Autor Wątek: Polska w Falconie  (Przeczytany 41443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polska w Falconie
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 29, 2011, 01:13:38 »
Co do mipmap to Image Converter Plus (ten z pierwszego linku) generuje je automatycznie podczas konwersji z bitmapy do DDS. Aby korzystac z ICP po zainstalowaniu tworzysz nowy profil konwersji z bitmapy do DDS bo takiego profilu nie ma ustawionego "fabrycznie". Wersja darmowa programu pozostawia co prawda po konwersji niezbyt wyjściowy znak wodny, można to jednak obejść. Musisz otworzyć folder z bitmapami w Windows Explorer i po ich zaznaczeniu wybierasz z menu kontekstowego Convert To/nazwa utworzonego w ICP profilu/scieżka do folderu zapisu. Po konwersji tym sposobem program nie tworzy znaku wodnego.

« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 30, 2011, 13:46:52 »
Polecam stronę EGHI. Ładny widok Warszawy.
http://f16pit.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 15, 2012, 00:53:53 »
EasyJet w Krzesinach. ;)

Uploaded with ImageShack.us

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 15, 2012, 01:09:03 »
Można gdzieś wysyłać datki? Albo chociaż kubek zamówić? :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 15, 2012, 12:01:43 »
EGHI, niesamowita praca ;)

« Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 15, 2012, 18:24:25 »
Można także zobaczyć Tatry.
http://f16pit.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 15, 2012, 18:30:07 »
Flanker,
 to jeszcze nie lata, muszę dodać model lotu itp. Ale zostawiam to na koniec, teraz są ważniejsze rzeczy do zrobienia. Chciałem tylko sprawdzić czy potrafię dodać nowy samolot.
Dziś planuję dokończyć  ATC Krzesin, wieża jest już w Falconie i prezentuje się tak:

Małe booom  :001:

Spalona  :004:

Można to jeszcze kompletnie zrównać z ziemią, ale nad tym muszę popracować bo spuściłem chyba z 4 tony bomb a ta cholera stoi nadal :).

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 15, 2012, 21:29:28 »
Myślę, że model lotu można spokojnie wstawić od jakiegoś KC-10, zawsze będzie trochę inny, ale i to kloc i to ;)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 20, 2012, 15:52:36 »
Świetna robota, jestem pełen podziwu! To się zapowiada na najładniejszy teatr. Tak trzymać EGHI! :)

« Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 29, 2012, 20:52:01 »
EPPW- Powidz

Nowy taxiway, komunikacja z ATC, parkingi i drogi kołowania, punkty AAA i SAM.  Trzeba jeszcze dodać kilka apronów, taxi sign, światła PAPI i landing. Na koniec najtrudniejsze konfiguracja ILS, ale dam radę  :004:.
Malbork, Łask i Oksywie są na podobnym etapie. Co kolejne? Tego nie wiem, może jakaś sugestia? Mogę jeszcze dodać kilka wojskowych i może dwa trzy komercyjne.
Pozdrawiam.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 29, 2012, 21:01:36 »
Może Bydgoszcz? ;)

« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 29, 2012, 21:35:32 »
Jest jeszcze Świdwin.

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 29, 2012, 21:46:52 »
EPKK :) Jak już Tatry są.

« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 29, 2012, 22:22:08 »
Też jestem za Balicami  :002:

« Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 29, 2012, 22:30:31 »
Michał właśnie robię oględziny Szwederowo na Google Eartch, podoba mi się, bardzo "łatwe" do zrobienia pod Falcona. Dużo HAS-bunkrów które już są w bazie Falcona, wystarczy zrobić porządny taxiway postawić pas startowy i resztę kloców z bazy. A może wspomożesz amatora 3DM i zrobisz taxi? :001:
 Ja to wyskaluje odpowiednio i wrzucę do Falcona. Będę mieć też do Ciebie kilka pytań na temat ustawień materiałów w 3DMax, według tabeli Node Types  która jest tutaj: http://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?7220-Modelling-Organisation nocne tekstury muszą być typ 23, to mnie trzyma, nie mogę zrobić oświetlenia taxi.  :005:. Znajomy z tego forum przesłał mi próbkę "material" ale nadal nie mogę uzyskać odpowiednie typu podczas eksportu do Falcona.
Mogę podesłać?

Carolus,
 EPKK obowiązkowo, przynajmniej jedno lotnisko na południu trzeba odwzorować porządnie. Balice odwiedzam często realnie, robić Polskę i nie mieć "swojej bazy" to grzech :004:. (Flanker chyba też będzie za tym?)

Vito, Ty się przygotuj na katowanie tych lotnisk, nikt inny nie potrafi lepiej i dociekliwiej zbadać i wyłapać bugi. Mam nadzieję, że nic nie znajdziesz :D.