Michał właśnie robię oględziny Szwederowo na Google Eartch, podoba mi się, bardzo "łatwe" do zrobienia pod Falcona. Dużo HAS-bunkrów które już są w bazie Falcona, wystarczy zrobić porządny taxiway postawić pas startowy i resztę kloców z bazy. A może wspomożesz amatora 3DM i zrobisz taxi?
Ja to wyskaluje odpowiednio i wrzucę do Falcona. Będę mieć też do Ciebie kilka pytań na temat ustawień materiałów w 3DMax, według tabeli Node Types która jest tutaj:
http://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?7220-Modelling-Organisation nocne tekstury muszą być typ 23, to mnie trzyma, nie mogę zrobić oświetlenia taxi.

. Znajomy z tego forum przesłał mi próbkę "material" ale nadal nie mogę uzyskać odpowiednie typu podczas eksportu do Falcona.
Mogę podesłać?
Carolus,
EPKK obowiązkowo, przynajmniej jedno lotnisko na południu trzeba odwzorować porządnie. Balice odwiedzam często realnie, robić Polskę i nie mieć "swojej bazy" to grzech

. (Flanker chyba też będzie za tym?)
Vito, Ty się przygotuj na katowanie tych lotnisk, nikt inny nie potrafi lepiej i dociekliwiej zbadać i wyłapać bugi. Mam nadzieję, że nic nie znajdziesz

.