Autor Wątek: Czyli co dalej?  (Przeczytany 19365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Czyli co dalej?
« dnia: Lutego 04, 2012, 17:36:47 »
Ja sobie odpuściłem Cliffs of Dover. Jaki jest status gierki obecny?

Umarła ? Olo się skompromitował?
Pracuje nad kolejnym best sim ever?

Wynika mi z analizy przypadku iż cykl rozwojowy sima wygląda tak:

krok pierwszy:
Nie mam kasy, jestem pasjonatem lotnictwa. Mam na tyle charyzmy by zbudować wokół siebie zespół.

krok 2
Wypuszczam pierwszego sima. Model lotu jest rewolucyjny, grafika mogłaby być lepsza. Wmieszczam smaczki w programie. Realizuje postulaty graczy. Buduje comunnity :)

Ten okres trwa około roku. W tym czasie zaczynają się mną interesować poważne firmy z poważnym zapleczem.

Krok 3
Zostałem częścią korporacji. Mam kasę i chce miec wreszcie spokój. Chcę wreszcie mieć własne życie.

Coraz lepsza grafika, ale coraz gorsze odwzorowanie maszyn. Zwiększamy target
W tym momencie "umarł w butach'

Dużo się pomyliłem?
« Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2012, 22:33:34 wysłana przez Zefirro »

qrdl

• Gość
Odp: CZyli co dalej?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 04, 2012, 18:16:38 »
Tak, zagraj w RoFa.

Iłek już nie istnieje jako sim. Jakiś pogrobowiec straszy na wyprzedażach. Było minęło. Popij wodą i zapomnij.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 04, 2012, 18:28:01 »
Ni chu chu
Chcę się popastwić :D Chcę toksycznie stwierdzić ' a nie mówiłem'
Chcę patrzyć w oczy wyznawców i cedzić przez zęby 'Waszego Boga nie ma, nigdy nie istniał'

:D :D :D

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 04, 2012, 19:15:12 »
Tutaj na Forum wyznawców jakoś nie ma.
Pastwić byś się mógł na forum 1C, ale tam została garstka gwardii przybocznej, która raczej przyzna, że ich kompy są na poziomie ZX81, niż to, że klod jest zwalony.
Zresztą nomen omen, 3 lutego 2012 777 (ci od Rofa lub lepszy, szybszy i bardziej zły Szatan) ogłosiło, że wcześniej nastąpiło przejęcie inwentarza od madoxxxa pod postacią modelarzy, którzy pracowali przy klodzie, a teraz zrobili tego Habermansa CL II.

A z pastwieniem i sentencjami to się spóźniłeś minimum 1/2 roku jak było apogeum pierdolamento.

Tako rzecze,
Zaratustra 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Czyli co dalej?
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 04, 2012, 22:44:30 »
Pastwić byś się mógł na forum 1C
I najlepiej w dziale z j.rosyjskim, tam przynajmniej nie przebierają w słowach :D.

Zresztą Szmajs, latałeś kupę czasu w iłka, z PF zaczęło się to powoli wszystko sypać, a reanimacje nie pomogły.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 04, 2012, 22:50:34 »
Szmajs - lepiej postaw sobie Iłka w 4.11. Może cię zaskoczyć ;)
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 04, 2012, 23:23:00 »
Zasysam Cloda. Sprawdzę jutro, bo wolno się ssie ze Steama... PS: 4.11 następne na tapecie, bo ile można męczyć tego Battlefielda ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2012, 00:20:02 »
Zresztą Szmajs, latałeś kupę czasu w iłka, z PF zaczęło się to powoli wszystko sypać, a reanimacje nie pomogły.

Jaki jest CoD, każdy widzi. Problemem tej gry nie jest odwzorowanie maszyn, tylko schrzaniona optymalizacja, czyli jej brak i kilka innych baboli.
  Co do PF, jest 1946 plus mody i, mimo upartych zaklęć, iłek ma się znacznie lepiej, niż Wam się zdaje. Takie upierdliwe dołowanie "zreanimowanego", czyli zmodowanego, FB jest śmieszne. Należałoby jednak trochę docenić pracę moderów.
  Prawda jest taka, że ile by nie latać w RoFa, to jednak nie to samo, co maszyny z WWII. Jedyna nadzieja, że 777 lub ktoś inny się zlituje i da nam następcę Iłka.

Poprawki ortograficzne i interpunkcyjne. Zfrr

« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2012, 02:07:42 wysłana przez Zefirro »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2012, 00:51:42 »
Prawda jest taka że ile by nie latać w RoFa to jednak nie to samo co maszyny z WWII 

O właśnie ... ładnie napisane :-)
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 05, 2012, 10:21:01 »
Szmajs, generalnie nie ma się nawet nad czym trzepać. Sam sobie w to pograj, to Ci przejdzie nawet chęć krytyki, bo prawdę mówiąc nie ma czego krytykować, skoro nie da się normalnie grać...

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 05, 2012, 12:35:01 »
Schmeisser, powiem to tak:
1. Na instalkę IL-2 1946 4.101 wrzuć UP 3.0 i DBW.
2. Do tego dorzuć kampanię Westfront by Boelcke.
Po czymś takim powiesz - "qna, a po co komu to całe zwiedzanie klifów w walonkach"?
Aż szkoda, że nie było tylu usprawnień w czasach latania na frontach online - ile by to zaoszczędziło dyskusji o zastępowaniu brakujących typów samolotów...

Do Twojego cyklu rozwojowego dodałbym ostatni etap - producent machnął ręką na rozwój "bo się nie da", biorą się do roboty różne Ranwersy i okazuje się, że "się da".
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 05, 2012, 13:27:32 »
Pany, a powiedzcie czy w tym 4.101+UP 3.0+DBW to ziemia jest tak samo nijaka jak była czy coś się zmieniło na lepsze? Bo po małym "riserczu" w sieci to wygląda to dla mnie tak jakby dodano więcej samolotów i statków, parę ficzerów plus poprawki AI, ale środowisko jest takie samo jak dziesięć lat temu.
Pytanie dodatkowe, bo z postu mmarudy się nie dowiedziałem, jak to jest w końcu z tym 4.11? Chodzi to razem?
Bardzo proszę o odpowiedź w odpowiednim dziale, bo tu się burdel zrobi.

« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 05, 2012, 15:39:22 »
Co do nijakości map, to tak na zachętę, pierwsze z brzegu:

http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,600.0.html

A to tylko wierzchołek góry. Poza tym, wygląda na to, że czeka nas mała rewolucja.
Jakieś łebskie chłopaki ''nauczyły'' Iłka czytać tekstury w wysokiej rozdzielczości, nawet do 4096x4096.

http://www.axis-and-allies-paintworks.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=2143

Żeby tak jeszcze magicznie, jednym pstryknięciem, dało się podmienić modele na ''high-poly'', i dodać cienie, które - o ile pamięć mnie nie zawodzi - są w grze zakodowane, tyle, że nie bardzo wiadomo jak się do nich dobrać, z Kłody nie byłoby co zbierać.

Odnośnie tego jak w chwili obecnej wygląda Iłek, to nawet nie wiem od czego miałbym zacząć - zwrot ''mały risercz" jest tu kluczowy. W ten sposób rzeczywiście jedyne co mogłeś zobaczyć to kilka statków i samolotów. Każdy kto siedzi w modach wie, że żeby opowiedzieć o Ile A.D. 2012, trzeba by spotkania, oraz co najmniej pół kilo dobrej szkockiej na twarz, czego sobie i wszystkim życzę.  :002:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 05, 2012, 22:24:20 »
Zainstalowałem CoDa na nowej maszynie, odpaliłem... No coż, wygląda lepiej niż na starszym kompie, znacznie lepiej. I da się latać offline, byleby nie za dużo w powietrzu, bo mikroprzycięcia :)   UI okrutne, i dużo się namęczyłem ustawiając sterowanie i freetracka. Zobaczę online, napiszę. Aha - nie miałem żadnego coredumpa, ale w katalogu użytkownika są jakieś tajemnicze pliki dump'a z moimi nazwami katalogów, a więc coś tam się pokłada tajnie w grze, jakiś wątek, ale gra udaje, że wszystko OK :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 06, 2012, 08:35:42 »
Pany, a powiedzcie czy w tym 4.101+UP 3.0+DBW to ziemia jest tak samo nijaka jak była czy coś się zmieniło na lepsze? Bo po małym "riserczu" w sieci to wygląda to dla mnie tak jakby dodano więcej samolotów i statków, parę ficzerów plus poprawki AI, ale środowisko jest takie samo jak dziesięć lat temu.
Pytanie dodatkowe, bo z postu mmarudy się nie dowiedziałem, jak to jest w końcu z tym 4.11? Chodzi to razem?
Bardzo proszę o odpowiedź w odpowiednim dziale, bo tu się burdel zrobi.

Elwood - ujmę to w ten spodób.
Żaden, ale to absolutnie żaden mod, ficzer, dodatek stworzony przez moderów nawet nie spróbował poprawić podstawowego błędu Olega z FB.
Czyli odwzorowania przepaści techniologocznej i jakościowej pomiędzy LW i WWS.

Ramm.

ps. niech moderator zdecyduje czy wydzielić i przenieść dyskusję :004:
" only mad men fly there where angels afraid to step... "