Wygląda to... słabo. Chyba wolałbym, aby Razbam skupił się na samolotach.
Czemu? Panowie, jestem na tyle obeznany z geografią, aby wiedzieć jak w rzeczywistości wyglądają Falklandy. Nie spodziewam się tam ani gór wielkości Alp, ani bujnej roślinności rodem z Wysp Mariańskich. Teatr działań będzie malutki, mało zróżnicowany - szybko będzie się nudził. No, chyba, że jest się pasjonatem tego konfliktu. Jeśli chodzi o fototekstury - większość nowych map: PG, Syria, korzysta z fototekstur, ale robi to na innej zasadzie. Fototeksturę widzimy z dużej wysokości (zdjęcia nie muszą wtedy mieć dużej rozdzielczości - nie zajmują dużo miejsca na dysku), a im niżej schodzimy, tym częściej zastępowana jest ona bardziej szczegółowymi teksturami terenu - pól, miast, roślinności, itp. Latając nisko mamy wtedy duży detal na ziemi i wygląda to wyśmienicie. Jeśli Razbam zdecyduje się na samą fototerksturę, jakość wizualna na mniejszych wysokościach może odbiegać od tego, co znamy z innych map. Ciężko to ocenić, ponieważ Razbam na większości swoich mediów na Facebooku, szczególnie na filmikach, prezentuje mapę o zmroku/wschodzie słońca, albo z pełnym zachmurzeniem.
Czas pokaże, kto będzie chciał, to kupi. Ja z pewnością nie kupię - nie moja bajka.

Barti