Autor Wątek: DCS: MiG-21bis  (Przeczytany 120237 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: DCS: MiG-21bis
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 10, 2012, 14:40:25 »
Akurat RSBN, a także różne wschodnie systemy nawigacji  są  odwzorowane w niektórych dobrych dodatkach. RSBN zasymulowano między innymi w Antonowach Samdimu: http://samdimdesign.free.fr/HTML/An24/docs24/An-24RV_v2.htm#_Toc105077698
Pomocy nawigacyjnych nie ma w FSie, jednak tutaj nie zdecydowano się na proste substytuowanie VORami - systemy samolotu odczytują pozycje stacji z zewnętrznej bazy.

A to ciekawe. Wiem, że można zrobić sobie bazę zewnętrzną, ale nie wiedziałem, że ktoś się o to pokusił, dzięki!

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 10, 2012, 19:27:12 »
Było już dawno i działa bardzo dobrze ;)
Nie tylko w Antonowie, co we wszysktich rosysjkich dodatkach, w większości jednak do FS2004 Nawigacja po orbicie, korekta systemów inercyjnych z RSBN i takie tam :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 12, 2012, 21:40:47 »
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #108 dnia: Lipca 06, 2012, 08:24:12 »
Kurde bele robić preorder na MiG-21, bo nie będzie kolejnego ptaszka...

http://www.indiegogo.com/projects/150836

Swoją drogą dziwie się trollom na forum ED. Jak powstał taki gniot jak Kucyk to się mało co nie obsmarkali. Tutaj powstaje coś świeżego, na poziomie, pasującego do klimatu i tylko 146 wpłat. Żeeenua.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #109 dnia: Lipca 06, 2012, 08:43:43 »
Bo Mazak nie doczytałeś po co to się znalazło na Indiegogo ;)

This cause to I need some additional fund to finalize the project. I need a fund to pay the DRM protection...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #110 dnia: Lipca 06, 2012, 09:21:58 »
Jak miało być więcej wpłat jak nasze forum leżało. :D Jakiś koleś kupił wersję z plakatem za 1k$ tak więc nie jest źle. :D Ja biorę wersję za 20$, a jak mi się spodoba to sobie dokupię twardą kopię z drukowanym manualem.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #111 dnia: Lipca 06, 2012, 09:25:46 »
Rozumiem, że tego typu zabezpieczenia nie są popularne, a nawet powiedział bym są znienawidzone ale co zrobić? To nie wina projektu, tylko polityka firmy i znak naszych czasów. Każdy następny projekt będzie miał tak samo. Smutne ale prawdziwe. A w sumie jak ktoś ma legalnego DCS, to też specjalnie nie powinien się przejmować, bo już sam się zgodził na warunki.

A nawet jeśli to jego autorski pomysł na obronę swojego projektu to w sumie go rozumiem. Gość robi na poważnym poziomie i ma prawo. Jednak sam wynik wpłat mały jak na taką ilość osób bawiących się w DCS.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #112 dnia: Lipca 06, 2012, 09:35:38 »
Logos dlaczego dałeś tylko dyszkę? Znowu byłeś po piwo w Czechach?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Lipca 06, 2012, 10:38:02 »
Logos dlaczego dałeś tylko dyszkę? Znowu byłeś po piwo w Czechach?

Owszem, byłem jakiś czas temu :-). Dałem 1/10/20$ - dorosły jestem i mogę dawać ile razy chcę :-). Dwie dychy dałem jak jeszcze gryźliście gumową piłeczkę ze strachu czy wstanie The Forum.

Tako rzecze,
Zaratustra

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Lipca 06, 2012, 14:03:07 »
To ja z łyżką dziegciu.
Według mnie kickstartery i podobne przedpłaty, włącznie z wydawaniem wersji beta czy to oficjalnie, czy wmawiając ludziom inaczej (patrz: CLoD), uczą wydawców złych nawyków. Idee są szczytne i pomysł ciekawy, ale tylko wtedy, gdy mamy do czynienia wyłącznie z ludźmi solidnymi i roztropnymi. Z drugiej strony wydaje mi się, że tego typu możliwości ściągać będą właśnie sępy i gorące głowy, które myślą, że samym swoim pomysłem są w stanie zwojować świat.
Jeśli wydawca wie, że niezależnie od własnej sprawności w prowadzeniu działalności zawsze będzie mógł sięgnąć po pieniądze przyszłych konsumentów, to statystycznie będzie mniej zwracał uwagę na poprawne bilansowanie projektu i realne założenia niż w przypadku braku takiej możliwości. Czyli w rzeczywistości będzie trwonił Wasze pieniądze. Pomijam już fakt, że wcale nie musi wywiązywać się ze złożonych obietnic i może napluć przedpłacającym w twarz (czego przykłady przecież mieliśmy w przeszłości).
Tego typu forma to nic innego niż nieoprocentowany kredyt zaciągnięty u przyszłych nabywców. Nie bez powodu bankowe procedury przyznawania kredytu są skomplikowane - tam nie wystarczy mieć pomysłu. Na ładne oczy też nie dostanie się pieniędzy.

Nie sugeruję przy tym, że akurat Becz jest nie w porządku, albo że w każdym przypadku tak jest. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, czy warto finansować każdego wydawcę symulatorów dla zasady.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Lipca 06, 2012, 14:37:13 »
Zefirro, ale o czym Ty do nas piszesz? Najwyraźniej nie orientujesz się o czym jest ten temat. Becz jest osobą, która już coś zrobiła wcześniej w postaci moda z 21 do FC. Obecna akcja z przedpłatami i dotacjami nie jest na zasadzie "miałem sen...", tylko pojawiła się już po tym, jak Becz zaprezentował progres w pracy nad OFICJALNYM dodatkiem do DCSa. Tak więc to nie są mrzonki nawiedzonego gówniarza lub sprytnego oszusta vide Fighter Ops czy Klod.
Jeśli natomiast chodziło Ci o jakieś ogólne wynurzenia, to proponuję założyć oddzielny temat pt. "Wierzcie tylko bankowcom, bo oni nie robią przekrętów".

Tako rzecze,
Zaratustra

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Lipca 06, 2012, 14:54:12 »
Wiem o czym jest temat. Skoro to jest OFICJALNY dodatek, to może ED byłoby tak łaskawe i sfinansowało go. Nie twierdzę, że Becz jest oszustem, ale o to, że to są złe praktyki na rynku, niezależnie kto się ich chwyta. I to był mój głos w dyskusji, dlaczego jest "tak mało wpłat" i dlaczego ja nie zechciałem dofinansować teraz tego projektu, tyle że uargumentowany. Chyba lepiej, gdy się coś argumentuje, nie? Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne.

« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 07, 2012, 19:39:59 »
Nie twierdzę, że Becz jest oszustem, ale o to, że to są złe praktyki na rynku, niezależnie kto się ich chwyta...

Bzdura! Cieszmy się, że ktokolwiek bierze się za coś takiego, bo gdyby zostawił, to ED, to byśmy dalej stali w miejscu z wyborem suszarek.
Chcesz, to kupujesz . Nie, to nie. Proste.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #118 dnia: Lipca 07, 2012, 21:12:20 »
Proste tylko do momentu, w którym ktoś weźmie kasę w takim kickstarterze/indiegogo, a potem nie wywiąże się z roboty.

« Odpowiedź #119 dnia: Lipca 07, 2012, 21:20:45 »
Proste w każdym momencie.
Płacisz bo chcesz, bo taki masz kaprys że lubisz wspierać rozwój dodatków do ulubionych symulatorów z którymi przelatałeś niejedną noc i akurat stać Cię na to. I będzie miło jeśli ten dodatek dojdzie do skutku, w jakimś promilu również dzięki takiej dotacji.
To tak samo jak posiadanie oryginalnego Szturmovika w zafoliowanym pudełku, nigdy nie otwartym, na półce od dziesięciu lat. Mam i cieszę się że mam. I nie tylko ja o ile wiem.
Wolny wybór.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.