Autor Wątek: Patch 1.019 / Breguet 14.B2  (Przeczytany 11617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Patch 1.019 / Breguet 14.B2
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 07, 2011, 21:52:21 »
Polecam grę odpalić z nowym Super samplingiem wbudowanym w nowy Manager :D ale nie zmieniać sobie AA i Anizo (znaczy oba na maksa).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 08, 2011, 07:45:24 »
Instalacja bezproblemowa. Przejrzenie opcji - wszystko OK. Potem pod górkę - pierwszy lot offline bez zarzutu, pierwsze wejście online serwer Syndicate i zawieszenie po minucie/dwóch lotu. Drugie wejście bez takiej awarii, ale z charczącym dźwiękiem nad linią frontu i przycięciami. Musiałem coś zrobić, więc 2 godziny później następne wejście online, dla bezpieczeństwa zejście z ustawień landscape Medium do Low, serwer Harlequin i wszystko super - żadnych problemów. Widoczność obiektów rzeczywiście poprawiona w dużych zoom'ach, hura. Czasami z daleka widać jakiegoś bladego-szarego-pojedynczego pixela wrogiej maszyny, aż się prosi poświęcić ładny widok i estetykę na rzecz lepszej SA i zmniejszyć rozdzielczość...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 08, 2011, 12:11:25 »
Ktoś już bawił się w nową kampanię? Nie bardzo mam czas, jak wrażenia? Misje są bardziej fabularne i faktycznie latając na Airco nie spotkamy D.VII ?

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 08, 2011, 12:40:37 »
Oczywiście, problem z samolotami usunięto już w 1.18. Tutaj masz bardzo dokładnie zrobioną wymianę sprzętu przez daną eskadrę na przestrzeni lat, o ile oczywiście konkretny samolot jest już w simie.
Przede wszystkim to bardzo rozbudowano główną mapę. Pojawiło się na niej około 250 nowych miast i miasteczek (w 1.20 pojawią się one na mapie "M") oraz dostawiono sporo obozów, stanowisk OPL, itd. Teraz naprawdę trzeba się dwa razy zastanowić zanim się poleci za przeciwnikiem na jego stronę frontu i do tego na niskim pułapie.
Lata się 1-3 razy dziennie, w zależności od sytuacji kadrowej. Przychodzą do nas uzupełnienia oraz nowe samoloty.
Generalnie, fajnie że się lata od września 1916 do listopada 1918, no i tego latania jest naprawdę dużo.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 08, 2011, 13:23:42 »
Pominięto jednak info o jesieni, czyli tych nowych tekstur w tym patchu nie ma ?

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 08, 2011, 13:47:06 »
Oczywiście że są :) Podobnie jak efekt porannej mgły :) Wystarczy ustawić np. 6:30 rano w quick mission i odpalić jesienną mapę.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 08, 2011, 14:42:13 »
Te 600+ MB patcha chyba się z niczego nie biorą... Trochę waży ta jesień...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 08, 2011, 23:47:51 »
Jesień na szybko można sobie sprawdzić w Quick Mission.

No i fajnie. Jestem zadowolony. Ba, ręka mi coś idzie dziwnie w kierunku portfela w celu zakupu lunetek, gadżetów i 14.B2 :E Dziwna jakaś ta ręka...
Widzicie, pomarudziłem na brak kampanii i...już za "chwilę" się patch pojawił :P To co, iść marudzić do działu Kłody? :E

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 09, 2011, 07:32:27 »
Tak na szybko zainstalowałem, odpaliłem.
Breguet 14 jest śliczny a te dwie polewaczki z tył zabójcze.
Kampania jest ale jeszcze nie zagłębiałem się w jej meandry (choć to dziwne bo tak długo na to czekałem).
Spadek wydajności też jest i wgrywa się znacznie dłużej niż kiedyś...

Mam prośbę czy YoYo a może ktoś inny życzliwy mógłby wytłumaczyć jak się obsługuje kamerę, aparat i radio w Breguet 14.

Ogólnie cud miód orzeszki....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 09, 2011, 07:42:16 »
Ja sobie wrzuciłem SuperSampling to wydajność o połowę spadłą ale winszuję twórcom za dopieszczenie tytułu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 09, 2011, 09:33:02 »
Spadek wydajności też jest i wgrywa się znacznie dłużej niż kiedyś...

Niestety, prawda Ci to. Do tego doszły u mnie jakieś losowe zwieszki na serwerze Helle(...). I charczenie dźwięku, i zaciachy. Co ciekawe na PulfFiction i serwerze SYN nie było żadnych problemów. Dokonałem serii działań wyprzedzających kategorii voodoo, jak otworzenie komputera i jego odkurzenie (o rany!), wyjęcie od lat nieużywanej karty TV i odsunięcie wszystkich innych z dala od karty grafiki. Plus landscape na LOW i mniej AA i AF. Nadal działa, nadal wszystko podobnie wygląda, może pomoże? :D Upgrade komputera to dopiero na Gwiazdkę...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 09, 2011, 12:55:04 »
Hmm, super-uber-sampling przetestowałem na Quick Mission 3 vs 3. Z wyłączonymi antyaliasingiem i anizotropią.
Wygląda ładnie...chyba tak samo, jak wysokie wartości w/w. Nie ma prawie w ogóle 'shimmeringu' na horyzoncie.
Wydajność na raczej staruszku (nV 275GTX@zegary fabrycznie podbite na ponad 700MHz/1500MHz, stery przedostatnie w dziedzinie nowości) spada o parędziesiąt %, tj. do okolic 2X fps.

« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 09, 2011, 19:26:59 »
Mam prośbę czy YoYo a może ktoś inny życzliwy mógłby wytłumaczyć jak się obsługuje kamerę, aparat i radio w Breguet 14.
To czy w ogóle będziesz mógł skorzystać z tego wyposażenia zależy tylko od misji. Nie ma osobnych widoków, klawiszologii itp. dla radia czy aparatu. Po prostu musisz je mieć na pokładzie gdy wykonujesz odpowiednio oskryptowaną misję.

W misjach naprowadzania artylerii masz na mapie w rejonie gdzie sztab spodziewa się celów siatkę, taką jak w grze w statki. Zadanie polega na znalezieniu celu i zorientowaniu się na podstawie elementów krajobrazu, w którym kwadracie siatki się on znajduje. Potem za pomocą opcji w menu dostępnym po kliknięciu prawym przyciskiem myszy (tam gdzie masz rozkazy dla skrzydłowych, opcje, itd.) dajesz sygnał artylerzystom, gdzie mają strzelać i podziwiasz efekty ;). Całkiem fajna zabawa. Jeśli masz DFW, to taka misja jest już dostępna. Jeśli tylko B14, to chyba tylko w kampanii.

Misji zwiadowczych jeszcze nie dostałem niestety.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 09, 2011, 19:50:46 »
Wielkie dzięki brzmi super...
GG 4834952

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 11, 2011, 19:28:32 »
No polatałem trochę B XIV i jestem zachwycony.  Wrażenie robi idealne oddanie wielkości samolotu.
Prowadzi się lżej niż taka Gotha ale wyraźnie czuć że to nie lekki myśliwiec i fikołków na nim się nie zrobi..
Jesień na kolana mnie nie powaliła (ma kolega rację te pomarańczowe drzewka są dość monotonne) ale też przestraszony waszymi opisami spadku wydajności zszedłem bardzo z ustawieniami grafiki...

P.S. Panowie jak otworzyć w B XIV te drzwi w podłodze aby namierzyć cel do bombardowania?
      I rozumiem że te klapy do lądowania się obsługują same?
GG 4834952