Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 73140 razy)

Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #225 dnia: Lipca 22, 2011, 11:04:48 »
Jaki masz sprzęt Mmaruda?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #226 dnia: Lipca 27, 2011, 09:27:22 »
Q8300@2.5, 4Gb DDR2 800 i GTX260 (Win 7 x64), ale w zasadzie już jedną nogą przesiadam się na 6 jajek od AMD i Radeona, ale robię to ze względu na DCSy i Armę, CloD mnie kompletnie nie jara, zwłaszcza, że po wszystkich ostatnich modach do Iłka, wydaje się być nieco biedny jeśli idzie o content.

« Odpowiedź #227 dnia: Lipca 27, 2011, 13:41:52 »
No tak, zanim CloD zostanie tak rozbudowany minie kilka lat.

« Odpowiedź #228 dnia: Lipca 27, 2011, 16:13:43 »
Wątpię żeby w ogóle został tak rozbudowany jak Iłek. CloD nie ma nawet pół roku a już został spisany na straty.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #229 dnia: Lipca 27, 2011, 19:39:31 »
Wątpię żeby w ogóle został tak rozbudowany jak Iłek. CloD nie ma nawet pół roku a już został spisany na straty.
Chyba Olo wiedział kiedy skakać za burtę :D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #230 dnia: Lipca 27, 2011, 23:26:16 »

Tez sie zastanawiam - na forach generalnie pisza ze engine (a glownie FM)  w duzej mierze jest skopiowany ze starego ilka (nieco tylko podciagniety). Procz tego polepszyli grafike, tekstury i w zasadzie tyle. Poza tym Clod uzywa plikow/bibliotek skompilowanych w C, co podobno uniemozliwia moderom jakies glebsze modyfikacje. Czyli poki co to moga robic nowe skiny, dzwieki itd - przynajmniej dopoki nie wyjdzie SDK...

Ja tam Clodowi dobrze zycze, mam nadzieje ze wyprostuje bledy i bedzie sie dalo fajnie polatac - ale jakis czas to zajmie niestety :(

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #231 dnia: Lipca 28, 2011, 08:22:01 »
...
Ja tam Clodowi dobrze zycze, mam nadzieje ze wyprostuje bledy i bedzie sie dalo fajnie polatac - ale jakis czas to zajmie niestety :(
A ja mam coraz większe obawy - sądząc po lekturze forum Ił2 CLOD (UBI) i nastrojach na nim panujących, nawet wśród zagorzałych fanów - że gra została spisana na straty. Wydanie gry w USA to praktycznie - jak ktoś dobrze napisał na forum UBI - przerzucenie pudełek przez granicę i chodu!. Byle by ktoś kupił. Praktycznie zerowy kontakt developerów z społecznością od miesiąca to też swoisty znak, że coś się dzieje ;) Oczywiście - można też mieć nadzieję, że ostro pracują nad nowym patchem...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Lipca 28, 2011, 11:43:57 »
Nie liczyłbym na tego patcha, nieco śledziłem temat jak zastanawiałem się nad sesnem zakupu i wygląda to żałośnie.

Ten sam engine, niedostosowany w ogóle do obecnej technologii (multicore, DX11 itp), kiepska optymalizacja i do tego bugi, bo wypuścili na szybko, żeby zgarnąć kasę na fanach wygłodniałych czegoś w ten deseń sim-graczach. Zresztą nie tylko w kwestii symulacji polityka Ubi obiera im fanów - DRMy, aktywacje, olewanie opinii konsumentów... w zasadzie na jaką taką klientelę mogą liczyć tylko na konsolach, bo PCetowcy ich po prostu nie znoszą i to bardziej niż EA.

Pamiętam jeszcze, kiedy ten projekt miał się nazywać Strom of War i miał co roku dostawać nowy teatr działań i być wielką podstwą dla symulacyjnej gawiedzi. Zrobili z tego jednostrzałówke, niedopracowaną i często po drodze było widać, że developerzy skupiają zbyt wiele uwagi na pierdołach.

Osobiście jest mi niezmiernie smutno, że tak się stało, bo simów z WWII prawie nie ma. Jeśli chce się latać suszarkami jest od metra Locków, DCSówm i nawet starsze produkcje takie jak Falcon, F/A-18 czy Flanker 2.0 działają na nowym sprzęcie i mażna się bawić, ludzie grają itp. WWII niestety leży - poza Iłkiem nie ma w zasadzie nic sensownego - EAW nie pójdzie na nowym sprzęcie, Screaming Demons pomimo modów i ton contentu wciąż jest kiepskim simem, a Wings of Victory nie ma multi. Do tego cała historia z CloDem raczej zniechęci potencjalnych wydawców do inwestycji w ten segment rynku.

Pozostaje błagać na kolanach Eagle Dynamics, żeby zrobili DCS Sturmovik :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #233 dnia: Lipca 28, 2011, 12:06:58 »
Wolałbym studyjny sim Bf109 vs Spitfire od A2A na bazie jakiegoś z nowych globalnych silników, jak np. Outerra. Czekanie aż ED coś zrobi to jak oglądanie rośnięcia trawy.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Lipca 28, 2011, 12:36:29 »
No A-10 nie rozczarowuje, a przecież aż tak długo nie produkowali jak CloDa.

Mnie się marzy jakiś kameralny sim z hiper-realizmem na poziomie accu, ale jednak sim bojowy. Powiedzmy, że zrobiliby np gierkę o walkach nad Kubaniem: mietek, foka, stukas vs parch, yak i sturmovik - klikane kokpity, field mody, wszystko co się da, najlepiej na silniku, który korzysta z multicorów i dobrodziejstw nowoczesnego renderingu.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #235 dnia: Lipca 28, 2011, 12:48:13 »
Niespecjalnie jest to miejsce na rozmowy o DCS ale jak dla mnie A-10 nadal nie jest wydany i trwają nad nim prace - miała być Nevada, póki jej nie ma to ten sim nadal dla mnie jest w fazie Beta  :118:

Poza tym, A-10C był częściowo gotowy zanim się za niego zabrali, mając już połowę systemów pokładowych gotowych po symulatorze dla ANG, gotowy silnik graficzny i całą otoczkę z BSa, a nadal stworzenie A-10 zajęło im blisko 3 lata (odliczanie nadal w toku). Ile czasu zajęłoby im zrobienie sima SZEŚCIU maszyn na zupełnie innej mapie i kompletnie innym silniku ? 8 lat ? 12 ?  :121:

Już prędzej Gaijin wyda coś takiego.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Lipca 28, 2011, 12:50:13 »
Wolałbym studyjny sim Bf109 vs Spitfire od A2A na bazie jakiegoś z nowych globalnych silników, jak np. Outerra. Czekanie aż ED coś zrobi to jak oglądanie rośnięcia trawy.

Rośnięcie trawy jest nudne, wolę schnięcie farby. Najlepiej czerwonej.

Narazie czekam na tandem TacPack i FSX@War. Nie będzie to substytut pełnego combat sima, ale zabawa może być przednia. W ogóle MS mógłby wskrzesić markę CFS i wydać bojowy sandbox z otwartą architekturą na bazie Flighta. Ucieszyłbym się jak dziecko.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #237 dnia: Lipca 30, 2011, 09:35:56 »
http://www.justflight.com/product.asp?pid=645 Już się zaczynają przeceny CoD'a. Pół ceny. Na patcha też już nie liczę, co mieli zrobić pewno zrobili i engine jest tak skopany, że już nie wiele co jest poprawiać. Nawet głupiego wygładzania nie ma - jak to jest w ogóle możliwe w dzisiejszych czasach ?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #238 dnia: Lipca 30, 2011, 09:50:58 »
Nawet głupiego wygładzania nie ma - jak to jest w ogóle możliwe w dzisiejszych czasach ?

Było już o tym, dużo gier w dzisiejszych czasach nie ma wygładzania z prawdziwego zdarzenia, niestety w CoDzie to bardzo widać...
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #239 dnia: Lipca 30, 2011, 11:06:08 »
Sugerujesz YoYo, że "support" trwał dopóki nie wypuszczono gry na rynku USA?  :021: