Autor Wątek: Łikendowe latanko  (Przeczytany 29212 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
Odp: Łikendowe latanko
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 06, 2012, 11:39:08 »
Kto nie był niech żałuje! I koniecznie niech będzie za tydzień. Misja jest taka, że każdy coś dla siebie znajdzie. Kakuły miały cały czas zajęcie, Su-25 też się nie nudziły, a myśliwcy mieli swoje zajęcia.

Do tego cały czas terapia śmiechem czyli można posłuchać jak Boski Logos wkurza się gdy ktoś go smyra radarem, jak Empec twierdzi, że żadnych śmigłowców nie ma, dowiedzieć się co Mekkiego łączy z morzem, jak włączyć kokpit, a nawet jak odpalić zimnego MiG-a. Do tego popatrzeć jak Mazak zamienia Su-25 w najszybszą maszynę w misji. Logan i Tofik też dawali radę.

Kilka rzeczy donośnie samej misji dopracuję i będzie ok. 

That's Vietnam music... can't we get our own music?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 06, 2012, 12:03:47 »
To nie są te Kamowy których szukacie. :D

BTW, kto bez nosa latał Ropuchem?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 06, 2012, 12:13:13 »
Właśnie, pstrykaliście fotki, to teraz je tutaj zapodajcie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 06, 2012, 12:15:57 »
To nie są te Kamowy których szukacie. :D

BTW, kto bez nosa latał Ropuchem?

To na pewno Tofik! Ja swój nos pożyczyłem Mekkiemu. Coś wspominał, że z takim dziobem lżej mu się pływa :D.
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2012, 18:49:56 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 06, 2012, 13:40:49 »
Ja zaraz zerknę do 4 godzinnego tracka i znajdę kilka fajnych fotek. :)

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 06, 2012, 13:50:10 »
Dzisiaj po pracy siądę i popoprawiam misję. Proszę o uwagi i propozycje. Przede wszystkich chciałbym zachować myśliwski charakter misji, ale:

- wzmocnię obronę lotnisk, tak, żeby Żaby miały czym się pobawić (antyradarowe itp). I żeby takie cfaniaki jak Syringe czy Uziel nie kręcili się za blisko pasów startowych drugiej strony.

- zmienię pozycje konwojów i stanowisk artylerii dla Ka-50. Ale nie będę tu zbyt dużo wzmacniał w obronie plot.

- czy piloci MiG-ów życzą sobie dodatkowe zbiorniki z paliwem?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 06, 2012, 15:21:53 »

Zastanawiające zdjęcie- Mekki co się stało? :)

I mój faworyt- prezenty od Mazaka:

« Odpowiedź #52 dnia: Maja 06, 2012, 15:33:48 »
@uziel 101. Obróc jednostki w wąwozie o 180 stopni, żeby nie stały lufami skierowanymi w stronę zbocza góry i dodaj luja ze Stingerem niech osłania, to zgrupowanie.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 06, 2012, 15:36:17 »
Jak to co? Wóda plus nowy config do kotka. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 06, 2012, 15:54:45 »
Bohaterem wieczoru był zdecydowanie Mekki. Po 9 dniach ostrego... pływania, miał w krwi tyle... morskiej wody  :021:, a latał dzielnie.

@Logan - ok

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 06, 2012, 16:02:15 »
Dzięki życzliwości Syringe, będę miał zaszczyt pomacać jego twardego drąga.  :banan
Tak więc również piszę się na następne latanko. :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 06, 2012, 21:52:24 »
Bohaterem wieczoru był zdecydowanie Mekki. Po 9 dniach ostrego... pływania, miał w krwi tyle... morskiej wody  :021:, a latał dzielnie.

Latający Holender :D. Pamiętam, że u Qrdla w misji były Buki i Tor oprócz pasywnego badziewia. Ta obrona była jakoś sprawiedliwie podzielona tak jak temat rakiet. Poza tym apeluję o większy wybór graciarni dla Ropucha. Teraz sporo tam jest antyradarowych rakiet + Vichry, a to można sobie przy obecnym zestawie AAA wsadzić tam gdzie Qrdl najczęściej posyłał rakiety. W sumie najlepiej by było gdyby dało się samemu wybrać zestaw tak jak miało to miejsce w FC1. No i może by się zwykły Ropuch dla mnie znalazł obok wersji "T", bo może bym się przeleciał dla odmiany.

Poza tym było fajnie i fotka w której Sarenka wyłapuję na klatę dwie 500-tki wynagradza mi wszystkie zestrzelenia.

Ps. Ktoś wie jak zwiększyć dystans z którego widzi się obiekty na Shkvale?

Do zobaczenia na następnych lotach .

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 06, 2012, 22:10:54 »
Tory, Buki, Rolandy, Szyłki - sporo tego stało przy lotniskach. Jeśli nie były unieszkodliwione przez ropuchy lub a10, to przelot nad pasem był aktem samobójstwa. W okolicach lotniska było też kilku gości z rurami.
Druga sprawa, to te nieszczęsne widoki i mapa z ikonkami latających samolotów - to uważam za priorytet. Nie to żebym komuś nie wierzył, ale nie chcę, żeby ktoś musiał wierzyć w moje słowo honoru, że ja nie zaglądam (bo i tak tego nie robię), dla czystości atmosfery wolę być obiektywnie ograniczony przez serwer/grę.
Zbiorniki mogą być, zawsze można odrzucić, bo jakoś chyba w FC2 migacz ma źle ustawione spalanie i nie pieprzcie mi, że nie wiem jak używać dopalacza :-).

Ogólne wrażenia mam pozytywne, a to za sprawą Szanownych Kolegów, widać, że nie ma tutaj urazu dziecka iła :-). Samo FC2 (wczoraj grałem w to #1 raz, choć mam to na dysku kilka miesięcy) jest nieco inny od FC1, choć nie wiem, czy to raczej nie powinna być numeracja 1.5, a nie 2. Pierwsza sprawa, która mnie zniesmacza, to brak huda i kokpitu na poziomie DCSa, tzn. kaki. Szkoda, że tego nie zrobili, bo dało by to bardzo dużo w stosunku do FC1. Kolejna sprawa to rakiety r-60 i r-73. Zauważalnie latają inaczej, a w zasadzie gorzej manewrują (latają w zasadzie na wprost) i - chyba - mają mniejszy promień aktywacji zapalnika. Nie wiem czy to ustawienia serwera/gry, czy tak to zostało poprawione. Oczywiście nie to żebym pierdolamencił, wymaga to jednak przestawienia się w stosunku do FC1.
Tak więc po pierwsze: ustawienia full real + rzeczywista skuteczność broni. Po drugie: więcej aktywnej obrony AA.

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 06, 2012, 22:14:44 »
W nadchodzącą sobotę mnie raczej nie będzie, planuję picie w innym gronie (sorry), ale z chęcią polatam kolejnym razem. Klimat był rewelacyjny, na luzie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 06, 2012, 22:34:41 »
Aha, ja zauważyłem jeszcze jedną rzecz tzn. może tak miało być ale po może trzech startach ze stojanki potem już miałem respawn w locie nad lotniskiem.