Autor Wątek: DCS: MiG-21bis  (Przeczytany 120477 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: DCS: MiG-21bis
« Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 19, 2014, 21:53:28 »
Po temacie :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 19, 2014, 22:31:15 »
Może ktoś przybliżyć o co chodziło? Nie byłem dostatecznie szybki:)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 19, 2014, 22:44:26 »
W skrócie:

Beczl ogłosił, że ołówka nie będzie albo będzie nie wiadomo kiedy, bo mają sprzeczkę w rodzinie. Natomiast przyszło dwóch ludzi jego ekipy i powiedziało, że o niczym nie wiedzą, to jakieś brednie i zbyt dużo czasu poświęcili temu projektowi żeby zdechł. Wg. nich wszystko zgodnie z planem i termin wydania aktualny. Na tym stanęło i po 7 stronie tematu owy wyparował :).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 19, 2014, 22:53:24 »
Dzięki- trafiłem już tylko na "invalid thread"... Trzymam kciuki, że ołówek jednak się pojawi. Ostatni filmik wyglądał bardzo obiecująco.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #274 dnia: Stycznia 20, 2014, 08:33:02 »
Tyle tylko, że dobrze to nie wróży na przyszłość. Coś Ołówek nie ma szczęścia. Trafiłem na jeden post z linku Kosiego wczoraj ale już bez tematu. Miał być pierwszy addon 3th party do DCS, a wychodzi, że będzie ostatni, albo i nie będzie... Kiepsko.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Stycznia 20, 2014, 12:40:56 »
Cała historia daje niestety dość przykry obraz tego jak twórcy simów podchodzą do klienta. Najpierw się obiecuje, zbiera kasę (bo o ile dobrze kojarzę, to Beczl jakieś tam pieniądze zainkasował na Indiegogo), a potem wszystko utyka w development hell i nie wiadomo, czy w ogóle wyjdzie, bo ktoś może mieć focha. Trudno powiedzieć, co spowodowało całą aferę, ale jeśli czołowa osoba z zespołu nagle ogłasza, że projekt nie zostanie zrealizowany (kilka dni po ogłoszeniu dość bliskiej premiery), bez podania przyczyn i jeszcze się okazuje, że to nie jest decyzja, która była znana nawet wewnątrz studia, to dla mnie to jest jakaś dziecinada.

Czy oni tam zdają sobie sprawę, że to jest biznes, że biorą od ludzi kasę i sprzedają produkt? To w końcu nie jest jakiś tam darmowy mod robiony przez hobbystów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #276 dnia: Stycznia 20, 2014, 12:52:09 »
...i jeszcze się okazuje, że to nie jest decyzja, która była znana nawet wewnątrz studia, to dla mnie to jest jakaś dziecinada.

Dokładnie, to jest to. Tym bardziej, że to nie pierwsza wymianka w zespole. Dziwne to nieco.
Tu jest oryginalny post, http://www.dcs-uvp.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=458:dcs-mig-21bis-pozastaven&catid=3:newsflash jako, że po czesku, to można dać Google Translator.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #277 dnia: Stycznia 20, 2014, 15:46:33 »
Może jestem przesadnym optymistą w ocenie ludzi, ale nie sądzę, żeby to była kwestia nastawienia czy złej woli. O złą wolę mogę posądzać stare wygi, które sprzedają po raz n-ty to samo (FC3 najlepszym przykładem) albo żebrzą na kickstarterach zanim będą choćby w stanie pokazać jakiś prototyp. Myślę, że Beczla po prostu ten projekt przerasta. Pisał już wcześniej, że siedzi nad nim po kilkanaście godzin dziennie. Przy takim tempie bardzo łatwo się wypalić. Wcześniejsze przeboje z programistami sugerują po prostu brak doświadczenia. Myślę, że te najnowsze problemy przelały czarę goryczy i chłopak nie wytrzymał. Mam nadzieję, że reszta teamu będzie w stanie go odciągnąć od złego.

Z jednej strony brak doświadczenia nie jest usprawiedliwieniem (jak napisał mmaruda, to nie darmowy mod, tylko coś za co już trochę osób zapłaciło), z drugiej - jeśli nie będzie takich Beczli, to zostaną na placu boju tylko Olegi i Luthiery... A myślę, że nikt z nas tego nie chce.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Stycznia 20, 2014, 17:11:56 »
Z posta na stronie wynika, że pokłócili się o kasę. Ja rozumiem, że Beczla ten projekt może przerastać, ale do cieżkiej choroby, to wciąż jest biznes i nie robi się takich wyskoków, wszystkie decyzje powinno się podejmować z dystansem i chłodną głową. Zresztą zaczyna mnie już też męczyć to jęczenie na temat tego, kto jaką jest osoba i do czego się nie nadaje i co u niego w życiu osobistym. Jak ktoś ze znajomych bierze rozwód, to dowiaduję się o tym mimochodem, a taki Luthier? Na każdym forum się już chwalił. Jak dla mnie to jest żałosne (nie że bierze rozwód, tylko że wszyscy wiedzą wszystko o jego osobistych problemach) i pokazuje jak nieprofesjonalni są ci ludzie. W firmie w której pracuje wszyscy ludzie, którzy poedjmują jakiekolwiek istotne decyzje, czy reprezentują firmę na zewnątrz maja kontraktowy zakaz posiadania profili na portalach społecznościowych i do głowy by nikomu nie przyszło, żeby publicznie mówić o swoim zdrowiu, czy problemach osobistych, bo takie rzeczy negatywnie rzutuja na wizerunek firmy. A już na pewno nikt nie przynałby się, że pokłócił się ze wspónikami o kasę!!!

Zaczynam mieć już nieco dość devów z krajów postkomunistycznych - wieczne bety, zero promocji produktów, fatalne relacje z community (wyjątkiem jest 777, ale może to tylko mnie dali masę samolotów za darmo, bo jestem taki fajny). Jeśli ktoś kiedyś założy Kickstartera na założenie studia robiącego simy, które będzie się składać z np Amerykanów, to będzie to chyba pierwszy projekt do którego się dorzuce.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #279 dnia: Stycznia 20, 2014, 17:25:16 »
To napisz do tych z Fighter Ooops, pewnie z radością przyjmą każde wsparcie, nawet w postaci zakupu kubka :032:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 20, 2014, 17:38:58 »
Wysyłali chociaż te kubki, czy na obietnicach się skończyło? :).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 20, 2014, 17:45:30 »
(wyjątkiem jest 777, ale może to tylko mnie dali masę samolotów za darmo, bo jestem taki fajny).

777 to Amerykańska firma (Jason Wiliams). Rosjanie robili RoF'a pod szyldem neoqb.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 20, 2014, 17:48:04 »
Dajcie już spokój z marudzeniem, bo polecą  :icon_luger_148:. Czas pokaże co wyjdzie z tym dodatkiem.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 20, 2014, 19:46:03 »
Czy ja dobrze widzę, że zniknął dział na ichnim forum dotyczący MiGa?

« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 20, 2014, 19:50:43 »
777 to Amerykańska firma (Jason Wiliams). Rosjanie robili RoF'a pod szyldem neoqb.
Zdaje się, że właścicielem Eagle Dynamics jest natomiast The Fighter Collection :-)

Czy ja dobrze widzę, że zniknął dział na ichnim forum dotyczący MiGa?
Kogoś paluszki zaswędziały :evil: