Autor Wątek: An-2 do FSX, P3D i ... MSFS  (Przeczytany 34829 razy)

Odp: An-2 do FSX
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 19, 2013, 10:53:59 »
Wygląda rewelacyjnie!
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 19, 2013, 22:22:22 »
Zastanawiając się nad ewentualnym kolejnym skinem miałem dylemat czy w ogóle go robić. Nieco brak czasu, a i polatać w coś innego niż FSX też czasem trzeba. Ale przypadkiem natrafiłem na nieznaną mi historię z 1997 roku. Mianowicie chodzi o:

"Jednak dopiero w 1997 roku polskiej załodze w składzie Waldemar Miszkurka-kapitan, Andrzej Szymański- II pilot oraz Bogdan Gajek-mechanik pokładowy, udała się sztuka dokonania jedynego jak dotąd przelotu AN-2 dookoła świata. Lot rozpoczął się 22 lipca, a zakończył 21 października 1997 roku. Załoga przeleciała prawie 36 000 km. Lądowali na 31 lotniskach w 16 krajach. W powietrzu spędzili 188 godzin i 2 minuty."

Tak więc bez dwóch zdań postanowiłem uczcić ten wspaniały wyczyn i odważnych pilotów. Radzę też pogrzebać w necie, jest to bardzo ciekawa historia obfitująca w wiele zdarzeń i przygód. Początkowy też lot, który miał trwać lekko powyżej miesiąca zamienił się w 3 długie miesiące błądzenia w gąszczu przepisów i pozwoleń, ale i awarii. Dzielna jednak trójka wytrwała do końca i SP-DLA powrócił na Lotnisko w Rzeszowie. W sumie, niezły też pomysł na misję do FSX'a i taki wyczyn w wirtualnym światku (ja pasuje, ale są tacy co latają dookoła świata w FS'ie sejwując sobie loty po lądowaniach).

Malowanie będzie kopią tego z 1997, obecnie SP-DLA jakiś czas temu zmienił właściciela, dalej lata w podobnym malowaniu, ale już nie jest tak oklejony jak walizka podróżnika i przez to także jest to tak ciekawy skin.

http://www.flyingtv.pl/watch,f07kbsg0ivry.html
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 19, 2013, 23:29:42 »
YoYo dzięki za ten materiał, obejrzałem cały z zapartym tchem i uśmiechem na twarzy, wspaniała historia - malowanie i temat do FSX'a trafiony w 10!
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 22, 2013, 19:07:19 »
Trochę niezmąconego dziś czasu i coś tam się podłubało. Największa trudność z dużą ilością marek, bo nie wszystkie mają grafiki w necie, zatem i trzeba dłubać to ręcznie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 22, 2013, 19:34:20 »
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 22, 2013, 20:26:26 »
Witojcie,
żeby Wam skrócić męki poszukiwania w necie tekstur tego AN-2 mogę je Wam udostępnić (model w 3DS), piszcie na af@fligry.eu. Tu macie równie ciekawą historię przelotu z Polski do Grecji, też dwupłatem http://www.flyingtv.pl/film,lotnictwo59,filmy-0,ile-10,samolot-460.html 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 23, 2013, 00:49:51 »
Spokojnie, Corel i PhotoShop zrobi wszystko. Tak na marginesie - tu wcale nie jest łatwo, bowiem te naklejki itp. pojawiały się po każdym locie, więc z tego co już prześledziłem bardzo ważna jest kolejność tego co się kiedy pojawiało, dzięki w sumie temu, dość łatwo dojść z jakiej daty pochodzi fotka. Ja jednak robię malowanie nie "po", a "przed", zatem bez regionalnych kalkomanii.

http://www.promlot.ptc.pl/dookola_swiata2.pdf

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 25, 2013, 00:59:18 »
No i finito. Jeszcze ostatnie szlify i może jutro wrzucę do ściagania. Enjoy i czekamy na pierwszego ochotnika Around the World ;D.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 25, 2013, 07:14:39 »
Yoyek litości...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 08, 2014, 16:43:28 »
Witam
Mam taką sprawę,chciałbym zakupić samolot An-2 od Sib Wings i nie wiem czy kupować bezpośrednio z ich strony czy może da się go zakupić gdzieś taniej ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 08, 2014, 18:05:46 »
Witam
Mam taką sprawę,chciałbym zakupić samolot An-2 od Sib Wings i nie wiem czy kupować bezpośrednio z ich strony czy może da się go zakupić gdzieś taniej ?

Rzadko są promocje na ich produkty, coś było chyba przed gwizdką i na black friday, a tak to nic. Ew Pc Aviator we wtorek -10%, ale tak patrzę i nie widzę Antka w ich sklepie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 08, 2014, 22:04:07 »
Dziękuję uprzejmie za pomoc :) To najwyżej trzeba będzie Go zakupić na ich oficjalnej stronie.

« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 08, 2014, 22:19:20 »
Antka chyba tylko można kupić przez oficjalną stronę producenta, a cena 16€ nie jest zbyt wysoka ;)

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 08, 2014, 22:59:57 »
Swoją drogą jest to chyba jeden z lepszych dodatków, oczywiście według mnie. :) Stosunek ceny do jakości wprost rewelacyjny. Niestety dostępny do kupienia jedynie na stronie producenta i tylko w wersji elektronicznej. 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 08, 2015, 09:02:27 »
Octopus zabrał się za swojego Antka-2:

http://octopus-gr.com/an2.html .

www.yoyosims.pl