Autor Wątek: Kokokoko 2012 [o piłce nożnej]  (Przeczytany 32642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kokokoko 2012 [o piłce nożnej]
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 11, 2012, 11:15:31 »
Nie tylko Hiszpanie. Komentatorzy też na to zwrócili uwagę... ale Szpak się żachnął, i stwierdził: to nie nasz problem, to w końcu UEFA kazała wymienić murawę na wszystkich płytach. I wydaje mi się, że było to widać, jak piłka toczy się jakoś tak ociężale po tej trawce. Ktoś pamięta sentencję Szpaka a`propos wspomnianej trawy i Jamajczyków na MŚ?  :118: Taki mały off w związku z zielonym dywanikiem ;)
Też mnie skręca, jak słyszę, widzę to owo umcyk-umcyk, miast kokoko  :020: Ja nawet nie wiem, kto to, karwasz twarz, jest  :karpik

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 11, 2012, 12:13:26 »
Nie tylko Hiszpanie. Komentatorzy też na to zwrócili uwagę... ale Szpak się żachnął, i stwierdził: to nie nasz problem, to w końcu UEFA kazała wymienić murawę na wszystkich płytach. I wydaje mi się, że było to widać, jak piłka toczy się jakoś tak ociężale po tej trawce. Ktoś pamięta sentencję Szpaka a`propos wspomnianej trawy i Jamajczyków na MŚ?  :118: Taki mały off w związku z zielonym dywanikiem ;)
Też mnie skręca, jak słyszę, widzę to owo umcyk-umcyk, miast kokoko  :020: Ja nawet nie wiem, kto to, karwasz twarz, jest  :karpik

Sam się sobie dziwię, że mnie kręci oglądanie takich lalusiów, co im trawka przeszkadza, bo prawdopodobnie jest o milimetr nie w wymiarze. Szok, do czego to doszło. Krótko, po piłkarsku - pedały.

Kokoko,
Zaratustra

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 11, 2012, 12:15:40 »
Na wszystkich stadionach Euro trawa jest taka sama i ma bodajże 26 mm długości. Biedna Hiszpania... To pewnie jakiś spisek.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 11, 2012, 12:54:01 »
W RPA z trawą było jeszcze gorzej i jakoś Hiszpanie wygrali :P
Długość trawy wg. UEFA to 23 mm
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 11, 2012, 13:52:11 »
Jutro mecz z Rosją. Po wspaniałym i dynamicznym meczy Rosja Czechy, krzykacze zwiastują nieprawdopodobne wyniki na korzyść reprezentacji Rosji. Ja nie do końca się tego spodziewam.
1. Rosjanie będą bardziej oszczędzali siły ze względu na przyszłe, o wiele trudniejsze mecze - i taka sytuacja będzie jeżeli zdobędą dwie bramki przewagi
2. Czesi zagrali bardzo ryzykowny otwarty futbool, bez barykadowania się we własnym polu karnym, dlatego dostali jak dostali. Spodziewam się, że Polska reprezentacja będzie grała bardzo defensywnie, ponieważ remis nas bardzo cieszy. Rosjanie nie bądą mogli już zagrać takiej piłki jak z Czechami. A kontry mamy całkiem ładne.
3. O kondycję naszych się nie martwię. Pamiętajcie, że nasz mecz był rozgrywany przy zamknięciu, temperatura była ponad 30 stopni. Nawet Grecy, którzy przecież są świetnie kondycyjnie nie dawali rady.

Poza tym zobaczymy jak zagrają Czesi z Grecją. Spodziewam się remisu lub wygranej Grecji. Śmieszne ? Nie do końca. Grecy złapali mocny wiatr i to nie jest taka łatwa drużyna do ogrania.
Dalej jestem zdania, że mamy duże szansy wyjścia, nawet po przegranym meczu z Rosją. Trzeba tylko wygrać z Czechami.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 11, 2012, 13:58:40 »
Ba! Mamy szansę na majstra tylko musimy wygrać jeszcze 5 meczy a może być nawet lepiej bo tylko 4! ;) 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 11, 2012, 14:00:34 »
Na razie w reklamach mówią mi, że mam kibicować Lewandowskiemu. Ciekawe czy mają już wersję "Lewandowski kibicuje z nami"  :002: :002: :002:.

Kokoko,
Zaratustra

« Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 11, 2012, 14:16:01 »
Nie możemy sobie już teraz pozwolić na remis.
1. Sprawa psychologiczna - potrzebują wygranej - im wyżej, tym lepiej.
2. Sprawa punktów - nie mamy ich zbyt dużo - nasz przeciwnik ma komplet oraz 3 bramki - w razie jakichś wyrównań w punktach, bramki przechylą szalę.
3. Nie mamy drużyny z Niemiec, czy z Hiszpanii, by na chłodno kalkulować.
Nic nie pozostaje, jak wygrać każdy kolejny mecz. Nawet 1 bramką.
Akurat meczu z Czachami nie widziałem, ale jedno jest pewne. Grasz tak, jak przeciwnik pozwala. Rosjanie uderzyli z impetem w Czechów, myśląc pewnie, że będzie trudny mecz... co się okazało? Że im nastukali 4 bramki. Z nami jak będzie? Może się będą oszczędzać, ponoć słabą obronę mają. Muszą nasi napierać, do końca, do samego końca, tak, czy siak, a nie jak z Grekami. Mamy gol, więc czas szampana otwierać. Gra się do końca, nie do pierwszej bramki ;)
Też uważam, że Grecy wkopią Czechom. Z Rosjanami? Mają większe szanse niż my. Większe doświadczenie graczy, nawet to teatralne  :118:

« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 11, 2012, 22:27:02 »
Wszystko piękna matematyka tylko... Remis z Rosją, myślę że byłby to satysfakcjonujący wynik - nie bardzo widzę szansę wygranej. To już raczej  z Czechami. A dalej? W 1/4 gra 1A-2B i 2A-1B. W obydwu przypadkach przegwizdane.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 11, 2012, 22:45:30 »
Zapomnijcie. Jutro Rosjanie pójdą na całość. Wygrywają i w zasadzie mogą się oddać sportowi narodowemu - chlaniu wódy. Dwa zwycięstwa załatwiają awans, po prostu mieli grupę marzeń.... z cieniasami.

Kokoko,
Zaratustra

« Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 11, 2012, 23:07:30 »
Panowie, Ukraina idzie na lidera grupy :). Po tym Szewczenko-Show, śmiem twierdzić, że angole pojadą do domu ;).

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 11, 2012, 23:21:33 »
Angole grali bardzo solidnie, ale miejscami to była obrona Częstochowy, dzielna i dobra, ale obrona Częstochowy. Gdyby nie to, że tak heroicznie się bronili i mieli sporo szczęścia, to Francuzi by ich zjedli... Zapewne z dużą ilością majonezu i czosnku.

Natomiast to co odwalili Szwedzi to jakaś totalna porażka - przez tych patafianów Ukraińcy mają dziś święto narodowe. Podwójnie mi się odechciewa iść do pracy jutro, jak pomyślę, czego się nasłucham. Najpierw się pucowali, że są tacy cool pro zachodni bo stawiają pomniki Słowackiemu, a teraz to.

« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 11, 2012, 23:24:04 »
No po prostu aż pożałowałem, żem nie Kozak :D Piękny mecz, zasłużona wygrana... Pierwsza połowa, jako-tako, druga? Chyba jeden z najlepszych meczów jak na razie. Zlatan był cieniem, Szewczenko, błyszczał. Piękne bramki, wspaniałe widowisko  :banan
Gratulacje Ukrainie :)
Herbaciarze vs. Żabojady, w sumie, czego się spodziewać? Profesjonalnie aż nudno ;) Jestem za Wyspiarzami nadal ;)

@mmaruda Właśnie miałem wysłać.
Ale co chcesz? Zagrali dobrze, Szwedzi dali ciała, jak my w meczu z Grecją. Ukraińcy pokazali jak się gra, do końca, do samiuteńkiego końca cisnęli i zasłużenie wygrali :) 1. brama na kontakt, 2. na odskok i próbowali jeszcze 3.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 12, 2012, 00:22:35 »
Wali mnie, czy zasłużenie, nie lubię drani! :)

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 12, 2012, 00:31:29 »
Przybijam piątkę z mmarudą. Ukraińcy zepsuli mi  humor :/. Co do jutrzejszego meczu to śmich mnie bierze jak słyszę ekspertów w tv co mówią, że Rosjanie nie będą grali na całość bo mają już jedno zwycięstwo. Będą szli jak 1. Front Białoruski. A my jak zwykle po przegranej będziemy liczyć na cud w stylu: teoretycznie jeśli Andora wygra z Anglią 5:0 a my z Włochami 10:0 to wchodzimy.
That's Vietnam music... can't we get our own music?