Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 72936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 06, 2011, 22:22:52 »
Przy przelocie przez chmury mamy oblodzenie na owiewce  :020:

Byzydura jakaś... Oblodzenie po przelocie latem przez cumulus... LOL
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 06, 2011, 22:49:42 »
Może pilot zwymiotował owsianką. :001:

« Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 06, 2011, 23:00:27 »

To chyba nie oblodzenie tylko wilgoć...

« Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 06, 2011, 23:46:11 »
Na stronie www.sturmovik.pl pojawiła się video recenzja Cliffs of Dover.LINK tutaj http://www.sturmovik.pl/video-recenzja-cod. Nic, tylko kupować.

« Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 07, 2011, 01:57:26 »
Trzeba powiedzieć, że fajna ta recenzja.

Wspomniane było o łatach, które podobno już wyszły, pytanie gdzie one są...?
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:39:21 »
Myślę ,że skoro recenzenci dostali grę sześć dni przed premierą być może twórcy zaopatrzyli ich w łatki beta ,które jeszcze nie są oficjalne i które są jeszcze w stadium dopracowywania.Chciałbym żeby tak było.Na razie to tylko moje domysły.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 07, 2011, 16:21:46 »
Myślę ,że skoro recenzenci dostali grę sześć dni przed premierą być może twórcy zaopatrzyli ich w łatki beta ,które jeszcze nie są oficjalne i które są jeszcze w stadium dopracowywania.Chciałbym żeby tak było.Na razie to tylko moje domysły.
Haha, będę okrutny.
Nie jest tak.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 07, 2011, 16:56:34 »
Patrząc trochę z boku… Na razie nie zamierzam kupować CoD, bo czytając o waszych doświadczeniach z tą grą mam nieodparte wrażenie, że jest to bubel z kwadratowymi jajami. Niestety wpisuje się on w „tryndy” współczesności – po dziadowsku, bez pomysłu i plastykowo – szkoda. Ale czy tak naprawdę? Stary Ił2 wielokrotnie uśmiercony, nawet na tym Forum, nadal pozostaje jedyną grą, w którą warto zagrać i oderwać się od rzeczywistości po codziennych zmaganiach z nią – przynajmniej dla mnie i mojego staruteńkiego komputera . Co do nowej odsłony to naszło mnie kilka refleksji. Są to spostrzeżenia człowieka, który w grę nie grał, jedynie poczytał Wasze raporty:

- Piszecie Panowie o cudach zarządzania silnikiem – było (HistoMod 3.0) wprawdzie w „suszarach” ale działało i podejrzewam, że rozwija się nadal. Sun podaje przykład  jak naprawę powinno się wachlować silnikiem z innego symulatora, więc nie rozumiem skąd ten entuzjazm Herr Rutkov? Patrząc na wypowiedzi to zrobili to na ok. 50% - czyli dotknęli tematu nie wgłębiając się w niego. Wprawdzie można sobie jakieś tam wajchy poprzestawiać ale czy jest to takie konieczne do bycia „pro”? Za to chyba im się nie płaci, żeby sobie poprzestawiać skok śmigła i oglądać jak się fajnie przesuwają łopatki. Płaci się im za to żeby miało to wpływ na jakość lotu – a z tego co obserwuję (powtórzę – obserwacje wrażeń innych, nie empiria) to tak się nie dzieję.
- Stosunek mocy do osiągów, a konkretniej stosunek mocy obliczeniowej komputera do osiągów FPS gry. Poza stwierdzeniem, że jest tragicznie powstrzymam się od komentarza. Dla mnie nie istnieje coś takiego jak „łatka”, która zmienia grę i jej parametry (poruszany był temat „T-34 vs. Tiger” – podobnie, ze swojej strony dodałbym takie „hity” jak „Maluch Sim”, czy „Symulator Autobusu/Farmy/Walca – takie dziadostwo wydawane przez Niemców, które podejrzewam nawet na komputerach producentów tragicznie się cięło). Dla mnie istnieje solidny produkt, który może zawierać jakieś uchybienia, które z kolei, producent łata poprzez wsparcie techniczne i aktualizacje. Nie ma tak, że wydajemy gniota, bo jest nisza i wszyscy fanatycy się rzucą a my zbijamy talarki. No to nie jest poważne potraktowanie moich chlebodawców. A może jest już tak, jak mawiał klasyk, że państwu ze Wschodu „naje…ło prądu w kitę (..)  staluchom” itd. I mają mnie we wsi?
- Grafika – „uberwoda” – była – w jakimś z modów (nie pamiętam – chyba dotyczącego Korei?), czyli żadna nowość. Poza tym patrząc na filmiki z mojej tuby nie kupiłbym tej gry, nawet jeśli byłaby w gazetce reklamowej. Mamy, „rozumisz pan”, 2011 r. i za nami takie hity jak „Crysis” nie mówiąc o zdolnościach innych silników graficznych. Żeby nie było, nie żądam od twórców plastykowego bzdetu z wodotryskami, ale zachowania jakiejkolwiek powagi w podchodzeniu do tematu. Chciałbym dostać uczciwą grafikę. Widzę, że poprawiono wygląd kokpitu, jest kilka fajnych szczegółów, ale w w/w produkcjach bywało podobnie.
- Dźwięk – koszmar - jak dla mnie. Co to ma znaczyć – za przeproszeniem -  pierdzenie trąbką? Moderzy przyłożyli się do dzieła znacznie bardziej (do tego darmowo) niż „tfórcy”. Przepraszam wszystkich zainteresowanych, ale nie wierze, że z moich głośników, po zakupie, będzie dochodził dźwięk bardziej zbliżony do oczekiwanego. 
- Grywalność – pewnie nigdy się nie przekonam jaka jest naprawdę, ale szczerze mówiąc nie chcę. Nie umiem (pomimo sympatii do wariatów za sterami) wydać jakichkolwiek pieniędzy na to coś, a piracenie jest niezgodne z moim kodeksem.

Podsumowując – słowa kolejnego klasyka: „Won mi, won mi!...” Bardzo bym chciał zagrać w Ił2 w nowej wersji. Baaaaaaardzo! Czekam na tytuł, który będzie dla mnie, na moim osobistym pulpicie tak samo jak Kosz – niezastąpiony. Tak samo jak ta ikonka będzie elementarną częścią systemu. CoD to badziew więc takich norm nie spełnia. To próba nabicia mnie w koło od roweru, przejechania nim i wpuszczenia w błoto (Matko! Jak trzeba być kreatywnym żeby nie bluzgać :D). Dlatego jestem wdzięczny Społeczności, Akademi i rodzicom, że mogłem przeczytać, pooglądać i zapoznać się z tym czymś przed zakupem.
L'ordre règne à Varsovie!

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 07, 2011, 17:59:49 »
Stary Ił2 wielokrotnie uśmiercony, nawet na tym Forum, nadal pozostaje jedyną grą, w którą warto zagrać i oderwać się od rzeczywistości po codziennych zmaganiach z nią – przynajmniej dla mnie i mojego staruteńkiego komputera .

:D Amen

Najcudowniejsze uczucie jakiego doświadczam grając, to fakt iz nawet latające na innych zasadach AI jest bezsilne wobec mnie, jeśli zrobię wszystko zgodnie z zasadami sztuki. Czyli prędkość, manewr, ogień.
Tylko w 10 letnim sturmoviku tego doświadczam. Bo w PF, to mając 7 pak na budziku w dorze, często z pewnym zdziwieniem zauważałem ze mam parcha na tyłku :D a chwile temu go nie było.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 07, 2011, 21:12:52 »
Nie do konca sie zgodze z kol. Tichy Jesli chodzi o kupno takich tytulow to nie do konca kot w worku bo raczej wiekszosc ludzi czytala fora z opisami na temat wykorzystania gry przez rozne typy prockow i kart graficznych. Ja osobiscie bylem na to przygotowany i po prostu uznalem, ze warto wydac stowe z czystej ciekawosci jak gra pojdzie na moim sprzecie. Poza tym wierzcie mi lub nie ale z kazda godzina spedzona w CoD coraz bardziej nie chce mi sie wracac do arcadowego il2 1946. Realizm nawet w tej zbugowanej postaci robi na prawde wrazenie a swiadomosc o tym, ze bedzie tylko lepiej po kolejnych latach coraz bardziej mnie  utwierdza w tym, ze byl to dobry zakup.  Gdybym czytal forum i nie mial gry to i tak bym ja kupil - moze odrobine taniej ale trzeba sie przygotowac na to, ze dla milosnikow gatunku jest to zakup na wiele lat zabawy i osobiscie te stowe traktuje bardziej jako zaliczke niz wynagrodzenie :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 07, 2011, 21:54:10 »
Moje pierwsze wrażenie:  :587:

Spodziewałem się kiepskiej wydajności. Ale nie aż tak. Fakt, mam starą grafę, ale bez przesady, ten półprodukt jest kompletnie niegrywalny. FSX RTM był wydajniejszy  :karpik Jak się walczy nie wiem, mój komputer nie daje rady temu tytułowi.

Dla mnie ten tytuł to taki list otwarty do potencjalnych twórców simów bojowych WW2:

Witamy,
Tak, zrobiliśmy bardzo popularny sim jakim był iłek, ale teraz mamy odbiorców w dupie i już nam się nie chce. Jeśli ktoś chce zrobić sim WW2, to proszę bardzo, właśnie zwolniliśmy niszę.
Z szacunkiem,
1C Maddox Games.

« Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 07, 2011, 22:14:24 »
Można powiedzieć, że pospieszono się z wydaniem tej gry. Zwyczajnie trzeba poczekać jeszcze ok. może miesiąc i pewnie sytuacja ulegnie poprawie, no może po kilku łatach. Przynajmniej mam taką nadzieję, że tak się stanie.

Dzisiaj nie wytrzymałem odnośnie GUI. No po jaką .... trzeba aż tak biegać po menu by dodać np.: do samolotu bombę? Zmieniać, zapisywać profil... nieporozumienie. Tak jak wcześniej ktoś dobrze napisał, wystarczyło dopracować i rozbudować to co już było w starym IL2 i byłoby super. W starym Il2 w QMB było wszystko jasne, jaka mapa, jakie warunki, jakie maszyny z jakim uzbrojeniem i lecimy, a tutaj? Wcześniej trzeba przygotować profile uzbrojenia, bawić się w zapisywanie, później ponownie przejść prze całe menu i dopiero możemy wybrać samoloty i profile. Gdzie tu jest to "Quick", przecież to trwa całe wieki  :005:
Pozdrawiam.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 07, 2011, 22:15:22 »
Ja nie mogę dodać bomb do samolotu. Wchodząc w opcje samolotu mam freeze gry i koniec :D

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 07, 2011, 22:16:36 »
Pamiętam ktoś kiedyś na radionamierniku KG200 powiedział : "Zobaczycie jak Olo zrobi nowego Iłka to 5 Hurrków będzie broniło Angli przed 4 He-111 eskortowanymi przez 2 Emile".
Ziściło się. :karpik :banan

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 07, 2011, 22:36:03 »
Zwyczajnie trzeba poczekać jeszcze ok. może miesiąc i pewnie sytuacja ulegnie poprawie, no może po kilku łatach.

Po kilku łatach czy latach? Literówka czy lekka nadzieja?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.