Autor Wątek: Take On: Helicopters  (Przeczytany 78551 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: Take On: Helicopters
« Odpowiedź #345 dnia: Marca 13, 2012, 12:26:18 »
Beta nowego patcha, główna zmiana to poprawki do modelu lotu śmigłowca medium. W niektórych sytuacjach 'psuło' się śmigło ogonowe, co skutkowało niekontrolowaną rotacją. ;) Teraz jest to już poprawione. Wraz z premierą Hindów wyjdzie też Compatibility Pack do podstawowej wersji gry.

http://forums.bistudio.com/showthread.php?132413-Take-On-Helicopters-Beta-Patch-90443

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #346 dnia: Marca 13, 2012, 18:55:08 »
Poczekam już na oficjalną wersję, jeszcze się z Hindem pogryzie ;). No i co z VC ?

Btw. Jakoś ani razu nie udało mi się przeprowadzić poprawnie autorotacji (np. misja w kampanii na Bellu). Poziom expert.
Komuś to wychodzi i ma sposób? Hmmm.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #347 dnia: Marca 13, 2012, 19:24:46 »
Na nowym patchu, lekki helikopter, "throttle cutoff", "collective" max na dół (czyli na minimum. Prędkość przy "descending" ok "70 knots". Flare rozpoczynam kiedy długie ramię wysokościomierza pokazuje ok 5 (5 czego?). Kiedy jestem już nisko i prędkość jest bliska zeru zaczynam delikatnie manewrować "collective" żeby zmniejszyć prędkość opadania. Ten patch naprawia zbyt wysoką przyczepność płóz z poprzednich wersji gry, więc autorotacje są dużo łatwiejsze i nie robimy fikołka w przód.

EDIT: Przed chwilą sprawdziłem jeszcze raz, da się zrobić lądowanie ślizgiem bez fikołka! (! warto było czekać na tego patcha choćby dla tego bajeru). Innymi helikopterami nie lubię latać, więc nie sprawdzę.

Litości! Zrobiłem co mogłem aby ten post był chociaż troszkę czytelny. Jeden wielki bełkot. Na przyszłość sugeruję troszkę zwolnić i przeczytać przed wysłaniem, bo zamiast poprawiać będę kasował. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2012, 07:15:42 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #348 dnia: Marca 13, 2012, 20:26:57 »
EDIT2:
Właśnie musiałem przeprowadzić autorotację ciężkim helikopterem (misja w karierze). Udało się za pierwszym razem, dużo łatwiej niż lekkim (chociaż nie wiem, czy silnik był kompletnie wyłączony, czy tylko powoli zmniejszał obroty co by tłumaczyło dlaczego tak łatwo poszło).
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2012, 20:40:24 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #349 dnia: Marca 14, 2012, 00:41:04 »
Ok. A jeszcze pytania dotyczące "ciężkiej" maszyny:
1/ jak mamy obraz na ekranie przy transporcie czegoś, pojawia się także ten sam obraz jako dodatkowy ekran 2D. Jak to usunąć by widzieć tylko to co na monitorze w VC jako obraz w obrazie?
2/ w ciężkim nie ma czegoś takiego jak wskaźnik ADF/NDB w kabinie, który normalnie pokazuje kolejny waypoint. Bez włączenia mapy zatem się nie obejdzie, by na chwilę zobaczyć zielony pkt. wskazujący nam miejsce. Jakieś pomysły na nieco większy hardcore?

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #350 dnia: Marca 14, 2012, 16:33:09 »
Hindy, Hindy, Hindy!
http://takeonthegame.com/about-the-game/helicopters/gunships/

Ale zaczynam się obawiać czy to nie pack 1, bo kabina będzie w pack 2, pod warunkiem, że zostaniesz test community w pre order  :003:.

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #351 dnia: Marca 14, 2012, 16:53:27 »
Idiotyczna forma marketingu.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #352 dnia: Marca 14, 2012, 17:05:37 »
Lepiej tak, niż planowanie 10 milionów pre-orderów za dolara  :118:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #353 dnia: Marca 14, 2012, 17:15:19 »
Lepiej tak, niż planowanie 10 milionów pre-orderów za dolara  :118:

:D

W sumie racja. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #354 dnia: Marca 15, 2012, 08:10:51 »
Czy jest jakaś godzina premiery Hindów? Już po 8 mej i nie wiem czy brać urlop na żądanie ;D.

Co do malowań: wygląda na to, że będą tylko czeskie + jedno pustynne (ale pewnie nie wszystkie karty są odkryte bo skinów miało być kilkanaście).

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #355 dnia: Marca 15, 2012, 12:50:43 »
Hindy wyszły!

http://www.gog.com/en/gamecard/hind

Oh, wait...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #356 dnia: Marca 15, 2012, 15:11:02 »
0Although we strongly recommend using our downloader (from the previous page) your direct download is ready
Take_On_Helicopters_Hinds_Setup.exe
MD5: T0D0
File size: 17179869184 B

Niby już jest, ale w tym momencie u mnie sproket.exe (downloader) nie działa, a alternatywny setup (?), 1.5 kb wywala błąd o niezgodności wersji systemu operacyjnego z uruchamianą aplikacją (64b v 32b). Hmmmmm....

EDIT----

Dają czadu, teraz jest znowu:

Thank you for pre-ordering Take On Helicopters: Hinds. Your download link will be activated once the DLC is released.
I czy oni są poważni?  :118: :118: :118: :118:

EDIT 1 ----

0Although we strongly recommend using our downloader (from the previous page) your direct download is ready
Take_On_Helicopters_Hinds-Setup.exe
MD5: FFC1970DFC45029DD0E6BA391584DD2B
File size: 723137923 B

Też nie lata  :118:.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: Marca 15, 2012, 16:06:17 »
http://www.youtube.com/watch?v=yoeDW0mjI1Q

Trailer.

Ja tam czekam aż ogłoszą. Widać, że coś ze Sprocketem kombinują, ale szkoda czasu na polowanie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #358 dnia: Marca 15, 2012, 16:42:15 »

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #359 dnia: Marca 15, 2012, 18:12:59 »