Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 72925 razy)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #270 dnia: Października 07, 2011, 07:45:32 »
Ale nie w WinXP. Tam wszędzie kiepskawo...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #271 dnia: Października 08, 2011, 09:51:07 »
Jeszcze jedna bardziej obszerna opinia po wielu godzinach testów online. Część powtórzę dla zrozumienia całości.

Ostatnio byłem zmuszony do zmiany karty graficznej, moja świetna karta 8800GT oddała miejsce GTX460TOP 1GB.
Jakie było moje wielkie zdziwienie gdy odpaliłem CoDa i mogłem latać nawet nad Londynem.
Po wyjściu gry i przeczytaniu setek postów jak bardzo jest spie....ten tytuł, zrezygnowałem z modernizacji komputera którą planowałem zrobić pod Cliffsa, bo po co jak wsio inne działało. Kompa używam tylko do latania, nie gram w nic innego. Wszyscy malkontenci mający nie wiele wspólnego z aktywnym lataniem skutecznie mnie do tego zabiegu zniechęcili. Teraz jestem ogromnie wk......y bo kasa się rozeszła. Jak życie pokazało sama wymiana karty graficznej pozwoliła mi na loty w codzie... , jakbym całość zmienił byłbym zachwycony wydajnością.
Loty wirtualne są jedyną moją rozrywką po pracy i innych obowiązkach codziennego życia, dlatego wypowiadam wojnę wszelkim malkontentom którzy nie latają aktywnie a będą obrzydzać ten tytuł innym.

Sim Cliffs of Dover jest zajebisty!!!!

Po wielu godzinach testów z kolegami z którymi cały czas latam od wielu lat w iła, testach online, stwierdzamy że jest to całkiem inna zabawa. Walka spit vs spit to już nie jest 10 minutowe kręcenie w kółko i czekanie kto popełni pierwszy błąd, po jednym okrążeniu każdy napotyka na wiele problemów, prędkość spada tak jak powinna a jak zapomnicie spojrzeć na prędkościomierz i będziecie zbyt nisko to nie wiele Wam już pomoże, gleba. Wykorzystanie energii w walce jest dalece odległe od tego jakie znamy w ił2 1946, jest lepsze bardziej realistyczne.
BF109 E4 czas wznoszenia na połap 7300 10 minut i ni bata wyżej, dziwne co? , a jak bardzo realistyczne?. Nurkowanie z wysokości 7300, wraz ze wzrostem prędkości coraz inne zachowanie samolotu, trzęsie potem trzeszczy, piszczy , a po przekroczeniu wartości krytycznej
nielot.
Stawianie serwera online.
Stworzyłem prostą mapkę co mnie zdziwiło najbardziej? Ustawiłem samoloty dostępne na lotnisku 5 spitów, nas trzech. Wchodzę na serwer jako pierwszy, siedząc już w kokpicie widzę obok 2 spity, kolegów nie ma jeszcze na serwerze. Weszli na serwer i posadziło ich właśnie w tych 2 spitach obok. Dziwne prawda a jakie praktyczne. Nie ma pojawiających się samolotów znikąd na pasie, myślę że to jest rewolucyjne w porównaniu z rozwiązaniem online jakie znamy. Możemy ustawić że baza posiada 20 spitów 10 bomberów, możemy ustawić że z tych 30 samolotów stojących na lotnisku (w hangarach na stojankach itd) część to ai. Atakujący niszczą jednym nalotem nam większość samolotów, efekt jest taki że nie mamy czym lecieć. Mają sens naloty na bazę wroga.

Podsumowanie:
Na średniej jakości sprzęcie z dobrą grafiką nim GTS450 można swobodnie latać na średnich ustawieniach. Zabawa niesamowita, poznajemy coś nowego. Generalnie CoD jest całkowicie inny od Ił2 1946. WARTO POLATAĆ.
Gra ma błędy i to sporo ale cofając się do roku 2003 jak raczkował iłek to pamiętamy że błędów było równie dużo. Twierdzenia malkontentów że w BF2 czy Crysis na ich sprzęcie wyciągają 3 razy więcej klatek jest bardzo wielką pomyłką i bzdurą totalnie nam nie przydatną. Pisząc nam, mam na myśli miłośników lotów wirtualnych, którzy od wielu lat zasiadają przed kompem żeby polatać a nie postrzelać czy potestować nową grę (jakąkolwiek). Tacy niech lepiej głosu nie zabierają, ich opinie są bezwartościowe i szkodzące ogółowi . Nie interesują mnie opinie ludzi którzy mierzą klatki i wychwytują tylko błędy. Gra ma ogromny potencjał i wcześniej czy później zamie miejsce starego dobrego iłka. Już teraz widać jak szybko przybywa serwerów i ludzi latających online.
Zapraszam do ponownego zweryfikowania swojej opinii o tej grze, często wyrobionej na bzdurnych wypowiedziach pseudo pilotów.
Ja na obecną chwilę dla Cliffs of Dover mówię wielkie TAK. Idę testować dalej wraz z innymi z EKG. Codziennie wieczorkiem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #272 dnia: Października 08, 2011, 11:08:33 »
Proste pytania skoro mowa o grafice:

- czy działa wygładzanie Antyaliasing i Anizo? Zamieść screen bez edycji wielkości.
- wspominałeś o 25 klatkach, nędza powiem i tyle, nie problem leżał zresztą w fps ale microstutteringu, ja od początku miałem po klatek 35 i więcej ale nie tu leżał problem
- jak z migającymi cieniami pod drzewami?
- to że miał potencjał było wiadomo już od początku
- co z patchem, mówię o oficjalnym na Steam, kiedy?
- piszesz o setkach postów jak bardzo jest spie... ten tytuł, bo jest i nie są to setki postów ale setki tysięcy, czytasz w ogóle jakieś fora anglojęzyczne poza swoim i 1C na którym posty są kasowane (jak i na Ubi)? Jeśli teraz jest coś lepiej to po co była premiera z wersją alfa w kwietniu, która to zniechęciła setki tysięcy ludzi na całym świecie, bo mamy może co najwyżej betę teraz
- kogo nazywasz pseudo pilotami, zdaje się też się do nich zaliczasz bo nie masz licencji
- lista bugów tej bety ma już 11 stron: http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=26764 więc nie jest tak wesoło
- z opisów widzę, że kolory ziemi zmienili wreszcie (czyli już nie mam pod sobą opakowania po domestosie?)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #273 dnia: Października 08, 2011, 12:48:56 »
Yoyo ani jeden z powodów który wymieniłeś jako wady nie wpływa na brak możliwości latania. Więc dlaczego rezygnować z gry skoro mimo wszystko jest grywalna? Daje radość z latania. Czytam wiele for nie tylko polskie i nie tylko 1C wszędzie są malkontenci ale jaki jest cel tego marudzenia? Ja latam intensywnie daje mi to radość i relaks jak już pisałem. Co mnie obchodzi, opinia kogoś kto siedzi i mierzy klatki bo ma takie hobby, ja latam, dobrze się bawię i tyle. Wady które wymieniłeś są faktycznie błędami gry które spieprzyli ale jak dobrze pamiętasz z iłkiem było podobnie patch za patchem i czekaliśmy po 6 miesięcy na kolejny. Jest jedna różnica między wtedy a dziś, Ty już nie latasz i takie simy są Ci zbędne. Ale dlaczego z powodu że znudziły się komuś gry tego typu, zniechęcać do nich innych????
Przyjdź na serwer polatamy razem potestujemy, przedyskutujemy i wtedy wyciągajmy wnioski. Jakoś nikt kto lata z nami nie narzeka a raczej ciągle coś odkrywa nowego co zachwyca mimo błędów które po prostu, póki co, się zaakceptowało.

« Odpowiedź #274 dnia: Października 08, 2011, 14:26:32 »
Noe popieram twoją opinie w 100%. Jestem tego samego zdania.  "Nie od razu Rzym zbudowano". Przyjemność latania wirtualnego tego tytułu daje dużą przyjemność.
Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji...

« Odpowiedź #275 dnia: Października 08, 2011, 14:41:07 »
Wesoły się robi ten wątek, zwłaszcza tłumaczenie programowego szmelcu za pomocą powyższego cytatu! :D

No, ale przecież 20 letni Maluch też nie ma "braków możliwości" jazdy 120 km/h po autostradzie. Niech producenci aut nie rozwijają swoich produktów, wystarczy, że wznowią produkcję malczaków! To ma sens...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #276 dnia: Października 08, 2011, 15:46:21 »
Noe fajnie piszesz ale moje doświadczenie z tą grą jest takie że zawiecha
po 10 minutach gry . Tak było do przed-ostatniego patcha,jak  na razie instalowałem
wszystkie oficjalne i nie oficjalne patche ale z tym nowym poczekam aż kilka osób
napisze że na Xp też da się grać! Bo wyczerpałem limit zawiech z powodu Coda na
trzydzieści najbliższych lat!
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #277 dnia: Października 08, 2011, 15:58:24 »
Nie wiem jak na XP, Adam, ale na Win7 po nowym patchu, posypała się grafika w grze, i po 2-3 minutach lotu zawsze następuje zwiecha...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #278 dnia: Października 08, 2011, 16:02:14 »
Nie wiem jak na XP, Adam, ale na Win7 po nowym patchu, posypała się grafika w grze, i po 2-3 minutach lotu zawsze następuje zwiecha...

Po prostu musisz sobie kupić GF460 i będzie "malina"   :118: :021:.

Wesoły się robi ten wątek, zwłaszcza tłumaczenie programowego szmelcu za pomocą powyższego cytatu! :D

No, ale przecież 20 letni Maluch też nie ma "braków możliwości" jazdy 120 km/h po autostradzie. Niech producenci aut nie rozwijają swoich produktów, wystarczy, że wznowią produkcję malczaków! To ma sens...

Tró, tró ;D po pachy :D. Zwłaszcza jak się wejdzie po dłuższej przerwie sprawdzić jaki ruch się w nim wygenerował.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #279 dnia: Października 08, 2011, 16:49:41 »
Tak wtrącę w sprawie AA:

czy to źle wygląda???

_michal

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: Października 08, 2011, 16:57:26 »
Latasz w rozdzielczości 1024 x 640?

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #281 dnia: Października 08, 2011, 17:18:32 »
Moja rozdzielczość to 1680x1050.
Foto jest nie moje ale takie efekty już osiągnęli.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: Października 08, 2011, 17:38:55 »
Ja się AA nie czepiam, bo z tym systemem oświetlenia jakie jest w tej grze, nie działa sprzętowe AA, ale jak już wklejasz obrazek, to lepiej swój niż znaleziony w necie i to w dziwacznej rozdzielczości.

Ja w ten tytuł nie gram, bo dla mnie jest to niegrywalne i nie chodzi nawet o wydajność (choć 25 fps to przejdzie w FSX i to nie w każdej maszynie, ale nie w simie bojowym, tutaj wymagam co najmniej 35 - 45 fps), ale o obiecany kontent. Choćby o ciągłą kampanię którą swego czasu tak reklamowano, z kolejnymi misjami w których bierze udział cały czas ta sama maszyna i w której to w jakim stanie wrócisz z misji będzie miało wpływ na kolejną.

Beta pucze na serwerach rapidopodobnych przez litość pominę.

Noe, Tobie się ten sim podoba i w porządku, nikt Cię nie przekonuje do zmiany zdania, ważne by się dobrze bawić. Dla mnie jest to niesmaczny żart zrobiony odbiorcy (czyli mi w tym przypadku) i nie mam zamiaru w to grać dopóki tytuł ten nie będzie symulować tego co miał symulować. Czyli Bitwy o Anglię. Nie czuję aż takiego parcia na Drugą Wojnę, równie dobrze mogę latać w DCS czy RoF, które przynajmniej robią to co ich twórcy obiecali.

« Odpowiedź #283 dnia: Października 08, 2011, 17:41:27 »
A ja myślałem że na Win7 to jakoś cienko bo cienko ale chodzi (nie zawiesza się).
Dobrze że nie ubzdurałem sobie dla tej gry nowego systemu, dzięki Tiger za cynk!
Chociaż zastanawiam się nad 7/8semką dla Battlefield 3.
Po prostu musisz sobie kupić GF460 i będzie "malina"    .
:001: .
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #284 dnia: Października 08, 2011, 19:17:36 »
Noe - baw się dobrze chłopaki z EKG są świetne i dla samego wesołego towarzystwa warto się razem pobawić.

Ja niestety gry nie posiadam i nie będę posiadał gdyż opinia o niej kilku kolegów z tego forum jest dla mnie jednoznaczna i podparta moim "szacunem" dla Nich.

Przyłapałem się niedawno na tym że nie tyle brakuje mi samego latania - bo iłka już od 7 mieś nie włączyłem -  ale właśnie wieczornych "Polaków rozmów" z EKG, JG300, Boczkiem i z tymi co z Histo latali... ale do czasów iłkowych frontów to chyba powrotu już w żadnej grze nie będzie...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952