem to mam na C około 60 GB oraz wolny D 390 GB. Zrobię na D Win7 oraz BMS4 a C nie będę zmieniał.
Mam inne trywialne pytanie dotyczące BMS4, aż wstyd o to pytać, ale się męczę i nie mogę tego pokonać. Ćwiczę misję z laserami i wszysko jest o.k oprócz tego, że nie mogę zrzucić bomb. Jest tak jak w CCRP tzn. release cue dochodzi do fly path marker, jest migotanie reticle, trzymam spust, release cue bomb dochodzi powtórnie (prawie) do fly path marker i podnosi się do góry. Nie następuje zrzut, czy robię coś nie tak.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #189 dnia: Września 18, 2011, 22:59:55 »
Prędkość, wysokość? Zalockowałeś na twardo cel na radarze? Nic innego nie przychodzi mi na myśl.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #190 dnia: Września 19, 2011, 08:35:44 »
Teraz jest dobrze, nie wiem dlaczego wczoraj nie działało prawidłowo. Będę to obserwował. Zrobiłem dwa zdjęcia z tej misji chcąc pokazać jakość obrazu na zew. MFD.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

« Odpowiedź #191 dnia: Września 19, 2011, 14:25:28 »
Nie wiem czy było (w każdym razie szukałem). Czy do BMS-a można wrzucić mapy i kampanię Bałkańską?

« Odpowiedź #192 dnia: Września 19, 2011, 15:36:17 »
Jest tak jak w CCRP tzn. release cue dochodzi do fly path marker, jest migotanie reticle, trzymam spust, release cue bomb dochodzi powtórnie (prawie) do fly path marker i podnosi się do góry. Nie następuje zrzut
Po kilku próbach doszedłem eksperymentalnie jak zrzucić bomby. W sytuacji opisanej w cytacie jeśli nie nastąpi uwolnienie bomb wystarczy puścić i powtórnie nacisnąć spust.
Druga sprawa to zauważyłem, że jest jeszcze jeden wskaźnik delay cue oprócz release cue.
Jeszcze jedna różnica w porównaniu do AF. Mogę ustabilizować "cross" względem ziemi otrzymując opcję AREA. Powtórne lockowanie nie zmienia AREA na POINT. Mnie to nie przeszkadza ponieważ mogę jeszcze korygować cel przesuwając laser. Może robię coś nie tak chcąc uzyskać opcję POINT.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #193 dnia: Września 19, 2011, 16:15:38 »
Nie wiem czy było (w każdym razie szukałem). Czy do BMS-a można wrzucić mapy i kampanię Bałkańską?

Są już teatry przerobione na BMS, ale jeszcze czekają na zezwolenie na publikację.

Vito to popularny bug. TGP nie widzi tak dobrze konturów celu by przejść na punktowy lock. Ma to zostać poprawione.

« Odpowiedź #194 dnia: Września 19, 2011, 17:14:48 »
Miałem przed chwilą ciekawą usterkę. Leciałem sobie online (na serwerze o którym pisałem kilka postów wyżej) z misją deep strike. Po powrocie, mając 180 mil do bazy i 12 500 paliwa postanowiłem zaliczyć granice kosmosu. Na dopalaczach razem z baniakami wspiąłem się na 41k. Na tym pułapie paliwo z baniaków się skończyło, więc odleciały w dal, a ja wspinam się wyżej. Finalnie, choć łatwo nie było, wszedłem na 55k. Tam ustabilizowałem pułap i leciałem kilka minut z prędkością 190 -200. Nagle zapalił się Master Caultion, na panelu ostrzeżenie Equip Heat, a radar się wyłączył. Czy to możliwe że się przegrzał? Tak czy siak go wyłączyłem.
Do lotniska pozostało 30 mil, więc przeszedłem na strome zniżanie i wylądowałem. W trakcie kołowania kontrolki zgasły, więc włączyłem radar ponownie. O dziwo przeszedł w stronę testową i podjął normalną pracę.
Teraz sobie jeszcze przypomniałem że po ataku nie wyłączyłem lasera i był uzbrojony cały czas. A kontrolki zapaliły się po włączeniu świateł (bo postanowiłem być kosmiczną choinką). Ale czy to może mieć wpływ na radar? czy zaimplementowali jakiś model awarii tego urządzenia?
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can