Moim zdaniem jest co robić.
Za dobry nie jestem w te klocki z DCS, ale chwilę się pobawiłem. Jak dla mnie ciężko się jeździ pojazdami, bo widok mamy "związany" z armatą albo karabinem. Armata ma stabilizację w poziomie, więc bez widoku zewnętrznego nie potrafię jeździć, bo nie wiem gdzie jadę.
Brak radaru - widać tylko tam gdzie patrzymy.
Z T-80 zniszczyłem 3 Leopardy z 4.5km. Jakieś "głupie" były. Rakieta leci dość długo. Zamiast postawić zasłonę i się przesunąć, to stały w miejscu.
Nie ma dobrych misji offline. To co jest, jest jakieś skromne. Chociaż może po prostu potrzebują dobrego dowódcy

.
Fajne jest to, że można się przesiadać do różnych pojazdów-czyli można pojeździć czołgiem, a potem się przesiąść do szyłki albo tunguski. Niestety nie udało mi się przesiąść do jakiegoś latadła. Czyli jak na początku wybrałem, czy lecę, czy dowodzę, to już tak zostaje - albo w powietrzu, albo na ziemi.
Ciekawe jak to będzie online.
I jeszcze jedna ciekawa rzecz.
Jak dałem polecenie (dla BWP), żeby przejechał w inne miejsce, to przejechał dokładnie po prostej. Nie przejmował się takimi szczegółami jak szosa, po której mógł tam dojechać - tutaj "walił po ortodromie". Fakt, że byłem po stronie red. Może oni mają tak do dzisiaj.