Autor Wątek: Modyfikacja kokpitu w RoF  (Przeczytany 18257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Modyfikacja kokpitu w RoF
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 10, 2011, 19:07:10 »
Czepiliście się tych dodatkowych karabinów, podczas gdy na chwilę obecną dodatkowe uzbrojenie to luźne plany na przyszłość o ile pomysł rzeczywiście wypali. Na razie dostaniemy celowniki i oprzyrządowanie kabiny, w cenie od 1$ to 5$ per samolot.

"Uczepiłem się" bo akurat taki dodatek mógłby mnie skusić (jak wspomniałem, dodatkowe, zgodne z historią Lewisy w Dolphinie) i coś takiego przywitam z dużym zadowoleniem - "pierdułek" do kabiny zapewne kupować nie będę, bo nie odczuwam takiej potrzeby (może ewentualnie coś "na próbę").

Podkręślę jednak że mówienie że nie trzeba kupować nowych samolotów jest gadką na wyrost. Dajmy na to Traun wielbiciel bmbardowania niech nie kupuje bombowców, po co, przecież ma podstawkę i nie musi  :118: 
Weź się chwilę zastanów - to, że ktoś coś lubi i chce mieć (a w efekcie za to "musi" zapłacić) nie oznacza przymusu zakupu, a tylko zachciankę. Dla rozgrywki nie jest wymagane aby wszyscy gracze mieli zakupione bombowce, a tylko ci którzy będą nimi latać. Walczyć z bombowcem może każdy - bo przecież akurat każdy samolot w wersji AI dostajemy w patchach za darmo. Czyli brak bombowca bynajmniej nie wyklucza z rozgrywki, a tylko ogranicza możliwości.

Wolałbym że by to wygladało tak jak w innych grach, tzn. co rok lub dwa dodatek z nowymi samolotami i ulepszonymi mapami i misjami. Niestety mamy system który pogłębia nierówności społeczne :) .

"Nierówności społeczne" - dobre, normalnie oplułem monitor. W każdym mnie taki system odpowiada - kupuję sobie co chcę, a mogę grać nawet nie posiadając danego sprzętu jako "flyable". Dla mnie to system lepszy od zakupu dodatku z rzeczami, które mnie nie interesują - który w tym przypadku staje się niejako "koniecznością" (oczywiście przymusu nie ma) bo bez niego jestem z dalszej gry eliminowany.

Śmiesznie to brzmi biorąc pod uwagę, że "iłkowcy" straszliwie kiedyś narzekali na fakt, że "muszą" zakupić dodatek "1946" (albo inną rozbudowę FB) bo inaczej zostaną wyeliminowani z gry sieciowej - było źle. Teraz w RoF jest system "wymagający" zakupu tylko niektórych rzeczy (tego czym chce się latać), bo nie jest wymagane posiadanie wszystkiego - to też jest źle. W mordę ... typowi Polacy, dzień bez marudzenia to dzień stracony.  :005:

Jak znam życie to nawet na rozdawanie za darmo pewnie by marudzili ... jak dla mnie to żałosne. Ech szkoda czasu na dyskusje z niektórymi ... :587:

« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 10, 2011, 19:52:06 »
No to ja się dalej czepię* tej poprawności polityczno-historycznej. Będziemy (a raczej będą ci, którzy latają online, ja nie latam :P) mieli starcia typu 10 latadeł wyposażonych we wszystko, co tylko najrzadsze i najnajsze vs 10 latadeł wyposażonych we wszystko, co tylko najrzadsze i najnajsze.
I gdzie tu prawidła odwzorowania historycznego? :P

* mam nadzieję, że mam prawo, bo mam ROFa od chyba 3-go dnia po premierze i wszystkie samoloty oprócz 2, czy 3-ch :P

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 10, 2011, 19:58:25 »
Pamiętajmy, że by grać w ROF'a trzeba najpierw zapłacić ~120 PLN za Demo-Upgrade. Będziemy mieć "starą" grę sprzed dwóch lat, nie wersję ICE. Mamy wtedy podstawowe samoloty. Owszem, możemy sobie zakupić parę takich, jakie nam odpowiadają, ale nie ma gwarancji, że wchodząc na serwer online - a tylko multiplayer mnie interesuje - któryś z "moich" zakupionych lub default'owych samolotów tam będzie dostępny. Trochę przykro, nieprawdaż? Jak dla mnie blocker.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:01:11 »
Ja kolegę rutkov-a bardzo lubię, ale trochę namieszał.
To my tu bronimy RoFu na zasadzie aby nie był broń Boże gorszy niż jest bo teraz jest super, a kolega nam tu wyjeżdża z CoDem gdzie wszyscy powtarzają jak mantrę - może poprawią.
No kolego rutkov jak mi w CuDzie zrobią Ju-87 jak w RoFie jest zrobiony DFW to i 50zł zapłacę za niego....

Sorbifer- ja nie mam na przykład DH-2 ani N-11 i na serwerach z początkiem 1917 po prostu nie latam i już.. Mając 10 podstawowych latadeł z pudełka praktycznie na każdym serwerze coś się znajdzie-- no a jak chce się mieć wodotryski to trzeba zapłacić...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

empeck

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:02:16 »
Pamiętajmy, że by grać w ROF'a trzeba najpierw zapłacić ~120 PLN za Demo-Upgrade. Będziemy mieć "starą" grę sprzed dwóch lat, nie wersję ICE.
Będziesz miał aktualną wersję gry, ale nie będziesz miał wszystkich samolotów z ICE. W multi wszystkie instalacje są kompatybilne. Nie ma po prostu innej możliwości.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:15:00 »
Ja tylko piszę że że RoF "out of box" co podkreslił Sorbifer jest lekko "ułomny". Czyli jednak wymusza zakup samolotów. Bo jednak multi rządzi się innymi prawami i ktoś kupując liczy że sobie pogra a tu zonk, niskobudżetowcy nie latają :) . Razor, ja nie jojczę chyba zbytnio? Po prostu uważam, że dla nas RoF nie jest tanią zabawką. W porównaniu do Iłka na którego przez 10 lat wydałem może ze 150 zł a zabawy miałem jakbym wydał 10000 zł. RoF pod tym wzgledem nie sięga iłkowi, mimo wszytsko ze zwzględu na słabsze multi.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:23:45 »
Nie podejmuję się oceny która gra ma słabsze multi, bo w multi iłka nigdy nie miałem okazji latać. Zauważę tylko, że płaszczyzn oceny pod tym kątem może być wiele, dla przykładu w multi RoFa dzięki scentralizowanemu systemowi patchowania gry nie istnieje, powtarzam NIE ISTNIEJE problem cheaterów, który jak wiem ze słyszenia był dość poważną bolączką Iła.
A w wersji out of box jest Spadzik, który w multi potrafi mocno namieszać, więc gadanie, że ktoś nie lata multi bo ma tylko podstawkę też jest mocno przegięte. ZAWSZE da się spokojnie znaleźć serwer, na którym będzie misja z samolotami z podstawki.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:25:16 »
rutkov - a weź se policz.
- pierwszy iłek - parę złoty
- FB - parę złoty
- Pacyfik - parę złoty
- między nimi też był jakiś pak którego nazwy już nawet nie pamiętam - parę złoty
- 1946 - w którym jeszcze raz płaciło się za wszystkie wcześniej wymienione
- ostatnie 3 lata Iłka to jakby niewyceniona darmowa praca licznych moderów to iłek dawno by zdechł bo tylko Mega Mod itp. spowodowały że nie zdechł...

P.S. Tak na koniec starego iłka praktycznie każdy latał na czym innym i potężny system multi rozpadł się....
GG 4834952

« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:36:12 »
Razor, ja nie jojczę chyba zbytnio? Po prostu uważam, że dla nas RoF nie jest tanią zabawką.
Tanio/drogo to pojęcie względne - bynajmniej nie uważam, że 20-40zł za jeden samolot to jakaś wygórowana kwota. Rzekłbym cena bardzo przystępna, szczególnie że nie trzeba kupować wszystkiego. Nawet jak chcesz pograć w okresy wcześniejsze niż reprezentują samoloty z podstawowej wersji to przecież tez nie trzeba kupować wszystkiego (jak nie chcesz wydawać tyle na RoF), a wystarczy jeden z okresu by przyłączyć się do zabawy. Ten kto kupi sobie więcej będzie miał po prostu większy komfort zabawy i tyle.

W porównaniu do Iłka na którego przez 10 lat wydałem może ze 150 zł a zabawy miałem jakbym wydał 10000 zł. RoF pod tym wzgledem nie sięga iłkowi, mimo wszytsko ze zwzględu na słabsze multi.
Pod względem rozwiązania multi - owszem to w "iłku" było wygodniejsze, tutaj się zgodzę (ale śledząc RoF od początku widać dopracowywanie wielu elementów - jest nadzieja). No cóż mnie iłek nie był w stanie zatrzymać przez aż 10 lat (znudził się dużo szybciej, choć czasem wracałem na jakiś czas) - kwestia gustu. Owszem tamta gra była tańsza, ale bez przesady - RoF też nie jest drogi. Myśliwiec kosztuje równowartość "flaszki" i to niezbyt ekskluzywnej, co chwilę też się nie pojawiają, a więc cenowo moim zdaniem gierka raczej z tańszych.

Ty porównujesz to cenowo do starego iłka (gdzie na konieczność wydatków na kolejne odsłony też psioczono bez umiaru), a ja np. do FSX. RoF w porównaniu z samolotami i sceneriami (i innymi dodatkami) do FSX jest po prostu praktycznie za darmo. Ot kwestia punktu odniesienia.

Zresztą jak w każdej rozrywce - nie ma rozrywek tanich lub drogich - są tylko te, na które nas stać lub nie stać.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:18:20 »
Myślę, że każdy powinien zająć się swoją działką. Dzieci Iła grać (kekekek. może grać to trochę na wyrost... btw. jak wygląda MP w Codzie ;-)) w CoDa, a my tutaj w spokoju w RoFa.
A pierdolamento o samolotach jest nie na temat, bo każdy sam sobie może stawiać serwer i czekać na podobnych sobie malkontentów i inne dzieci Iła, które mogą być trochę niepocieszone, ponieważ, jak trafnie zauważył empeck, w RoFie chyba tylko z czitów możliwy jest print screen ;-).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 10, 2011, 23:14:42 »
Nie mam gdzie napisać to tu napiszę.
No RoF nie przestanie mnie zadziwiać.
Leciałem sobie misję DFW CV z ładunkiem (50kg + te mniejsze), zostałem ostrzelany przez km z ziemi to że zaczął puszczać paliwo to pikuś ale wyobraźcie sobie że uszkodzili mi wyrzutnik bomb i przy późniejszym bombardowaniu 50 mi nie zeszła (przy lądowaniu za to zmieniła mnie w miazgę).
Odszczekuję wszystko co o RoF złego powiedziałem...
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 10, 2011, 23:24:02 »
Jak dla mnie nos Gothy, czy HP to jest pierwszy punkt do celowania gdy lecę myśliwcem i biorę maszynę w celownik po skosie ;) Raz, że można przyrżnąć przedniemu strzelcowi (i zablokować wyrzutniki), dwa, że potem zbiera, pilot, boczny silnik i na koniec zbiornik paliwa :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 11, 2011, 00:29:15 »
Ludzie przecież wersje ICE można kupić za 83 zł ,jest to wersja do ściągnięcia Link sam ją kupiłem.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 11, 2011, 08:37:15 »
To napisz o tym w innym wątku, w Pomoc przy zakupie RoF. Duża różnica, porównując z ceną u developer'a i w pilots.pl. Dzięki za info.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 11, 2011, 09:13:34 »
Proponuje jednak niektórym poczytać pierwsze posty w dziale o RoF, przypomnieć sobie listę niedoróbek i braków. A potem wrócić tu i napisać prawdę, że tak różowo z tym simem jak dziś to widzimy nie było.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM