Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141388 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 26, 2012, 23:49:43 »
Po kilku miesiącach znów zasiadłem do CoD i do nauki pilotażu, i pojawił się problem: otóż gdy np. lecę samolotem na wprost na optymalnej wysokości i względnie powoli i stabilnie odciągam drążek od siebie by samolot leciał niżej, nagle spadają obroty silnik jakby stanął na chwilę po czym zaraz znów odzyska siły - kurczę próbowałem jakoś z tą mieszanką, ze skokiem śmigła i nie mogę dojść dlaczego tak się dzieje, da się włączyć jakieś turbo jak w WoP (tam było to oznaczone "WEP"). Latam Huricane i Spitfajerem w obu ten sam "ból" występuje, mam wszystkie opcje lotu/silnika na realizm.

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 27, 2012, 01:51:29 »
Bo to nie nazi einspritzung tylko zwykły herbaciany carburetor, no to jak ma być... Na KG200 wszystko opisane od jakiś dziesięciu lat.

« Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 29, 2012, 16:37:27 »
Czytam sobie kg200.prv.pl oraz instrukcję, ale póki co tylko wyrywkami. Wolę  czytać na papierze, a drukarka mi niezbyt działa, żeby wydrukować instrukcję CoD. Z niej dowiedziałem się, że wcześniejszy mój problem ma związek z zastosowaniem gaźników, zamiast wtrysków i dlatego przeciążenia wpływają na pracę silnika (a raczej jej brak). Kolejny mój problem jest taki, że ostatnio miałem na ogonie Mesery, więc przepustnica na zero i ciągnąłem "do nieba" (w górę, żeby mnie wyprzedzili), po czym jak to zrobiły Niemiaszki, śmigło moje nie miało już dużych obrotów i nie chciało się rozkręcić. Kręciło się powoli. Próbowałem z manipulacją przepustnicą, skokiem śmigła. Nic to jednak nie dało... A jeszcze próbowałem wyłączyć iskrowniki i od nowa nacisnąć rozruch, ale to też nic nie dało (wyświetliło się tylko, że "silnik zatrzymany". Może chodzi o to, że na różnych wysokościach trzeba różne konfigurację ustawić, aby silnik zaskoczył). A sprawa tyczy się Spitfajera. W Hurku tego jakoś nie doświadczyłem.

Poprawki składniowe i interpunkcyjne. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 17:17:42 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 01, 2012, 16:01:08 »
hejka wszystkim

Czy można wydawać komendy głosowe po naciśnięciu TAB? U mnie to w ogóle nie działa.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 01, 2012, 19:03:31 »
hejka wszystkim

Czy można wydawać komendy głosowe po naciśnięciu TAB? U mnie to w ogóle nie działa.

Niezła próba......
właśnie wypuścili nowego pacza, http://forum.1cpublishing.eu/forumdisplay.php?f=189

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 01, 2012, 19:58:07 »
Patch? Jaki patch? A zresztą...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 02, 2012, 23:27:58 »
hejka wszystkim

http://en.wikipedia.org/wiki/April_Fools'_Day  :011: :020:
Ja się złapałem w WoT :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 20, 2012, 22:46:25 »
http://www.flightsimvids.com/

Wiele ładnych filmików tutoriali.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 21, 2012, 17:04:33 »
Ale w sumie efekty graficzne podczas walk są naprawdę bardzo fajne: http://youtu.be/9AqRE1mafrk?hd=1

Pytanka:
- coś słabo moi skrzydłowi reagują na komendy, np. na wyznaczenie i atak celu (z pod TAB), kolejny bug, czy jest na to inna technika niż wybór skrzydłowego, potem 5 i 4?
- czy też macie wybór amunicji zablokowany w tych szybkich misjach? Tam gdzie jest "wyposażenie". Nie mogę zmienić i załadować innej amunicji.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 30, 2012, 14:48:04 »
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc. Ostatnio się złamałem i skoro cena spadła do niecałych trzech dych, to odżałowałem kasę i kupiłem. Następnie goniony ciekawością zainstalowałem grę według instrukcji na monitorze i nawet wszystko działa do czasu, gdy chcę sobie polatać. Otóż zamiast widoku z kokpitu mam widok na pulpit mojego komputera, słyszę dźwięki z gry, nawet dźwięk silnika reaguje na ruchy przepustnicą, ale poza małym szarym okienkiem w górnym rogu monitora nic się nie dzieje, nawet kursor myszy nie działa. Można z tego wyjść naciskając klawisz „Escape”, co powoduje przejście do menu gry. Ma ktoś może jakiś pomysł jak temu zaradzić, bo może trzy dychy to nie majątek, ale – tak przypuszczam – cała zabawa w tej grze nie polega chyba na oglądaniu własnego pulpitu przy dźwiękach komputerowego merlina.
Z góry dziękuję za pomoc.     

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 30, 2012, 15:38:40 »
A gdzie jakieś dane Twojego hard i software'u?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 30, 2012, 17:54:05 »
Takie życie, jak człowiek miał jeden problem to zadał pytanie i ma dwa, w tym jeden ze zrozumieniem odpowiedzi. Dałem sobie jakoś radę i proszę:
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @2.66GHZ 2,67 GHz
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9500GS 

Offline Hub

• *
« Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 30, 2012, 19:56:51 »
Oj, to ja się nawet nie dziwię, że kłoda nie hula. Niestety, wygląda na to, że będziesz musiał jeszcze "trochę" kasy odżałować, żeby na tym polatać. Ta gra ma spore wymagania.

« Odpowiedź #148 dnia: Maja 01, 2012, 09:42:32 »
Skoro tak, to trudno. Całe szczęście, że kilka innych gier nie sprawia problemów,więc jakoś przeżyję. 

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #149 dnia: Maja 01, 2012, 23:00:08 »
Mam parę pytań:

1. Czy ktoś zmieniał sam pliki INI i wie, czy można wyłączyć cienie na ziemi (migocąca tandeta), pozostawiając te niezłe cienie z kabiny?

2. Czy ktoś uruchomił prawy silnik w Blenheimie? Z wielkim trudem odpalam silnik lewy, ale prawego NIGDY nie udało mi się uruchomić. Nota bene w BF110 też nie mogłem odpalić prawego silnika, a lewy poszedł od razu (ale próbowałem tylko 2 razy, więc może po prostu nie umiałem).

3. Czy w tym symulatorze nie da się używać myszy do zmieniania pozycji karabinu strzelca? Walczyłem z ustawieniami, ale nic to nie dało. Co za masakra...

4. Czy drzwi bombowe He-111 się zacinają? Mogłem je otworzyć raz czy dwa, ale nad celem odmówiły działania ;) Włączy/wyłącz w kółko. Przykra sprawa.

Rzeczywiście gra teraz u mnie wygląda OK i się nie zawiesza, ale problemów co nie miara...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.