Autor Wątek: Polska w Falconie  (Przeczytany 41414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
Odp: Polska w Falconie
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 11, 2012, 15:46:02 »
Sugeruję wprowadzenie poprawek o ile na razie są to dwie skiny.

Pierwsza rzecz to skin dla F-16D, kolory różnią się od tych ze skórki Tigers a tam są odpowiednie. Tak samo granica przejścia między kolorami jest zbyt mocno podkreślona.

W przypadku MiGów łaty niezłe, ale kolory kompletnie nie te ;) Wyglądają teraz bardziej jak Słowackie MiGi ;)

Taka moja sugestia ;)

« Odpowiedź #121 dnia: Marca 11, 2012, 16:03:38 »
To nie jest ostateczna wersja, Zirael cały czas ciężko pracuje i wprowadza poprawki. Jeszcze jedna rzecz, kolor na sceenie mógł się zmienić po małej korekcie, przyciemniłem trochę fotkę, bardzo blado wyszło.
Wszystkie sugestie mile widziane. :)

« Odpowiedź #122 dnia: Marca 11, 2012, 23:16:51 »

Pierwsza rzecz to skin dla F-16D, kolory różnią się od tych ze skórki Tigers a tam są odpowiednie. Tak samo granica przejścia między kolorami jest zbyt mocno podkreślona.

W przypadku MiGów łaty niezłe, ale kolory kompletnie nie te ;) Wyglądają teraz bardziej jak Słowackie MiGi ;)

Taka moja sugestia ;)
Kolory było mi trudno dobrać - zależnie od oświetlenia na zdjęciach wyglądają zupełnie inaczej. Jeśli te z Tigers są poprawne to zmienię, nie ma sprawy.
Do MiGów kolory brałem z rysunków z tej strony: http://www.mars.slupsk.pl/fort/mig/mig-29-pl.htm. Myślałem, że na tych rysunkach są poprawne. Jeśli masz konkretną sugestię co do kolorów będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #123 dnia: Marca 12, 2012, 17:41:32 »
Cóż: na stronach modelarskich spotkałem się z numerami FS, które wskazują na właśnie taki szary, ale osobiście skłaniałbym się bardziej ku barwie odpowiadającej mniej więcej "Medium Gunship Grey".
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

« Odpowiedź #124 dnia: Marca 12, 2012, 18:38:37 »
Szukałem informacji na stronach modelarskich i nic konkretnego nie znalazłem. Kiedy robiłem malowanie do F16, dysponowałem dokładnym szablonem kamuflażu wraz z numerem farby jaka została użyta, pobrane z internetu. Być może istnieje coś podobnego do MiGa29. Znalazłem takie info: http://zabza.info/mdl_res/MiG-29/a_camouflage.html
Wszystko wskazuje na jasnoszary i lekki zielono-szary. Problem w tym, że Falcon rządzi się własną paletą 256 kolorów i poprawnie dobrany kolor może wyglądać inaczej w symulatorze. Pozostaje metoda prób i błędów.  :001:

Edit: Może fani Lock On pomogą?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Marca 12, 2012, 19:53:51 »

Taka moja sugestia ;)
Muszę się tu zgodzić z kolegą. Zbyt mocno widoczne są też miejsca łączenia blach imho. To daje nieco wrażenie kartonowego modelu - z drugiej strony to też wina grafiki Falcona, w której obiekty nie składają się zbyt dużej ilości poligonów. Dlatego dla extra efektu potrzebne byłyby fototekstury... choć pracy z tym byłaby pewnie masa. A w ten sposób przecież powstają tekstury terenu. Foto skiny na samolotach pasowałyby jak ulał.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: Marca 12, 2012, 20:29:06 »
Właśnie, widziałem gdzieś fajne skiny do LOCK ONa, można by z nich pobrać kolory. Nawet nie wiem czy Kusch ich nie malował.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #127 dnia: Marca 12, 2012, 20:43:02 »
Na pewno Razorblade poczynił skina do LO:FC, trzeba by z nim zagadać.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #128 dnia: Marca 23, 2012, 11:32:35 »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: Marca 23, 2012, 13:01:10 »
Jak dla mnie, to o wiele  :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 03, 2012, 16:30:53 »
O! duża poprawa! :)

« Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 06, 2012, 10:35:47 »
Dorobił się garba.  :001:

« Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 06, 2012, 11:47:55 »
Czy to nie jest przypadkiem przemalowany model z Izraelskiego teatru?
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 06, 2012, 17:29:06 »
 Tak yano, to jest ten model. Lekko zmodernizowany, wyrzuciłem z dzioba pokrywy czegoś, nie wiem czego, ale w naszych tego nie ma. Nie mam teraz czasu bawić się modelami, ale w planach jest poprawienie ogona na właściwy.
 Prawdopodobnie nie będzie dostępny w tym teatrze, musi być zgoda autora.

Przy okazji, coś wam pokażę. Pracujemy nad tym od wielu tygodni i jest mały postęp. Nie będę pisać co i jak, to trochę skomplikowane, ale jest szansa na małą zmianę. Zresztą, sami zobaczcie:
http://www.youtube.com/watch?v=bq4Z9VXuXiI
Ktoś mówił, że skrzydłowy zawsze musi być klonem?  :004:

Jeszcze jest dużo do zbadania, dużo niewiadomych, testy cały czas trwają i może coś z tego będzie.

« Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 06, 2012, 19:00:34 »
Tak yano, to jest ten model. Lekko zmodernizowany, wyrzuciłem z dzioba pokrywy czegoś, nie wiem czego, ale w naszych tego nie ma. Nie mam teraz czasu bawić się modelami, ale w planach jest poprawienie ogona na właściwy.
Poza ogonem proponuję usunąć "rekina młota". Popatrz na światełka przy wlocie powietrza do silnika a będziesz wiedział o co chodzi  :001:

A filmik kopie (_._) Oby tak dalej.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can