Autor Wątek: Polska w Falconie  (Przeczytany 41453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polska w Falconie
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 07, 2011, 22:05:19 »
Raczej ciężko będzie. Ja na E2180@3.0, 3 GB RAMu i HD4730 mam 20-30 FPS, a z TGP i MAVem 15-20 FPS.
A nie lepiej przyłączyć się do mojego projektu?
Chętnie się przyłącze, tylko chciałbym po prostu zrozumieć jak to wszystko działa ;) Pobawię się dzisiaj tym drugim programem i dam znać co osiągnąłem :)

« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 07, 2011, 22:50:42 »
Panowie,
może ktoś posiada dokładne mapy kilku lotnisk, albo poda link gdzie mogę pobrać? Chodzi o EPWW, EPMB, EPPW, EPMM. Kiedyś można było pobrać na http://www.pansa.pl/, nie potrafię tam znaleźć (AIP).
 Właśnie odkryłem, że w Krzesinach lotnisko mam przekręcone o 4* i teraz muszę wszystko przestawiać, a jest z tym kupa roboty. Niby nic, ale jak robić to niech będzie "as real", dlatego nie zacznę kolejnych bez konkretnych danych.

Holkar,
 na AF tego nie odpalisz, próbuj BMS. Wyłącz w konfiguracji Shadersy i wszystkie ekrany w Display Extracion.

MatrixSTR,
  będzie lepiej jak opanujesz TE Editor. Zrób kopie pliku Terrdata i zapisz w bezpiecznym miejscu, będzie potrzebny jak coś zepsujesz. Pobaw się na Korei w nakładanie tekstur,  edycję  *.BIN.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 08, 2011, 02:45:22 »
eAIP wywinęło numer użytkownikom i jakiś czas temu zniknęło. Ponoć zakończył się okres testowy działania serwisu. Przyszłości chyba nikt nie zna.

Jest za to strona europejska z mapami. Po darmowej rejestracji wszystko jest dostępne tu:
http://ead-website.ead-it.com/publicuser/public/pu/login.do

« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 08, 2011, 03:49:44 »
Panowie,
może ktoś posiada dokładne mapy kilku lotnisk, albo poda link gdzie mogę pobrać? Chodzi o EPWW, EPMB, EPPW, EPMM. 

Wyslalem Ci kilka na maila.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2011, 07:27:29 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 09, 2011, 18:30:27 »

« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 09, 2011, 20:40:58 »
EPMB (lotnisko jeszcze standardowe):

Mały dodatek do lotniska, miasto Malbork:

ziarel, dzięki za mapy.

« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 09, 2011, 20:55:24 »
*zirael, sorry czas edycji minął ;).

« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 10, 2011, 08:08:49 »
Twój projekt jest coraz atrakcyjniejszy. Tak jak wspomniałem w poprzednim post wzbudził duże zainteresowanie na forum BMS, chociaż niektórzy myślą, że dotyczy OF.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 10, 2011, 10:12:22 »
Świetna sprawa trzymam kciuki. Fajnie będzie polatać nad Polską :)   
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:35:36 »
Mam pytanko, czy jakaś kampania również jest opracowywana dla tej mapy ?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2011, 17:45:21 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 10, 2011, 19:28:37 »
Muszę przyznać, że EGHI zrobił spore zamieszanie na forum BMS. Jest już 21 opini w tym jedna z Polski PL_Harpoon. Niektórzy nawet przy pomocy translatora tłumaczą tekst z dyskusji na naszym forum.

« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 10, 2011, 20:07:22 »
Muszę przyznać, że EGHI zrobił spore zamieszanie na forum BMS. Jest już 21 opini w tym jedna z Polski PL_Harpoon. Niektórzy nawet przy pomocy translatora tłumaczą tekst z dyskusji na naszym forum.
Wszystko przez ten film na YT, mam zawaloną pocztę, nawet na naszej stronie.

« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 14, 2011, 19:27:21 »
Żeby nie było, że nic się nie dzieje małe info.
 Trwają prace nad dopracowaniem EPKS, dokładniej nad taxiway 3D. Mogę powiedzieć, że jest mały sukces, udało się załadować do bazy Falcona nowe drogi kołowania (CT) i przypisać je do nowego lotniska.
Wygląda to tak (w 3DS Max):

Tak widać nowe drogi kołowania w Falconie:

Czarne, brzydkie, co to jest? To jest jeszcze bez odpowiednich tekstur nad którymi pracuje. Jedno jest pewne, to będzie działać w Falconie i wszystkie miejsca postojowe, ich ilość i umiejscowienie będą zgodne z oryginałem :001:. Jak wszystko pójdzie dobrze, biały podkład zostanie wymazany z foto-tekstury.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 14, 2011, 19:49:34 »
Respect!

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 14, 2011, 22:40:46 »
Jeszcze trochę i będzie latanie po Polsce VFR z mapą ;)

Mam takie pytanie, jakie przewidujesz spadki FPS dla tak zrobionego teatru. Sprawdzałeś może różnicę w locie nad normalną teksturą w Korei a lotem nad Poznaniem w Twoim wykonaniu ?