Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 72950 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 08, 2011, 18:27:32 »
Janweg nie korzystasz czasem z Realtek ?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 08, 2011, 19:51:32 »
Dzisiaj steam ściągnał jakiegoś patcha.

Ha !! Giera odpaliła i działa :banan

Po przestawieniu wszystkich bzdur (woda, chmury, cienie, lasy, drogi i trawy,) na low albo wyłączenie tego w cholerę - idzie polatać.
Reszta na medium - na razie :004: Kabina i widoki z niej na med są lepsze niż w iłku na exelent.
Trochę więcej klawiszy do opanowania. Brakuje trochę takich krzywych jak w starym do regulacji joy'a - ale jest to do rozgryzienia.
Odnosnie samego latania - trzeba dbać o silnik. I to bardzo - czyli jedno oko na zew, drugie obserwuje wskazania temperatury i ciśnienia. Nie da się zrobić podstawowego manewru jakim było ściągnięcie wajchy na klatę i latanie jak pies za własnym ogonem na wysokości 10 metrów :002: Samolot myszkuje na boki, a przy strzelaniu to chyba lepiej zamykac oczy, aby się nie wk##wiać na to trzęsienie :003: To tyle na razie :-)

Athlon DualCore 5200+, 9600GT 512 Mb, 2 GB RAM, Winda XP SP3.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 08, 2011, 19:54:17 »
No i mamy kolejne dziecko iła co się głupio cieszy :118:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 08, 2011, 20:02:38 »
Dzisiaj steam ściągnał jakiegoś patcha.

Ha !! Giera odpaliła i działa :banan

Po przestawieniu wszystkich bzdur (woda, chmury, cienie, lasy, drogi i trawy,) na low albo wyłączenie tego w cholerę - idzie polatać.
Reszta na medium - na razie :004: Kabina i widoki z niej na med są lepsze niż w iłku na exelent.
Trochę więcej klawiszy do opanowania. Brakuje trochę takich krzywych jak w starym do regulacji joy'a - ale jest to do rozgryzienia.
Odnosnie samego latania - trzeba dbać o silnik. I to bardzo - czyli jedno oko na zew, drugie obserwuje wskazania temperatury i ciśnienia. Nie da się zrobić podstawowego manewru jakim było ściągnięcie wajchy na klatę i latanie jak pies za własnym ogonem na wysokości 10 metrów :002: Samolot myszkuje na boki, a przy strzelaniu to chyba lepiej zamykac oczy, aby się nie wk##wiać na to trzęsienie :003: To tyle na razie :-)

Ramm.

:karpik :banan
Ustawiłeś Ramm processaffinity, żeby obsługiwało ci oba rdzenie? U mnie to dużo daje.

« Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 08, 2011, 20:42:14 »
Dzięki ci Ramm - po Twojej wypowiedzi decyzja zapadła - kupuję to

Skoro na Twoim sprzęcie da się grać to u mnie też powinno działać .
Cieszę się, że jednak zabrali się do roboty, jeszcze wczoraj na takim sprzęcie nie dało się polatać, teraz już jest lepiej - super
Trzymam kciuki za chłopaków pomimo, że zrobili nas w bambuko z leksza :]

« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 08, 2011, 21:03:34 »
Ustawiłeś Ramm processaffinity, żeby obsługiwało ci oba rdzenie? U mnie to dużo daje.

Myślałem, że w tym paczu tym się nie zajęli. Na forum C1 w wątku o tym paczu jest napisane, że dopiero się zabiorą za obsługę wielu rdzeni, zarówno CPU jak i GPU. Czy jednak coś ruszyli i później to dopracują?
Pozdrawiam.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 08, 2011, 21:15:23 »
Ciężko mi powiedzieć na 100%, ale wydaje mi się ze coś tam jednak to daje bo gra pracuje u mnie na 0 i 3 jądrze.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 08, 2011, 21:23:31 »
Ufff wreszcie zobaczyłem co kupiłem. Do tej pory latanie było niemożliwe. Teraz na LOW całkiem ładnie to chodzi a i niektóre opcje dałem na HIGH i też lecę ale z zaciachami, do tej pory się gra w ogóle nie uruchamiała na czymkolwiek innym niż LOW. BRAWO! Teraz zrobię chyba formata na WIN7 choć bardzo mi się nie chcę tym bardziej że boję się że po zmianie systemu zabiorą mi kolejną aktywację czyli będę zblokowany, a sprzęt w drodze.

dla przypomnienia:Intel E6750 , GF8800GT, 4GB, Win XP Sp3

« Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 08, 2011, 21:24:58 »
Ciężko mi powiedzieć na 100%, ale wydaje mi się ze coś tam jednak to daje bo gra pracuje u mnie na 0 i 3 jądrze.

Właśnie to też mam mieszane uczucia odnośnie tego. Jak sprawdzałem to czasami gra pracowała tylko na jednym rdzeniu, innym razem były obciążone wszystkie równomiernie. Sprawdzałem to przed wyjściem jakiegokolwiek pacza.
Pozdrawiam.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 08, 2011, 23:01:11 »
Ciąg dalszy.

Klawiszologia i przypisywanie klawiszy - tragedia.
Do końca nie wiem - albo jeszcze nie jestem pewien - czy wszystko działa jak nalezy.
W rozdziałce 1680x1050 walka 6 vs 6 nad morzem przy ustawieniach jak poprzednio - w miarę. Są drogne zaciachy, ale do przezycia.
Samoloty poruszają się jakby trochę wolniej niż w starym ile. Celowanie w związku z trzęsieniem - extremalnie trudne. Fajnie jest nad samą ziemią. Po prostu się nie da celować :-P. Seria z 2x20mm Oerlikon dobrze ulokowana z reguły roznosi w strzepy. Dobrze jest - lepiej niż w ile.
Chciałem pokombinowac z rozdziałką na niższą, ale z tego co piszecie po tym patchu coś jest nie tak - w związku z tym na razie tego nie ruszam.

A teraz tak ode mnie  - prosto od serca - na temat klikalnych kokpitów.
Tego, który to wymyślił i zaimplementował do tej gry - to bym za lewe jajo powiesił na strunie fortepianowej. Po co to komu to ja nie wiem ...
Chyba tylko, aby sobie popatrzeć - wajcha w dół - wajcha w górę i znów myszką najechać - wajcha w dół, wajcha w górę. Ku##wa, ręce mi po prostu opadły jak to zobaczyłem.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 08, 2011, 23:07:12 »
O klikalnych kokpitach kiedyś tutaj rozmawialiśmy i niewiele się zmieniło - są przydatne przede wszystkim na ziemi i w trakcie przelotów, kiedy trzeba obsłużyć coś, czego skrótu klawiaturowego nie chciało nam się zapamięta/zmapować.

Przykładowo - iskrowniki, podgrzewanie KMów, otwieranie wentylacji, nastawianie jasności celownika, rozkładanie skrzydeł itp. (piszę ogólnie nie tylko o CoD)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 08, 2011, 23:10:47 »
Chciałem pokombinowac z rozdziałką na niższą, ale z tego co piszecie po tym patchu coś jest nie tak - w związku z tym na razie tego nie ruszam.
Możesz zmienić, w nowym naprawili to, ja latam 1400x900 - po wyjściu do pulpitu wraca do natywnej 1680x1050.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 08, 2011, 23:44:52 »
Gdybym w tym wątku przeczytał w Waszych wypowiedziach - The best sim ever! z miejsca poleciałbym do sklepu po nowy komputer, przedtem molestując Mazaka o optymalną do mojego portfela konfigurację. A tak, to sobie jeszcze poczekam, nie będziemy jeść w domu wyłącznie pasztetowej z ogórkami przez kilka najbliższych miesięcy. Zaoszczędzę sobie stresów ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 09, 2011, 08:35:30 »
Nie,nie,nie i jeszcze raz nie.Ta gra pomimo patcha wciąż nie spełnia moich oczekiwań i nie może być sprzedawana jako pełnowartościowy tytuł.Argumenty w stylu jeden wypad mniej z kolegami do baru wogóle  do mnie nie przemawiają.Wolałbym sobie  kupić za tą cenę nowy album Radiohead albo Archive.Dokąd my zmierzamy,my ludzie tego świata.Coraz częściej się zdarza i widzę ,że staje się to regułą to,że ceny idą w górę a jakość usług za nie wykonywanych jest coraz gorsza i to nie tylko w grach.Ja to widzę tak.Kupuję grę i ma ona śmigać  a patche mają naprawiać małe niedoróbki i błędy ,które wychodzą po jakimś czasie obcowania z tym tytułem.A tu człowiek instaluje,liczy na dobrą zabawę no bo przecież kontynuacja IL'a Sturmovika toż to przecież wiadomo,a tu kupa.I teraz co?Zamiast latać to teraz mam kminić ,że ta gra ma potencjał i że może w przyszłości coś z tym zrobią albo nie,albo to albo tamto.To ty człowieku masz być pilotem czy myślicielem?Nie,Ty człowieku masz zasiąść za sterami swojej ulubionej maszyny i pruć do przeciwnika ile wlezie.Adrenalina ma Ci we krwi buzować z powodu tej całej akcji.Nie należy wspierać i bronić fuszerantów.Jeżeli coś robię to staram się to robić świadomie i przede wszystkim dobrze.Wydając taki tytuł jak ten deweloperzy powinni pudełko zaopatrzyc w napis"UWAGA:WCZESNA BETA.KUPUJESZ NA WŁASNE RYZYKO!!!!!".albo wstrzymać się z wydaniem tego cuś i to dopracować.Ajak się nie da to poszukać innego zajęcia np.taśma w fabryce ŁADY.Ma to być dobre i tyle.Nie ma to albo tamto.Koniec,kropka.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 09, 2011, 10:01:18 »
Cytat: Rammjager

Jak idzie polatać na tym, to może się będę na to pisał. Poczekam jednak na amerykańską premierę, powinno być lepiej, nieprawdaż? Po co się teraz denerwować, jak można później?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.