Autor Wątek: Łikendowe latanko  (Przeczytany 29181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syringe

• *
  • Centipede
Łikendowe latanko
« dnia: Maja 02, 2012, 08:54:02 »
Witam.

Jak widać po forum loty multiplayer nie odbywają się tak często jak kiedyś (Tak wiem- świeci słońce :P ).
Chciałem zaproponować wspólne weekendowe latanie przy piwku.
Dwa lotniska, trochę drobnicy na nich, działka i rakiety IR. Walka Red vs Blue. Bez żadnych konkretnych celów, wymyślnych strategii, modów czy konieczności posiadania TS3 czy Venta. Gentlemeńskie zasady + zwykły fun.
Termin do ustalenia, ale raczej weekend.
Ilości i uzbrojenie maszyn do ustalenia. 
Poziom realizmu na serwerze do ustalenia.

Są chętni?

Edit. A dla takich jak Empeck dodam kosiarkę. :P

_michal

• Gość
Odp: Łikendowe latanko
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 02, 2012, 10:04:18 »
Z chęcią pokoszę nieco trawę na Kaukazie.

Sobota wieczór?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 02, 2012, 11:31:36 »
Żanula ma nawet odpowiednią misję, która kiedyś z chłopakami-fisiami tłukliśmy. Ja jestem za dziś do latania, bo praktycznie od soboty nie trzeźwieję.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 02, 2012, 11:44:41 »
No proszę jest jakiś odzew. Nawet Qrdl chętny. :D Kto jeszcze do kolejarza?!

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 02, 2012, 11:45:50 »
Tak, tak - ja jestem chętny. Proponuję przeniesienie kultowej misji Qrdla do FC2 (Soczi / Adler - Gudauta). Z chęcią polatałbym Su-27 i przypomniał sobie jak to jest ;).
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 02, 2012, 11:57:08 »
No tak, kolejarz to od razu Uziel.  :021:

A ma ktoś tą misję?

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 02, 2012, 13:23:32 »
Zimny Janek najprawdopodobniej. A jeśli nie to odbudujemy z pamięci. Zasady były proste: Soczi/Adler strona Bule, Gudauta Red. W użyciu tylko rakiety IR. Su-27 2xR-73, MiG-29 2xR-60 i jeden R-73, F-15 chyba 2xAIM-9. Żadnych radarowych i żadnych bomb chyba, że na A-10, albo Żabie. W tym przypadku oczywiście plus na Ka-50. Na lotniskach obrona plot. Pole walki - ziemia niczyja czyli teren pomiędzy lotniskami ze słynnym kanionem itp.

Ależ mi się w baniak wryła ta misja ;). Ale na niej stawiałem pierwsze onlineowe kroki w powietrzu. Czasy Menka, Balc3ra, Qrdla, pamiętam nawet Kusch latał i Mazak. Bywało, że i Ojciec Założyciel latał z nami ;). Kurde, jeszcze chwila i będę pisałem jak te dziadki, kombatanci sceny iłkowej w wątku o Wirtualnej Wojnie  :021:.

Z tego wszystkiego to mi się przypomniało, ze mam jeszcze kilka skrinów z tych czasów. Luty 2007.

Dowód na to, że Mazak latał Żabą:

iq85 i leszek660

Nawet Schmicht był i łupał mnie na gunzo i opierdzielał, ze nie odpowiadam na jego S!, a ja nie kumałem o co chodzi.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 02, 2012, 13:39:48 »
Damn, a ja nie mam FC2. W wiertaliocie będę tam jak na talerzu.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 02, 2012, 13:46:49 »
Do weekendu jeszcze kawałek. :) Kosztuje tyle co dobra flacha do grilla. :P
Bardziej się boje kto będzie latał po stronie Blue...

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 02, 2012, 13:51:00 »
Po stronie Blue były F-15 i dla miłośników wschodniej myśli technicznej Su-27 (ale za to w ukraińskich barwach). Po stronie Red - MiG-29 oraz Su-33).

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 02, 2012, 13:58:42 »
Ok, myślałem, że tylko F15, a chyba za dużo chętnych na nie go nie będzie.

Zapraszamy, zapraszamy! Już teraz wiadomo, że będzie można postrzelać do moderacji.  :021:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 02, 2012, 14:04:14 »
Do weekendu jeszcze kawałek. :) Kosztuje tyle co dobra flacha do grilla. :P
Bardziej się boje kto będzie latał po stronie Blue...

Nie kuś mnie. Niedługo FC3 ma wyjść, po co mam kupować produkt bez przyszłości. :D

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 02, 2012, 14:05:03 »
Żanula zrobiła remake na FC2.0 i to jakiś czas temu. Leży tutaj http://www.tanksim.pl/johncool/

_michal, bez przyszłości to wywaliłeś 40 baksów na kucyka  :118:.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 02, 2012, 14:08:42 »
Kupuj nie gadaj. :P

O fajnie. Dzięki za linka. Przejrzy ją wieczorkiem Uziel- nasz forumowy konstruktor misji.  :004:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 02, 2012, 23:20:38 »
Fajne to były czasy i misja. Bez zbędnych komplikacji. Ja pamiętam jak Qrdl ustawił grupkę ochotników z przenośnymi wyrzutniami. Taki Samobójczy Front Wyzwolenia Izraela al Mazaq. Goście byli nieśmiertelni ale jaka skuteczność. Może Qrdla ma gdzieś skrina nawet :D.

A Ropuchem się bardzo fajnie latało, rzadko można było dolecieć ale jak dziś pamiętam jak Menek jedząc kanapkę na pasie z otwartą owiewką wyłapał KAB500 na bańkę. A jedyne co zapamiętał to to, że mu się czarny punkt powiększał na niebie :D. FISiobicie było, tylko potem niektórym osobnikom coś odpier... i się zabawa skończyła, a zaczęła się robić chamówa. Niemniej fajne czasy.

Miałem nawet Ropucha w niemieckim malowaniu  :118:. Najzabawniejsze jest to, że teraz to pewnie bym go nawet nie odpalił lol :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"