Autor Wątek: JTAC  (Przeczytany 35441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Troghv

• Gość
Odp: JTAC
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 13, 2011, 09:10:00 »
Mi się zdarzało, że pomimo "stby data" sesemes nie dochodził. Jak będę latał muszę sprawdzić czy to faktycznie to.
Jak esemes nie doszedł to wystarczy ręcznie wprowadzić koordynaty  :001:

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 13, 2011, 09:51:42 »

Można, można. Czasami to nawet trzeba :) Ale zainteresowało mnie dlaczego raz mi dane po Datalinku przychodzą a raz nie.
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 13, 2011, 09:57:15 »
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 13, 2011, 12:28:09 »
A, to może stąd nie wiem, bo zawsze klepię dane ręcznie, więc zawsze jest ok.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 09, 2011, 14:52:26 »
Zrobiłem misję treningową JTAC w edytorze misji, po to by szlifować swe umiejętności w tym temacie. Wszystko pięknie ładnie, ale chłopaki albo rzucają dym albo oznaczają cel przez WP. Chciałbym np. żeby oznaczyli cel laserem. Pomimo, że w zakładce  WEAPONS jednostki operacyjnej na ziemi ustawiam broń naprowadzaną laserem albo przez IR ( MISSILES, ATGM albo GUIDED BOMB ), to dla nich nie ma to znaczenia bo i tak jest w kółko to samo j.w. :006:. A druga sprawa to jak odnależć cel oznaczony przez IR? Czy jest to analogiczne do odszukiwania celu oznaczonego przez laser tylko tryb TGP trzeba przełączyć na IR? Bo tak naprawdę jak im odpowiadam CONTACT SPARKLE to ich okłamuję, bo nic tam nie widzę i sieke do wszystkiego co się rusza a oni wołają ABORT, ABORT.... itd. i wołają mi potem żebym sobie lepiej leciał do domu i że dziękują :005: a tam celów jak mrówków, ale oni już nie chcą wsparcia bo.....co? Bo z pilotem coś nie teges :003: ? Może i tak? Pomóżcie panowie, bo chłopaki  na dole dostają w kość, a ja na to nic nie mogę poradzić :008:

P.S. A to co się rusza to jest akurat konwój.

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 07, 2011, 20:16:04 »
Uczę się misji JTAC według manuala (rozdział o TAD), ale mówiąc szczerze - nie potrafię tego do końca zrozumieć.
Czy jest jakaś misja treningowa, albo film na YT które rozjaśniłyby mi trochę temat?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 07, 2011, 20:26:25 »
A konkretniej? Czego dokładnie nie rozumiesz?
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 07, 2011, 20:33:57 »
Nie potrafię skonfigurować TAD tak, aby odbierał sygnał z datalinku. Nie bardzo wiem czy wystarczy poprosić JTAC o namiary, żeby pojawiły się one na ekranie.
Nie wiem jak transferować dane o swoich celach do innych jednostek. I sporo więcej.
Po prostu zacząłęm czytać ten fragment instrukcji i utknąłem. Łatwiej byłoby mi to przejść, gdybym na przykład zrobił jakąś misję, albo obejrzał film.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 07, 2011, 21:42:51 »
Olej TAD i rób wszystko na panelu CDU na prawej konsoli. Łatwiej i szybciej. Polecam do treningów paki zrobione przez Dragona, link tutaj: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=68802 mnie nauczyły obsługi bezbłędnie. Do tego podczas latania, można wrócić, dotankować Prosiaka, uzbroić i latać tak cały dzień, bo celów jest sporo.
Masz też video instruktażowe.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 08, 2011, 22:01:13 »
Teraz to już zgłupłem do reszty.
Co mi dadzą misje treningowe, jak nie mam podstaw teoretycznych?
Plis, daj mi lepiej jakieś materiały gdzie w przystępny sposób kwestie przesyłania danych będą omówione.
Albo przynajmniej podpowiedz od czego zacząć czytać instrukcję w tym temacie, bo suche opisy poszczególnych menu CDU i TAD są dla mnie mało przystępne.

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 09, 2011, 08:52:17 »
Masz, http://en.wiki.eagle.ru/w/images/3/39/JTAC_9_LINE_UTM_CRDN_ENTRY_PROCEDURE.pdf i http://en.wiki.eagle.ru/w/images/e/ed/JTAC_9_LINE_L-L_CRDNT_ENTRY_PROCEDURE.pdf i ten już był na forum http://en.wiki.eagle.ru/wiki/DCS:_A10C_Training_Supplements. Tam jest chłopie prawie wszystko co chciałbyś wiedzieć. Na koniec filmiki, które zalinkował YoYo i nie ma bata, no chyba, że na tyłek za... nieuctwo.

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 09, 2011, 09:15:00 »
A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Latając na sieci zdarza się, że koleś prosi mnie abym się przyłączył do wspólnego atakowania celów. Gdy podaje mi pozycję celu, ja widzę to na mapie jak koordynaty JTAC-u, czyli pulsujący czerwony trójkącik. Jak on to robi? Chyba, że takie rzeczy może robić tylko guru serwera na jakim się lata.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 09, 2011, 09:49:49 »
Wysyła Ci Datalinka. Każdy to może robić.

« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:01:52 »
Nie chcę być złośliwy, ale... manual, strona 318 i 320.

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:11:04 »
Nie jesteś złośliwy. Dzięki bardzo!