Zrobiłem misję treningową JTAC w edytorze misji, po to by szlifować swe umiejętności w tym temacie. Wszystko pięknie ładnie, ale chłopaki albo rzucają dym albo oznaczają cel przez WP. Chciałbym np. żeby oznaczyli cel laserem. Pomimo, że w zakładce WEAPONS jednostki operacyjnej na ziemi ustawiam broń naprowadzaną laserem albo przez IR ( MISSILES, ATGM albo GUIDED BOMB ), to dla nich nie ma to znaczenia bo i tak jest w kółko to samo j.w.

. A druga sprawa to jak odnależć cel oznaczony przez IR? Czy jest to analogiczne do odszukiwania celu oznaczonego przez laser tylko tryb TGP trzeba przełączyć na IR? Bo tak naprawdę jak im odpowiadam CONTACT SPARKLE to ich okłamuję, bo nic tam nie widzę i sieke do wszystkiego co się rusza a oni wołają ABORT, ABORT.... itd. i wołają mi potem żebym sobie lepiej leciał do domu i że dziękują

a tam celów jak mrówków, ale oni już nie chcą wsparcia bo.....co? Bo z pilotem coś nie teges

? Może i tak? Pomóżcie panowie, bo chłopaki na dole dostają w kość, a ja na to nic nie mogę poradzić
P.S. A to co się rusza to jest akurat konwój.