Autor Wątek: Kokokoko 2012 [o piłce nożnej]  (Przeczytany 32636 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Kokokoko 2012 [o piłce nożnej]
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 15, 2012, 14:56:48 »
Irlandia już popłynęła... zresztą aż mi się łezka w oku kręciła jak widziałem ich "walkę". Jakbym widział naszą reprezentację przez ostatnie 25 lat... Jednej rzeczy tylko nie mogę wytrzymać w tym całym Koko 2012, tj. Szpaka jako komentatora. Niestety on z roku na roku staje się autentycznie bardziej beznadziejny w tym co mówi i jak to mówi. Pewnie będziemy na niego skazani jutro i przy najważniejszych meczach. Mnie już trafia jak pomyślę o tych jego podsumowujących mądrościach, już słyszę jak mówi "My Polacy mieliśmy wielką szansę, ale nie czas płakać, cieszmy się dalej tym wielkim piłkarskim świętem i kibicując innym udowadniajmy światu, że Polacy to bla bla bla ... Szkoda, było blisko, nasi rywale jednak okazali się lepsi. Taki to urok piłki nożnej, w której... bla bla bla." Już słyszę ten jego ton głosu :-).

Kokoko,
Zaratustra

« Odpowiedź #196 dnia: Czerwca 15, 2012, 15:25:04 »
Mój ojciec ma patent na Szpaka. W telewizorze wyłącza dźwięk a w radiu odpala Zimocha i jego fantastyczny komentarz. :)
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

« Odpowiedź #197 dnia: Czerwca 15, 2012, 16:06:50 »
Irlandia już popłynęła... zresztą aż mi się łezka w oku kręciła jak widziałem ich "walkę". Jakbym widział naszą reprezentację przez ostatnie 25 lat... Jednej rzeczy tylko nie mogę wytrzymać w tym całym Koko 2012, tj. Szpaka jako komentatora. Niestety on z roku na roku staje się autentycznie bardziej beznadziejny w tym co mówi i jak to mówi. Pewnie będziemy na niego skazani jutro i przy najważniejszych meczach. Mnie już trafia jak pomyślę o tych jego podsumowujących mądrościach, już słyszę jak mówi "My Polacy mieliśmy wielką szansę, ale nie czas płakać, cieszmy się dalej tym wielkim piłkarskim świętem i kibicując innym udowadniajmy światu, że Polacy to bla bla bla ... Szkoda, było blisko, nasi rywale jednak okazali się lepsi. Taki to urok piłki nożnej, w której... bla bla bla." Już słyszę ten jego ton głosu :-).

Kokoko,
Zaratustra
Istotnie Szpak jest wybitnie irytujący.Od wielu lat z każdą transmisją utwierdzam się w tym, że ten człowiek już nie interesuję się futbolem. Ciągłe wpadki, przeinaczanie nazwisk, mylenie zawodników, brak obiektywizmu (mecze LM, widać że daro jest gorącym kibicem Barcelony) lub po prostu brak wiedzy na temat zawodników czy też danej drużyny.
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

« Odpowiedź #198 dnia: Czerwca 15, 2012, 16:21:01 »
brak obiektywizmu (mecze LM, widać że daro jest gorącym kibicem Barcelony)
To coś nowego. Kiedyś moczył się na widok Juventusu. Widocznie mu przeszło po aferze korupcyjnej w 2006.
Irlandczycy grali straszny piach wczoraj, ale widzieliście ich kibiców? Kompletnie nie przejęci poziomem gry swoich reprezentantów. Zabawa na całego, zresztą razem z Hiszpanami. Widziałem też że wielu miało polskie szaliki.

« Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 15, 2012, 16:44:15 »
Irlandczycy są absolutnie hitem tego turnieju  :001: Na boisku dominacja Hiszpanii, na trybunach Irlandii  :004: Świetny doping, trochę tego u nas brakuję. Niby fajnie, niby cacy ale nasi niedzielni kibice ciągle męczą te same przyśpiewki, chaotycznie, trochę bez ładu i składu. To chyba w dużej mierze efekt systemu losowania biletów i walki z 'kibolami' przez rząd. Trzeba uczciwie przyznać, że to oni tworzą wspaniałą atmosferę na meczach, czego trochę brakuje na euro. Rosjanie robią oprawę z potężną flagą na naszym narodowym, a z naszej strony nic. Atmosfera trochę bardziej piknikowa, niż typowo piłkarska.
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 15, 2012, 16:52:23 »
Irlandia już popłynęła... zresztą aż mi się łezka w oku kręciła jak widziałem ich "walkę". Jakbym widział naszą reprezentację przez ostatnie 25 lat...

Nie przypominam sobie takiego zaangażowania w grze polskiej kadry w końcówkach wysoko przegranych meczy. Pamiętacie aby Polacy mocząc 3 lub 4 bramkami grali pressingiem na połowie przeciwnika w 90 minucie?
A co do p. Darka, też mam już go dosyć, wolę Borka i "antycypację arytmii gry"...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 15, 2012, 17:07:26 »
Mnie zadziwia jego talent to mylenia piłkarzy. Rozumiem jakby komentował jakąś Andorę z Iranem, ale pomylić Błaszczykowskiego z Piszczkiem? Zaskoczył dopiero jak pokazali zbliżenie na zdobywce bramki. Czasami oglądam streamowane mecze Manchesteru United z bitratem ~300kbps i nie mam problemu z odróżnieniem zawodników. Szpak siedząc na trybunach ma z tym problem. Chociaż może to kwestia wieku, wzrok już nie ten.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 15, 2012, 17:14:18 »
Zawsze mylił. Ja myślę, że oni mają te nazwiska na jakimś prompterze, a on za bardzo nie łapie jak to się czyta i co się ogólnie dzieje.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 15, 2012, 19:41:21 »
Irlandia... Nasi bracia od kartofla, trunków wysokoprocentowych i krzyża. Tylko śpiewają zdecydowanie częściej i są bardziej muzykalni. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 15, 2012, 21:53:42 »

Zwierzęta już wiedzą kto wygra. ;)

« Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 15, 2012, 22:16:13 »
Nie wierzyłem, że jeden zawodnik jest w stanie wygrać mecz. Ibrahimovic może to zmienić. :) Anglia polegnie....

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #206 dnia: Czerwca 15, 2012, 22:19:25 »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #207 dnia: Czerwca 15, 2012, 22:22:16 »
SWE 2-1 ENG  :banan

« Odpowiedź #208 dnia: Czerwca 15, 2012, 23:06:29 »
SWE 2:3 ENG :003:
Komu by nie kibicować, mecz wspaniały, chociaż w pierwszej połowie mało akcji, ale się działo. Szwedzi mogą podziękować sobie, bo gdyby w 1. połówce grali jak w 2. to tak słodko herbaciarzom by nie było ;)

« Odpowiedź #209 dnia: Czerwca 15, 2012, 23:10:10 »
Pierwsza połowa tragiczna, ale druga cud malina. Przynajmniej pod kątem emocji. Angolom wystarczy remis z Ukrainą, oby tylko nie było to ich celem.