@whiskey111
Nie tylko Rosji. Dzisiaj się tak gra. Całą drużyną atak, całą obrona. U nas nadal są specjalizacje na boisku. To co zrobił Boenisch przy utracie gola. Czeski piłkarz, w podobnej sytuacji, na pełnej prędkości wpadł ze Cecha do bramki i wybił piłkę głową. A on stanął (Boenisch) i potem uniósł ręce, jak to możliwe? Ano tak, że bramkarz nie jest tym ostatnim, jego też się asekuruje, zwłaszcza, jak widać, że Jaricek wchodzi w nas jak w masło.
Słaba jakość, gdyby ktoś chciał na to zerknąć (0:25) Boenisch ma dosłownie dwa kroki, a on spacerkiem, miast wślizgiem wjeżdżać do bramki, próbując wybić/obronić strzał).
Nie jestem fachowcem. Ale skoro ja widzę takie błędy...?
http://www.youtube.com/watch?v=B78nTOk2E80@mmaruda
Z sytuacji, na sytuację, czułem, że się pogrążamy. Stare powiedzonko, niewykorzystane sytuacje

Ja jednak będę uważał, że piłkarze są dobrzy. To jak orkiestra. Bez dyrygenta, ani rusz.
@Nietzscheański Nadczłowiek
A co to jest, sport narodowy?

Piłka w takim przypadku, powinna być sportem Anglików, a wielu z nich, kocha cricket bardziej, od soccera:D i uważa, że to jest ich narodowy sport

Albo rugby

Amerykanie przyswoili sobie baseball, albo football. To pierwsze, to ponoć nasza gra w palanta

Pewne źródła wskazują na wzięcie tej narodowej gry Yankee od polskich emigrantów

Ponoć amerykański jest basketball

Na pewno, jest to bardzo popularna dyscyplina, tyle.