Autor Wątek: Konfiguracje sprzętowe i osiągi - wydzielona dyskusja.  (Przeczytany 17625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Konfiguracje sprzętowe i osiągi.Wymagania CoD !
« Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 10, 2011, 14:43:04 »
No ja też się wstrzymuję z przesiadką sprzętową. U mnie przede wszystkim gra nabrała stabilności, po prostu działa. Jeśli chodzi o klatki to fakt jest jeszcze sporo do poprawy.

Nad Londynem to fakt nie da się lecieć ale na LOW i normalnym terenie z małymi szarpnięciami daje rade.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 10, 2011, 14:43:22 »
Cofam to co napisałem wcześniej. Musiałem coś źle zainstalować. Gra faktycznie chodzi lepiej, natomiast im mocniejszy sprzęt tym mniejszy wpływ ma ten modzik.

PL_Leo

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:23:23 »
Czy te mody nie będą przeszkadzać przy instalowaniu kolejnych łatek do CoD poprzez Steam?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:32:05 »
Wygląda na to, że nie. Póki co patche podmieniają całe pliki bez sprawdzania wersji i zawartości.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:07:04 »
Jakiś mały probem z modami. Czasami wywala mi się w trakcie wczytywania misji a jak już się załaduje, to w razdziałce na jakiej najlepiej chodzi tj. 1027/768 zamiast tekstów na ekranie są jakieś krzaczki. Tylko w 1152/864 jest ok. Ma ktoś coś takiego?

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:31:20 »
U mnie mody nic ni dają, jest 28-32FPS (i zaciachy) w misji nad morzem 6x6 spit vs 110

« Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:38:01 »

Mój poczciwy ił2 UP2.01 odpaliłem sobie pierwszy raz testowo i .... d...pa wielka, klatki-17 TYLKO!!! O co chodzi? Nic nie zmieniałem po prostu kopia całego zainstalowanego iłka wrzucona na dysk, w XP miałem najmniej 60 klatek a tu 17!!! Stary poczciwy iłek zaczął zachowywać się jak CoD,

Nic z tych rzeczy, zarówno kopia IL2 1946 z modami AAA i UP2.1 działa bez problemu, podobnie świeża instalka.

jaja jakieś czy co?
Nazwałbym to raczej równowagą w przyrodzie :D
Pozdrawiam.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:49:08 »
Dobra dotarłem do rozwiązania z iłkiem: zainstalowałem stery grafy od producenta, aktualne 259.44 i gra wsio jak powinno.

Teraz prośba:
Może ktos przełożyć na PL to modowanie? Nie mogę przez to przebrnąć, translator z readme nie daje rady :118:
Będę wdzięczny :564:

« Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 10, 2011, 19:16:03 »
Pliki (kegytys.dll, nomipmaps i nossao) wrzucasz do głównego katalogu z grą. Otwierasz plik Launcher.exe (np. notepadem) znajdujący się w katalogu gry i dodajesz linijki podkreślone na czerwono - te z readme zawartego w sfs modzie. Następnie tworzysz skrót Launcher 1C:SoftClub  (np. na pulpicie), otwierasz właściwości i w elemencie docelowym dodajesz... w każdym razie ma to wyglądać dokładnie tak:

"E:\Program Files\Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\Launcher.exe" -mod=nossao -mod=nomipmaps

« Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 10, 2011, 19:50:33 »
A tego nie wpisujemy: -dump -mod=testmod -mod=coolmod -disablecomposition ?

PL_Leo

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:15:20 »
Na moim komputerze po zaaplikowaniu moda nossao zdecydowany wzrost FPS; zdaje się że udało mi się zaoszczędzić parę tysięcy złotych, gdyż zakup nowego komputera nie będzie obecnie konieczny  :001:

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:17:20 »
Miałbym takie pytanie na temat tych modyfikacji - czy nic nie grozi za modyfikowanie Steamowej gry, np blokada gry lub konta?

« Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:50:44 »
A Parówa w ogóle będzie wiedziała, że gra dostała mody? Nie modyfikujesz żadnych plików (poza konfigiem Launchera) - po prostu uruchamiasz grę z dodatkowymi plikami ;)

Wracając do tematu: przełamałem się wczoraj i zakupiłem :>
Pierwsze uruchomienia=roześmiałem się tak, że łzy poszły. Na tym etapie to nie jest jeszcze bliskie wersji alpha, nie ma co mówić o czymkolwiek bliskim nawet niedorobionym w momencie premiery, współczesnym grom :E To wzorzec wersji 0.001b. Co najwyżej :D

Spróbowałem jednak tego zestawu modów...dodaje min. kilkadziesiąt % fps i prawie że eliminuje przycięcia.
Chłopaki z ekipy powinni zaprosić do współpracy gościa stojącego za ksywą kegetys, powitać go na kolanach, na czerwonym dywanie, z chlebem, wódką i chmarą cycatych, uśmiechniętych białogłów i błagać o naprawienie tego, co ich przerasta. Jeszcze raz powtarzam: na kolanach. Bo warto. Skoro on, człowiek z zewnątrz, w ciągu dni potrafił tyle, to co by było, gdyby miał pełen dostęp do plików "od zawsze"? Gra by działała płynnie na Amigach :E

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:51:24 »
Miałbym takie pytanie na temat tych modyfikacji - czy nic nie grozi za modyfikowanie Steamowej gry, np blokada gry lub konta?

Same mody chyba nie... Gram czasem w Race 07 / GTR i tam mody to podstawa, inna sprawa, że jako pliki dodatkowe bez modyfikacji samych plików wykonywalnych, jak np. w Ile. Tu chyba też czysta sytuacja - pliki własne nie są zmodyfikowane, jest jakiś launcher.

Jagular - rozbawiłeś mnie tymi białogłowami i "chlebem i wódką", na kolanach. Coś w tym jest :) Powinni dodać choćby część rozwiązań, jak zmniejszone wielkość tekstur, jako opcje w programie. Klienci będą zachwyceni!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:52:25 »
Według strony Steam, CoD ma usługę VAC (valve anti-cheat), więc jeśli cheat albo hack zostanie wykryty po podłączeniu do gry online, skutkuje to banem na serwerach multi. Ban nie musi być natychmiastowy, ale przeważnie jest nieodwołalny.

Najpierw jednak jakaś modyfikacja musi być uznana za cheat przez pracowników Valve, więc w tym przypadku bym się nie przejmował. No i dotyczy to tylko rozgrywek online.

Z drugiej strony można potraktować tekst dosłownie:
Any modification to a game which allows for one player to have an advantage over another player may be considered a cheat.

i stwierdzić, że jeśli ktoś ma więcej fps, to uzyskuje przewagę nad innym graczem, wobec czego czituje  :118:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"