Autor Wątek: Euro: okradli, oszukali, zabiorą, zepsuje się  (Przeczytany 9684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Euro: okradli, oszukali, zabiorą, zepsuje się
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 10, 2012, 22:27:54 »
A popatrz, ja mam dobre wspomnienia. Jeździłem do Wilna, Drusiennik, Kowna, Troków w okresie 2004 - 2010 i drogi były OK. Jeździłem sporo zadupiami - tam było różnie ale w porównaniu z naszymi drogami w Polsce B i C nie było też źle.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 10, 2012, 22:43:11 »
To było półtora roku temu - zrobiliśmy wypad do Finlandii przez Litwę, Łotwę i Estonię. Najgorzej wspominam właśnie Litwę. Nie jechaliśmy wprawdzie autostradami, ale też nie jakimiś lokalnymi dróżkami. Poza tym na drogach dzicz jeszcze większa niż u nas (szczególnie w wykonaniu ciężarówek), ale w końcu na Litwa jest jedynym krajem który ma większy od nas (co wydaje się nieprawdopodobne) współczynnik zabitych na drogach.

Dobre półtora miesiąca temu robiłem dłuższą trasę (Poznań-Kołobrzeg-Międzywodzie-Kołobrzeg-Poznań) i naprawdę byłem miło zaskoczony naszymi drogami a połowę trasy jechałem lokalnymi. Ani razu nie martwiłem się że skrzywię felgę albo coś w tym stylu.

« Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 10, 2012, 23:19:08 »
Wtrącę się, bo mam porównanie i doświadczenia praktyczne: najgorsza infrastruktura w każdym wymiarze (drogi, łapówki, kultura jazdy, oznakowanie, złodzieje-bandyci i złodzieje-milicjanci) na wschód od nas to bez żadnych wątpliwości Ukraina. Im dalej od naszej granicy tym gorzej- nieoświetlone nocą jeżdżące wraki z epoki ZSRR, nieoznakowane dziury w których można wyrwać koło z wahacza, itp.
Najgorsi kierowcy- Litwini; absolutny brak instynktu samozachowawczego i szacunku dla fizyki. Ciągnik z naczepą bez kagańca, nalewane opony, kierownik od 20 godzin na kawie z colą i bałwankiem a całość 130km/h- normalka. Rozpadające się i poskładane z dwóch zwłoki BMW ukradzione 20 lat temu w Niemcowni, kierownik "wczorajszy", wyprzedzanie na trzeciego- normalka.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 12, 2012, 11:47:41 »
Za przeproszeniem godła na dupie też się nie nosi.

Arjusiur?

Ucieszyła mnie Twoja wypowiedź, myślałem, że to tylko ja jestem konserwą... nigdy nie tolerowałem amerykańskiej mody na podcieranie tyłka flagą-ręcznikiem.

Notabene spodziewam się, że przyszła młodzież na matóże będzie pisać o owych biało-czerwonych cylindrach czy hełmach z rogami jako o tradycyjnych polskich narodowych nakryciach głowy... :D

* * *

Za moim domem (kto u mnie był, ten wie gdzie) przez ponad pół roku pracowali nad przejściem kolejowym. Biorąc pod uwagę zakres prac (nowy nasyp, asfalt, tłuczeń, barierki, duperelki...) spodziewałem się, że uruchomią je jako przejazd (droga jest po obu stronach i kiedyś to był przejazd). Całość skończyła się na... dodaniu szlabanu i świateł.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 12, 2012, 23:42:02 »
Hehe Mazak! Stara Gwardia czuwa.

Jestem dokładnie tego samego zdania. Ostatnio "dalszy szwagier" się zapytuje :"Czemu nie masz chorongiewek na szybach? Nie jesteś Polakiem?".
Odpowiedziałem spokojnie, wiedząc że raczej nie załapie: "Flagę wieszam 3 maja i 11 listopada na balkonie"... Nie załapał.

Każdy przeżywa na swój sposób. Nie każdy zdaje sobie sprawę z wartości.

PS.: Nie jestem kibicem ale mecze Reprezentacji oglądam.
PS2.: Proszę nie szerzyć "propagandy sukcesu OJRO", ratunkiem dla infrastruktury drogowej w Polsce. Dr Joseph Goebbels się w grobie przewraca ze śmiechu. Poczytajcie o zwolnieniach z podatku osób fizycznych i firm biorących udział w "OJRO".

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 13, 2012, 07:38:07 »
Nikt tu propagandy sukcesu nie szerzy, więc pohamuj się z tym Goebbelsem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"