Autor Wątek: Patch 1.019 / Breguet 14.B2  (Przeczytany 11643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Patch 1.019 / Breguet 14.B2
« dnia: Marca 22, 2011, 22:29:41 »
Breguet 14.B2 w preorderze http://riseofflight.com/en/store/planes/Breguet_14B2 za 9 dolca. Czyżby miały wyjść dwa szmatolociki naraz (DFW C.V i Breguet 14.B2)?!
« Ostatnia zmiana: Marca 23, 2011, 16:34:08 wysłana przez some1 »

Odp: Pre-ordery
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 23, 2011, 14:48:21 »
Pierwszy w 1.018[na dniach?], drugi wraz z optyką do misji rozpoznawczych/kierowania ogniem artylerii  wraz  z patchem 1.019
http://riseofflight.com/Blogs/post/2011/03/22/Pre-Order-Breguet-14B.aspx
Gdzie w tym wszystkim (obok mgły) ma mieścić się ów nowy tryb kariery, to jakoś nie mogę się doszukać.
Liczę, że obok serii maszyn dwuosobowych zmieści się także zapowiadany Snipe(każdy ma swego faworyta, mam i ja;)
Intryguje mnie także wyciskanie ostatnich soków z DX9, gdy tymczasem developerzy z innych stron nie mogą się nachwalić DX11.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 23, 2011, 16:20:57 »
DFW będzie w piątek, a Breguet znając ich częstotliwość tak za "two months, be sure". Wraz z 1.19 wejdzie nowy tryb kariery, na początek z limitowaną liczbą jednostek. Jednak będzie ona systematycznie rozszerzana o kolejne co zwiększy możliwości transferów, itd.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 23, 2011, 16:25:28 »
Na ten nowy tryb kariery czekamy już od 1.15 i za każdym razem okazuje się, że jednak w kolejnym patchu...
Jejku jej nie mam niestety ostatnio czasu na latanie online, więc na tryb dla singla czekam z niecierpliwością a tu ciągle termin się oddala :(

empeck

• Gość
Odp: Patch 1.019 / Breguet 14.B2
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 23, 2011, 16:38:36 »
Widocznie nie chcą wypuścić niedokończonego bubla. Biorąc pod uwagę, że żaden z w miarę nowych simów - wliczając Il2:HD(tm by Sun) nie ma/nie będzie miał tak zaawansowanego trybu kampanii i tak respect, że coś takiego robią.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 23, 2011, 19:03:55 »
Mgła wygląda bardzo dobrze.
Bardzo się cieszę, że będę mógł w końcu polatać DFW CV bo już mnie denerwowało czekanie na kupiony produkt...
Zapowiadane modele też trafiają w moje gusta.
Na Bregueta zdecyduję się pewnie po jakimś czasie, ale znowu państwa centralne będą miały pod górę bo Breguet na głowę bije DFW CV i uzbrojeniem i udźwigiem i widocznością z kabiny, i jeszcze nie dość że są po ich stronie samoloty do kręćka (Camel, Pup) do boom-zoom (SE5a, SPAD 13) to jeszcze chcecie Snipa który łączy obie te cechy czyli wali po prostej 220km/h i zakręca w miejscu... ech miejcie litość..
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 24, 2011, 10:44:58 »
Zanim ten Snipe w ogóle wyjdzie, to minie tak co najmniej pół roku ;) A co do tych samolotów, to pamiętam swego czasu głosy dokładnie odwrotne: "jakich to samolotów nie mają Niemcy", "same niemieckie maszyny", "jakże one są proste" itd, itd. :) Jest jak jest, maszyny jakie są, takie są. I tak wszystko zależy od twórców scenariuszy. A że był taki samolot jak Snipe i pewnie dostał bardzo dużo głosów w ankiecie, to dlaczego nie mieliby go zrobić, skoro RoF to produkt komercyjny i żyć z czegoś muszą, a taka maszyna gwarantuje potencjalny zysk?
Cieszę się, że twórcy podeszli do tematu maszyn dwumiejscowych pod kątem długości służby i wszechstronności. Dla mnie R.E.8 to bomba i cieszę się, że to on będzie reprezentowany jako maszyna rozpoznawczo-bombowa, a nie np. D.H.9, czy D.H.4. B.E.2c też by się przydał, ale może znajdą na niego czas w dalszej przyszłości.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 24, 2011, 10:57:17 »
Cóż, najpierw późniejszy okres wojny pod tryb kariery, potem może dodadzą więcej pionierskich maszyn i rozszerzą okres dynamicznej kampanii.

Samoloty niezbyt trafiają w moje preferencje, wolę myśliwce. Co to za frajda - wystartować, wlec się do celu pół godziny albo i więcej, zrzucić bombki w jednym przelocie i drugie tyle wlec się do domu zdanym na łaskę osłony i umiejętności strzelców. W multi może i ciekawe, ale to nie FSX, żeby było co robić podczas samego przelotu.

No ale przynajmniej będzie do czego postrzelać, a grze faktycznie potrzeba więcej różnorodności w powietrzu.  Mam tylko nadzieję, że będą w stanie trochę przyspieszyć proces tworzenia nowych samolotów.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 24, 2011, 11:15:35 »
Trochę ból jednak (ew. "bul"  :021: ), że nie będzie jeszcze trybu kampanii, da to nowego wiatru w żagle RoF'a ale z drugiej strony dobrze, tu DCS, tu IL-2: HD, nie byłoby i tak czasu....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 24, 2011, 11:17:43 »
Jeżeli nie dopuszczą do tworzenia samolotów ludzi z zewnątrz, to tempo nadal będzie takie jakie jest, ponieważ w teamie jest tylko jeden modelarz i jeden grafik od samolotów.
Co do bombowców, to w multi, jak piszesz, jest właśnie bardzo ciekawie. Chłopaki z naszej 2.Eskadry, którzy latają z bombami, wręcz prosili mnie o to, by w naszym scenariuszu treningowym na serwerze była możliwość zaatakowania odległych obiektów, co też zrobiłem. Można wtedy dopracowywać komunikację, lot w formacji, czy bombardowanie w grupie. Jakiś tydzień temu tak właśnie latałem z Empeckiem na Handley-Page i chyba mu się spodobało :) Ale to oczywiście kwestia gustu.

Edit: niech nawet posiedzą nad tym trybem kariery kilka miesięcy więcej, byleby to było naprawdę dopracowane i dawało satysfakcję. Poprzeczka zawieszona wysoko, zespół niewielki i z nowym silnikiem gry...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 24, 2011, 11:27:26 »
Widać, że trochę asekuracyjnie piszą teraz o trybie kariery, uprzedzając, że będzie miał bugi i może okazać się poniżej oczekiwań niektórych osób. Przynajmniej na początku.

Jeśli chodzi o ludzi do tworzenia dodatkowych samolotów, to wiem że szukają, ale cóż, najlepsi są już zajęci  :021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 24, 2011, 11:28:29 »
Jakiś tydzień temu tak właśnie latałem z Empeckiem na Handley-Page i chyba mu się spodobało :) Ale to oczywiście kwestia gustu.

Owszem, podobało :) Właśnie to, ze trzeba cel znaleźć, zniszczyć i wrócić mi bardzo pasuje. Nie podobają mi się też misje gdzie cel jest tuż za miedzą. Wolę jednak nieco mniejsze bombowce niż drukarka i Gotha.

Misje rozpoznawcze też mnie nakręcają.

Zresztą, ja w CFS3 potrafiłem w realtime latać z UK nad Europę w bombowcach. ;)

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 24, 2011, 19:33:00 »
Misje rozpoznawcze są fajne, ale nie w realiach pierwszej wojny. Co innego gdy idzie ofensywa, codziennie inaczej wygląda front, oddziały wbijające się terytorium. Wtedy tak. Już jakiś czas mam nadzieję że ktoś wymyśli system przyznawania punktów za poprawnie przeprowadzane rozpoznanie w którym ilość punktów będzie zależała od prawdziwości i dokładności złożonego meldunku (siła, położenie, kierunek przemieszczania się, skład) na temat sił przeciwnika. Inne duperele typu stan mostów, położenie mostów pontonowych też można do tego dodać.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 24, 2011, 19:40:29 »
Kolega nie ma racji -- obojętnie I czy II czy jakakolwiek wojna nie obędzie się bez rozpoznania zaplecza, składu jednostek, posiłków, przemieszczeń oddziałów i ich koncentracji itd.
W I WŚ miało to już wielkie znaczenie i pozwoliło np. Niemcom odeprzeć Anglików...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 24, 2011, 20:08:00 »
Przeczytaj mój post jeszcze raz ;)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.