Autor Wątek: DCS: Combined Arms  (Przeczytany 20228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: Combined Arms
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 14, 2012, 18:51:13 »
Moim zdaniem jest co robić.
Za dobry nie jestem w te klocki z DCS, ale chwilę się pobawiłem. Jak dla mnie ciężko się jeździ pojazdami, bo widok mamy "związany" z armatą albo karabinem. Armata ma stabilizację w poziomie, więc bez widoku zewnętrznego nie potrafię jeździć, bo nie wiem gdzie jadę.
Brak radaru - widać tylko tam gdzie patrzymy.
Z T-80 zniszczyłem 3 Leopardy z 4.5km. Jakieś "głupie" były. Rakieta leci dość długo. Zamiast postawić zasłonę i się przesunąć, to stały w miejscu.
Nie ma dobrych misji offline. To co jest, jest jakieś skromne. Chociaż może po prostu potrzebują dobrego dowódcy  ;D.

Fajne jest to, że można się przesiadać do różnych pojazdów-czyli można pojeździć czołgiem, a potem się przesiąść do szyłki albo tunguski. Niestety nie udało mi się przesiąść do jakiegoś latadła. Czyli jak na początku wybrałem, czy lecę, czy dowodzę, to już tak zostaje - albo w powietrzu, albo na ziemi.
Ciekawe jak to będzie online.

I jeszcze jedna ciekawa rzecz.
Jak dałem polecenie (dla BWP), żeby przejechał w inne miejsce, to przejechał dokładnie po prostej. Nie przejmował się takimi szczegółami jak szosa, po której mógł tam dojechać - tutaj "walił po ortodromie". Fakt, że byłem po stronie red. Może oni mają tak do dzisiaj.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 14, 2012, 19:02:57 »
Misji offline jak i online jest sporo, wystarczy poszukać w katalogu X:\Eagle Dynamics\DCS World\Mods\tech\CombinedArms\Missions\EN\Single. Jest co robić. Online jest możliwość i latania i jeżdżenia w zależności na co przyjdzie ochota. Największą frajdę sprawia mi strzelanie do znajomych ze Striel'y. Widząc nadlatujące prosiaki, albo rekinki aż rękę świerzbi by posłać niespodziankę :)

« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 14, 2012, 19:10:09 »
Tak trochę to chaotyczne, ale jeszcze jedna uwaga.
Model ziemi. O ile w Su- 27 z wysokości kilometra wygląda dobrze, a na wysokości 50m nie ma czasu patrzeć, to siedząc w czołgu i jadąc 40 km/h ziemia jest kiepska. Wręcz stwierdzę, że jest to poziom z gry Apache vs Havoc, która przecież była wydana ponad 10 lat temu. Żadnej trawy, żadnego krzaczka, tylko tekstury i to kanciaste. Rzeźba terenu też z kantami. Gruzja-teren górzysty, wygląda to kiepsko.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 14, 2012, 19:41:44 »
Nie ma trawy, nie ma krzaczków...hmm? Opcja Clutter/Bushes ustawiona?
bez widoku zewnętrznego nie potrafię jeździć, bo nie wiem gdzie jadę.

Prawy górny róg pokazuję ikonę pojazdu oraz położenie wieżyczki- warto skorzystać ;)

« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 14, 2012, 19:53:49 »
Rzeczywiście, krzaczki miałem ustawione na 0m.

Położenie lufy względem kadłuba niewiele mi daje, bo nadal nie widzę gdzie jadę. Zwłaszcza, że czasami trzeba przejechać przez most, a też na drogach są zakręty.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 15, 2012, 00:21:36 »
Wiecie jak to się skończy?
Wszyscy będą latać myśliwcami, tfu... bombardującymi :D , a na ziemi będzie nieliczna grupa alte experten w szyłkach polująca na wspomniane mysliwce. Dzięki temu rozwinie się do granic absurdu umiejętność bombardowania we wznoszeniu tak żeby klepnąć pacjenta na ziemi nie narażając się.
Równowagę sił przywróci dopiero wprowadzenia S-300 flyable lol

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 15, 2012, 01:45:06 »
Wystarczy LGB z odpowiedniej wysokości.   ;D
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 15, 2012, 09:05:36 »
Wystarczy LGB z odpowiedniej wysokości.   ;D

... ktore można zestrzelić w piękny i jakże efektowny sposób rakietą AA :evil:
Ostatnio lataliśmy z kolegami, część z nas na A-10, ja i jeszcze jeden na CA w opelotce i jakaż była frustracja hog-driverów, gdy żaden maverick nie dolatywał- efekciarsko były "ściągane" :)

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 15, 2012, 15:44:52 »
Eee... jeśli AAA można trafić LGB i Maverick'a to coś tu jest mocno nie w porządku.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 16, 2012, 21:16:00 »
Kupiłem to ustrojstwo, ale w ogóle nie wykazało mi danego produktu w zakupach na stronie DCS chociaż dowód zakupu i serial dostałem od sklepu. Minus taki, że nie mogę wejść do multi - "Invalid Serial Number" pomimo pomyślnej aktywacji. Wszystkie mody mam kupione na jedno konto i w tej samej wersji językowej. "Support Ticket" wysłałem, ale wciąż czekam na odpowiedź... Ciekawe jak długo jeszcze?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 16, 2012, 21:18:39 »
Kupiłem to ustrojstwo, ale w ogóle nie wykazało mi danego produktu w zakupach na stronie DCS
Ale nie na Alledrogo jako "zeskanowany klucz do Steam" ;) ?
Rozwiążą problem, cierpliwości, jak coś mam maila do Wagsa :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

poko24

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 16, 2012, 21:19:43 »
Ale nie na Alledrogo jako "zeskanowany klucz do Steam" ;) ?
Rozwiążą problem, cierpliwości, jak coś mam maila do Wagsa :).
:) Nein! Bezpośrednio w ich sklepie. A Wags powiem szczerze nie przepada za mną. ;)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 16, 2012, 21:22:27 »
Za twoimi dolarami też nie? ;)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

poko24

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 16, 2012, 21:25:57 »
Chyba też nie :). Walnął mi kiedyś negatywa za "niedojrzałego posta". Po czymś im tam pojechałem przy okazji jakiegoś buga - już nie pamiętam dokładnie. Zawsze walę prosto z mostu jeśli coś mi się nie podoba.
BlackSharka 2 specjalnie kupiłem nie jako upgrade, a jako pełen produkt. Tylko tym razem w wersji angielskiej, bo nie ogarniałem rosyjskich komend skrzydłowych. Teraz chyba wystrzeliłem dolary w powietrze... :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 16, 2012, 22:15:54 »
Za twoimi dolarami też nie? ;)
Buhahaha +1.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl