Nie liczyłbym na tego patcha, nieco śledziłem temat jak zastanawiałem się nad sesnem zakupu i wygląda to żałośnie.
Ten sam engine, niedostosowany w ogóle do obecnej technologii (multicore, DX11 itp), kiepska optymalizacja i do tego bugi, bo wypuścili na szybko, żeby zgarnąć kasę na fanach wygłodniałych czegoś w ten deseń sim-graczach. Zresztą nie tylko w kwestii symulacji polityka Ubi obiera im fanów - DRMy, aktywacje, olewanie opinii konsumentów... w zasadzie na jaką taką klientelę mogą liczyć tylko na konsolach, bo PCetowcy ich po prostu nie znoszą i to bardziej niż EA.
Pamiętam jeszcze, kiedy ten projekt miał się nazywać Strom of War i miał co roku dostawać nowy teatr działań i być wielką podstwą dla symulacyjnej gawiedzi. Zrobili z tego jednostrzałówke, niedopracowaną i często po drodze było widać, że developerzy skupiają zbyt wiele uwagi na pierdołach.
Osobiście jest mi niezmiernie smutno, że tak się stało, bo simów z WWII prawie nie ma. Jeśli chce się latać suszarkami jest od metra Locków, DCSówm i nawet starsze produkcje takie jak Falcon, F/A-18 czy Flanker 2.0 działają na nowym sprzęcie i mażna się bawić, ludzie grają itp. WWII niestety leży - poza Iłkiem nie ma w zasadzie nic sensownego - EAW nie pójdzie na nowym sprzęcie, Screaming Demons pomimo modów i ton contentu wciąż jest kiepskim simem, a Wings of Victory nie ma multi. Do tego cała historia z CloDem raczej zniechęci potencjalnych wydawców do inwestycji w ten segment rynku.
Pozostaje błagać na kolanach Eagle Dynamics, żeby zrobili DCS Sturmovik