Autor Wątek: Wyścigi o Puchar Podwórka w P-51D (duże zdjęcia)  (Przeczytany 7752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zefirro

• Gość
Wyścigi o Puchar Podwórka w P-51D (duże zdjęcia)
« dnia: Czerwca 10, 2012, 03:47:50 »
W końcu opanowałem w minimalnym stopniu narzędzia do budowy misji, więc...

Zgodnie z zapowiedzią w temacie: http://www.il2forum.pl/index.php/topic,10552.msg275447.html#msg275447 ogłaszam zapisy na Pierwszy Wyścig o Puchar Podwórka na P-51D. Wymagane:
- P-51D z Accu-Sim od A2A (symulacja uszkodzeń ma być włączona).
- Scenerie EPLL i EPGD od Drzewiecki Design (może być demo). http://drzewiecki-design.net/prodPAv2_X.htm

Jako dzień rozegrania wyścigu proponuję najbliższą sobotę (16.06). Godzina do ustalenia, wstępnie zapraszam na zbiórkę na 18:00 (żeby wyścig zakończyć przed meczem).
Po zajęciu miejsc na serwerze będzie chwila na przygotowanie maszyn i start z lotniska. Czas ten wstępnie ustalam na 30 minut - jeśli będziecie chcieć inaczej, proszę napisać - mogę zmienić w misji.
Lecimy na trasie: Łódź - Gdańsk, po prostej. Liniami startu i mety są osie pasów startowych lotnisk. Start lotny - po ustalonym czasie (tych 30 minutach) należy przekroczyć linię startu. Kto pierwszy na mecie, wygrywa. Nie wolno się zderzać, oszukiwać, naprawiać samolotu w locie, dolewać paliwa i innych płynów do samolotu.
Proszę o zgłoszenia w tym temacie - muszę przygotować odpowiednią misję. Zgłoszenie powinno zawierać nazwę zawodnika oraz malowanie, z którego chce korzystać zawodnik. Jeśli malowanie nie pochodzi z domyślnego zestawu malowań należy podać odpowiedni odnośnik. Malowania można dopisać/zmienić później (do piątku).

Lista uczestników (będzie aktualizowana):
1. Sundowner - malowanie własne: https://dl.dropbox.com/u/41767723/texture.N859.7z
2. _michal - malowanie własne: http://dl.dropbox.com/u/202612/FSX/RAcing/WoP3_P51D.zip
3. lucas
4. ArmituriaVeria - malowanie własne: https://hotfile.com/dl/160000306/ff3abf3/texture.N35RAD.7z.html oraz https://hotfile.com/dl/162933197/b8ee5b9/texture.STREGA.7z.html
5. ROB
6. Zefirro - malowanie własne: https://dl.dropbox.com/u/61025804/P-51Skin/WoP3_P51D_PinkPanther.zip
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2012, 23:49:51 wysłana przez Zefirro »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wyścigi o Puchar Podwórka w P-51D
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 10, 2012, 07:33:55 »
Tak tylko dorzuce, o 20.45 jest wtedy mecz naszych z Czechami, tak wiec moze 18 to sam start, co by Forumowi kibole zdazyli ;), no chyba ze takich nie ma, ktorzy wezma udzial w locie. Mam nadzieje ze to nie mecz o honor  :002:.

PS. Wydalo sie ze to niecny plan..... Przegrani oddaja dusze - patrz nr postu Zefirra !
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:10:16 »
Zefirro, mnie możesz zapisać, ale malowanie będzie własne... z czasem udostępnione.

Muszę poszukać gdzieś jakiejś księgi typu "Reno racing for dummies" :D

_michal

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:29:03 »
Ja też będę startować, malowanie własne, do piątku udostępnię.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 10, 2012, 11:57:05 »
Z Łodzi do Gdańska to tylko chwila :004: zwłaszcza dla Mustanga. Jeśli nawet dodamy problemy techniczne, to do 20:00 powinno być po wszystkim.
Na początek taka trasa po prostej. Jeśli chwyci, to może impreza stanie się cykliczna i będzie miała różny charakter: raz coś na zamkniętym torze (jak Reno), czasem jakieś długodystansowe...

PS Specjalnie czekałem na wiadomość o takim numerze z informacją o wyścigu.  :021:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 10, 2012, 15:03:02 »
Zapisuję się! :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 10, 2012, 17:15:54 »
Mam pytanie - czy wstawisz ograniczenia do wysokości przelotu w postaci triggerów, lub bramek które trzeba przelecieć ? Czy też dozwolony będzie dowolny pułap ?

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 10, 2012, 17:46:38 »
Pomyślałem, że na początku najlepiej zrobić jak najmniej regulacji, żeby nie psuć zabawy przepisami i ograniczeniami, które są wzięte z kosmosu. Dlatego nie planowałem ograniczać niczego poza limitem dla linii startu i mety < 300m nad lotniskiem. Poza tym chciałem w ten sposób dać szansę zróżnicowania strategii. Choć i tak przypuszczam, że będzie to wyścig szczurów - w tym sensie, że lot tuż przy ziemi, żeby mieć bezpośredni kontakt z konkurencją.
Jeśli jednak macie jakieś życzenia, to z chęcią spełnię.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 11, 2012, 00:34:29 »
Nie, nie - brak ograniczeń pułapu powinien być bardzo ciekawy, bo to daje, jak Sam napisałeś, duże pole do popisu odnośnie strategii. Czy będziesz chciał użyć możliwości jakie daje Acceleration w kwestii organizacji wyścigów ? Chodzi mi o pomiary czasu i zestawienie wyników na sam koniec, tak jak to jest w przypadku misji Red Bull.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 11, 2012, 01:12:25 »
Spędziłem wczorajszą noc na rozgryzaniu edytora misji do tworzenia wyścigów. Chyba mam coś, co powinno działać poprawnie, ale oczywiście bez sprawdzenia na żywo nie obędzie się. Ułożyłem bardzo krótką trasę i automaty z Acceleration działały.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 13, 2012, 12:01:07 »
Nowi całkiem też mogą w tym wystartować?
Jak tak to ja poproszę o numer startowy i miejsce gdzie mam cyrograf podpisać. Oraz miejsce startu/docelowe i godzinę rozpoczęcia imprezy.
Na teraz to polecę w standardowym malowaniu FF-064, chyba że do piątku coś wyprodukuję to udostępnię.

*Rozumiem że to chodzi o P-51 A2A z Acc-u.
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 13, 2012, 12:02:57 »
A bez Acceleration można będzie się dołączyć?

ROB

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 13, 2012, 12:23:55 »
 :008:

Ty tak na serio ?  :121:

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 13, 2012, 12:30:42 »
:008:

Ty tak na serio ?  :121:

No na mnie wypadło, że jestem ten który ma SP2 tylko.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 13, 2012, 12:32:01 »
W zespole developerskim ktoś musi, żeby sprawdzać czy nie ma jakichś problemów, bo Sp2 i Acceleration nie wszędzie są identyczne.

Ale tutaj nie powinno być problemu, w końcu SP2 wprowadził kompatybilność multi z Acceleration.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"