Autor Wątek: Kokpit na elementach z MiG-21  (Przeczytany 91649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kokpit na elementach z MiG-21
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 19, 2015, 10:49:07 »
Próbny montaż pierwszego pulpitu zakończony. Ta widoczna "dziura" to miejsce pod brakującą lampkę którą muszę gdzieś jeszcze zdobyć. Pulpit trzeba jeszcze rozebrać, pomalować i złożyć ponownie. No i po montażu zrobić z tyłu elektrykę od tych wszystkich przełączników, lampek i innych dupereli. Myślę że za malowanie się zabiorę dopiero jak będzie kilka pulpitów gotowych więc to jeszcze trochę potrwa  :(.

Różnic do oryginału jest tylko kilka - przynajmniej mam takę nadzieję  :039:. A jako ciekawostkę dodam że 4 widoczne z przodu śrubki są tylko dla wyglądu – nic nie trzymają ale są, bo są też w oryginalnym pulpicie.
W sumie to już zadowolony jestem, bo jak na pierwszy pulpit to wyszło całkiem przyzwoicie. Byle jeszcze tylko przy malowaniu nic nie spieprzyć.

« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 19, 2015, 11:28:25 »
Moders genialna robota, aż miło popatrzeć ;) Gratulacje!!!

P.S. Chyba nie o taką lampkę chodzi ale spójrz na link do aukcji, może się przyda:

http://allegro.pl/lampka-z-kabiny-mig-21-i5869413077.html

« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 19, 2015, 11:43:09 »
Dzięki. Ta podlinkowana  przez Ciebie lampka pochodzi z 21PFM. To taka lampeczka wyciągana na sznurku – całkiem ciekawa rzecz. W wersji 21MF takiej nie było. W sumie to chyba nie pisałem że podąłem decyzję (całkiem niedawno i naprawdę trudna decyzja to była) że celuję w pobliżu wersji 21MF.
Co do potrzebnej lampki – ta lampka to ta czarna główka na tej mojej podróbce pulpitu, po prawej i lewej stronie napisu KOMPAS. Mam je tylko dwie – te właśnie wstawione w pulpit.

« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 19, 2015, 11:49:50 »
Wygląda super! Gratulacje ;)

« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 19, 2015, 22:54:45 »
Jak zwykle, pełen profesjonalizm. :)
Gratulacje!

« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 20, 2015, 15:54:04 »
Dzięki wielkie Panowie – miło słyszeć że się wam podoba. Teraz prawdopodobnie dopiero po nowym roku zamelduje się z pulpitem centralnym.

« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 20, 2015, 21:35:28 »
Wygląda rewelacyjnie. Teraz już wiem w jakiej technologii chciałbym zbudować mój kokpit. Moje gratulacje.

« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 06, 2016, 19:33:22 »
W końcu zebrałem się na odwagę  ;) i powyginałem blachę od tego małego pulpitu. Nie było łatwo bo to 2mm aluminium i do tego trzeba było wygięcie dopasować do sąsiednich pulpitów. Ale udało się. Brakuje w nim już tylko dwóch elementów.

Złożyłem też na próbę kawałek pulpitu centralnego. Strasznie dużo czasu zabrało dopasowanie tych kilku elementów. I jeszcze nie z wszystkiego zadowolony jestem, więc jest jeszcze kilka rzeczy do poprawy. Oprócz tego jak widać brakuje mi jeszcze całkiem sporo elementów żeby ten kawałem pulpitu zakończyć. Ale to nic, nie spieszy się, jak dozbieram resztę detali to go złożę do kupy.

Edycja na prośbę autora. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2016, 09:36:10 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 07, 2016, 14:20:41 »
Jestem pod ogromnym wrażeniem!  :woot:
Oby tak dalej! :)

« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 07, 2016, 16:45:27 »
Jak zwykle perfekcyjna robota, gratulacje.

« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 10, 2016, 21:47:38 »
Dzięki wielkie  :). Teraz dumam nad rozbudową tablicy centralnej :) - mam nadzieję że niedługo uda się podlinkować jakieś fotki  8).

« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 11, 2016, 12:14:20 »
Szczęściarz z Ciebie - ilu z nas chciało by mieć takie cuda!
W każdym razie idzie do przodu - i to jak :D

« Odpowiedź #87 dnia: Lutego 19, 2016, 20:32:21 »
Drejku, wierz mi że to nie kwestia szczęścia – to raczej cecha charakteru nazywana „uparty jak muł”  :002:. Jak wymyśliłem sobie że będę budował drążek to nie miałem nawet śrubki z samolotu, (he he ani pojęcia gdzie ją zdobyć)…
A szczęście to będzie wtedy, jak nadejdzie taki dzień że Rząd zapierdzieli mi moją emeryturę :032: (bo mi już nie będzie potrzebna) i znajdzie się wtedy ktoś kto nie wywali tego wszystkiego na złom .

Złożyłem trochę pulpitu centralnego:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #88 dnia: Lutego 19, 2016, 22:14:53 »
Na chwilę obecną to jest błąd: "503 Forbidden - Your client does not have permission to get URL" i nie widać obrazków.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 19, 2016, 22:33:51 »
Nie wiem co znowu jest nie tak  :|. Widzę że przestały też działać zdjęcia we wcześniejszych postach a nic przy nich przecież nie grzebałem.
Kurde, denerwują mnie te google. I mam ich w d…e.  Może ktoś poradzić jakiś hosting zdjęć z którego by się łatwo linkowało? Taki bez ograniczeń czasu i ilości zdjęć. Wiadomo, najlepiej darmowy albo słabo płatny.