Jeżeli chodzi o wysyłanie Datalinku, to mam rozumieć, że każdy potencjalny odbiorca musi mieć takie samo OWN ID i GROUP ID, tak? Jego kółeczko ma być niebieskie. Po zalokowaniu celu na TGP jako SPI, przechodzę na TAD w trybie SOI i zielonym krzyżykiem najeżdżam na samolot do którego chcę wysłać dane i TMS short, póżniej na OSB Send, tak? Aha jeszcze w multiplayerze trzeba na TAD zmienić SPI OFF na SPI ON przez DMS left long. To po czym ja mam poznać, że typ dostał tą wiadomość? Musi mi to potwierdzić poprzez chat? Wczoraj kombinowałem trochę z tym tematem latając online i coś tam namieszałem, ponieważ gostek się przysadził, że ktoś ma takie samo ID, które powoduje jakiś konflikt i coś mu tam cały czas miga. Nie wiem o co chodziło ale tak się zestresowałem, że zacząłem grzebać przy TAD-ie bez autopilota i wyrżnąłem w ziemię przy akompaniamencie PULL UP, PULL UP. Czy ktoś łaskawy pomógłby mi wyjść z tego lasu? I jeszcze jedno, zakładka []call po lewej stronie naprzeciwko OWN ID i GROUP ID. Jaką liczbę należy tam wpisać? W manualu jest to wyjaśnione, ale ja tego nie kumam.