Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 123904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #540 dnia: Maja 25, 2012, 00:18:54 »
1. Mam full wypas sprzęt (DCS śmiga na max bez zająknięcia), czy będę mógł wreszcie pograć w miarę komfortowo?
2. Ilość bugów, podobno jest masa, ale czy aż tak bardzo przeszkadza to w grze?
3. Wygląd samej gry - na głównej jest news z linkami do filmików i wygląda to pięknie, czy to jakaś obróbka/FXAA injector (jeśli tak to co i jak), czy już sama gra ma normalne kolory może?
Ad.1 Gwarancji nie ma, dema też, ale z alpha patchem + fixem śmiga w miarę nawet nieźle na sprzętach z przed paru lat (czasem z lekkim stutteringiem tuż przy glebie).
Ad.2 Nie, trzeba przywyknąć, ale na szczęście bugi to pierdoły, a nie, że czy istotne. Przeszkadzają, ale da się żyć (np. A.I.).
Ad.3 Wygląda o niebo lepiej niż po wydaniu. Injector już jest i do kłody ( http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=32255 ), chociaż ja nie korzystam z niego. Jedynie mod na wygładzanie SMAA.

Jakie wywalanie. Gra teraz kosztuje tyle co 2 piwa w centrum miasta. Za 23 zł kupisz ( http://muve.pl/digital/symulacje/il-2-sturmovik-cliffs-of-dover-pc-pl-digital/3624 ).
Ale jako kampania tylko to: http://www.il2forum.pl/index.php/topic,14232.0.html .

Mi nalot mocno poszedł do przodu ;) .

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: Maja 25, 2012, 02:49:00 »
No dobra, przekonałeś mnie Waść (chociaż cena bardziej jak 2 piwa i paczka szlugów w nocnym pod domem - też nabyte). Teraz spodziewajcie się mocno marudnych opinii. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #542 dnia: Maja 25, 2012, 07:24:57 »
No dobra, przekonałeś mnie Waść (chociaż cena bardziej jak 2 piwa i paczka szlugów w nocnym pod domem - też nabyte). Teraz spodziewajcie się mocno marudnych opinii. :)

Uwazaj, czasem pierwsze zderzenie sie z Clodowa rzeczywistoscia moze zabolec :D .

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #543 dnia: Maja 25, 2012, 09:20:42 »
Zwłaszcza jak będziesz szukał gry na swoim dysku LOL. Mi zainstalowała się w katalogu... Metro 2033, bo tam mam Staema...

A tak na poważnie, to nie żałuję tych <30 PLN. Chociażby dla samych wschodów i zachodów słońca, są rewelacyjne. Znajdziesz w grze wiele rzeczy, które Ci się spodobają i wiele niedoróbek. O ile Clod Ci zadziała ;).
Do testów, zanim kupisz płatną kampanię pobierz sobie darmowe, linki masz w wątku obok. Kampania autorska to... kupa.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #544 dnia: Maja 25, 2012, 10:14:16 »
Zwłaszcza jak będziesz szukał gry na swoim dysku LOL. Mi zainstalowała się w katalogu... Metro 2033, bo tam mam Staema...

Leon, ale z kazda gra ze Steam tak wlasnie jest. Nie sa to osobne katalogi, tylko pakuje sie tam gdzie wlasnie masz Steam na swoim kompie. Byl ew. tutaj temat o przenoszeniu gdzie indziej, ogolnie dziala, ale np. potem jak wyszedl jakis patch mi sie nie chcial CoD uruchomic.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #545 dnia: Maja 25, 2012, 10:25:27 »
Polecam ten programik. Działa bardzo dobrze, a gierke przenosimy do wskazanago katalogu na wskazany dysk. Instalując dodatki automatycznie program je tam przenosi.
http://www.stefanjones.ca/steam/
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #546 dnia: Maja 25, 2012, 13:03:09 »
.... ale z alpha patchem ...
To w końcu jak jest ?? Kiedy ten "afa" stanie się "betą", a kiedy "official" ??
Wogóle do tej gry wyszły jakieś oficialne patche po maju 2011 ??
Sorki za same pytania, ale usiłuję się zorientować w temacie po roku "nieodpalania" CoD'a.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #547 dnia: Maja 25, 2012, 13:04:18 »
Zorientowałem się YoYo, także dzięki The Forum. Na szczęście Steama mam na partycji przeznaczonej na gry.
Marudo - kupuj, instaluj i zdaj relację.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #548 dnia: Maja 25, 2012, 13:24:01 »
To w końcu jak jest ?? Kiedy ten "afa" stanie się "betą", a kiedy "official" ??
Wogóle do tej gry wyszły jakieś oficialne patche po maju 2011 ??
Sorki za same pytania, ale usiłuję się zorientować w temacie po roku "nieodpalania" CoD'a.

Ramm.

Ramm,
Wyszły, wyszły, już chyba nawet 4. Ostatni oficjalny jest z 10.2011: http://yoyosims.pl/il-2-sturmovik-cliffs-dover
Nieoficjalny z tego miesiąca jako Alpha patch 1.06, a kolejny ślimaki wydają chyba dop. w czerwcu (beta, błe)

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #549 dnia: Czerwca 01, 2012, 17:47:45 »
Z dzisiejszego Friday Update:

1/ robią patcha  :118: (nawet podobno jest stabilny i działa płynnie),
2/ pokazali external LaGGa-3,
3/ O IL-2 MMO będzie szerzej za jakieś 2 tygodnie,
4/ kolejny beta patch ma być w miarę niedługo.

:121:

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #550 dnia: Czerwca 01, 2012, 18:05:05 »
4/ kolejny beta patch ma być w miarę niedługo.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #551 dnia: Czerwca 01, 2012, 20:17:21 »
2/ pokazali external LaGGa-3,

Kur##a ... zaczęło się ... :karpik :karpik :karpik
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #552 dnia: Czerwca 01, 2012, 23:38:47 »
Jakby ktoś tam nie miał podglądu wrzucam tu:

Ja tam chętnie na nim pośmigam o ile dadzą efekt skrzypiącej, mocno lakierowanej szafy w dźwiękach.

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #553 dnia: Czerwca 02, 2012, 02:36:04 »
Spory realizm już na screenach widać - śmigło się nie kręci! :D

« Odpowiedź #554 dnia: Czerwca 03, 2012, 15:13:29 »
Miałem nadzieję, że po roku (już minął) lub dwóch (jeszcze jest szansa) od wydania naprawią tą grę, wszyscy wymienią sobie komputery, społeczność zacznie przenosić się do nowego symulatora, który będzie oferował niespotykane dotąd możliwośći tworzenia wirtualnych wojen, misji, map, scenariuszy. Poziom zaawansowania modelu lotu wskoczy na wyższy poziom, nie będzie już wesołego krążenia, tylko bardziej stateczna walka i każdy pilot będzie tak samo skupiony na przeciwniku jak i silniku własnego samolotu.
Miałem nadzieję, że moderzy z pasją i wiedzą zachęceni obiecującymi perspektywami zaczną tworzyć nową jakość nowego iłka.

A potem przeczytałem:
Cytat: Yoyo
Tytułu za bardzo nie da się modować, można zostać za to zbanowanym (jak np. przy instalacji sound mod i grze online - następuje to automatycznie). Możemy jednak za to dodawać skiny i malowania, których jest już nieco w sieci.

Mówi się też o alternatywach typu silnik Outerra z zaimplementowaną już fizyką dla symulatora lotu - zoptymalizowany, open source (całkowicie lub niektóre elementy), tworzony z myślą właśnie o modowaniu, niezależny. Tylko kto do tego dorzuci samoloty, model lotu, model zniszczeń, uzbrojenie, sztuczną inteligencję i całą resztę która jest potrzebna dobrej grze?

No bo jak nie nowy Sturmovik, to co nam zostaje?
Miejsce na Twoją reklamę.