Autor Wątek: Żarło, żarło i się zes... popsuło.  (Przeczytany 21978 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Żarło, żarło i się zes... popsuło.
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 08, 2012, 20:33:49 »
Mazak! A grzyb Ci w zad! Ha, ha, ha!
Tego jeszcze nie pisał Ci nikt. Zdrówko! 

Jeśli to miało być zabawne to chyba nie wyszło... Wódki z Tobą nie piłem żebyś do mnie w ten sposób pisał. Wdzięczności nie oczekuję ale obrażać się też nie dam.

Z rzeczy przyjemniejszych dziś okiełznałem emotikony, zrobiłem tam porządek, tak aby to miało ręce i nogi. Te kultowe z tzw. folkloru forum pozostały. Niepotrzebne poleciały do kosza. Proszę się nie przejmować powtórzeniami wśród ikon. Tutaj tak jest. Są wpisane kilka razy pod różnymi symbolami/wyrażeniami i tak też się pojawiają. Nad postem są ikony domyślne - podstawowe dla SMF. W wyskakującym okienku te forumowe + powtarzające się domyślne.

Poza tym Zeke pomógł mi z tłumaczeniem jednego pliku dla modyfikacji forumowej oraz pojawiły się kolorowe nicki dla konkretnych grup GTL. Wszystko po to, aby usunąć niepotrzebne kolorowe paski wskazujące na funkcję na forum. Potem może powalczę z dodaniem dodatkowego stylu. Oczywiście jeśli to się nie zgryzie :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 08, 2012, 21:27:08 »
Potem może powalczę z dodaniem dodatkowego stylu.

Czy byłaby szansa na (opcjonalną) czarną skórkę do forum? Często siedzę na kompie nocami i mimo maxymalnego ściemnienia ekranu na lapku, to i tak jasny styl forum razi w oczy gdy się siedzi po ciemku.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 08, 2012, 22:07:37 »
Zobaczymy. najchętniej zainstalował bym jakąś multikolorową :).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 08, 2012, 22:34:31 »
Może tęczową, żeby zaspokoić potrzeby różnych grup? ;)

« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 08, 2012, 23:07:04 »
Może tęczową, żeby zaspokoić potrzeby różnych grup? ;)

Multi - kulti. :)

Dzięki za mail'a. Idę przypudrować nosek.

Pozdrawiam

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 18, 2012, 18:48:15 »
Prawdziwie oddani sprawie funkcjonariusze partyjni umierają razem z Wodzem. Kilka dni temu komputer powitał mnie zamiast słowami 'Loading Grub 5.1' , słowami 'unknown filesystem at /dev/sda1, aborting'
Chwile potem dostałem ataku histerycznego śmiechu gdy usłyszałem własny komentarz: "Upsiiieee Daisy...'
Wystartowałem pingwina zamiast windowsa , przymontowałem partycje windowsa a tam wojna znaczków ASCII, i to taka pełnowymiarowa'. No to instalator, konsola odzyskiwania systemu , chkdsk.
Jako że kisił przez 2 godziny coś miałem nadzieje na zwycięstwo jak Szef 18 kwietnia 45 roku.
Odzyskał wszystko :D co do pliku. Skoda że każdy umieścił w osobnym katalogu o nazwie chkdsk.001 itd. :D MFT partycji było większe od ilości danych :D

Anyway. Kto z Was jeszcze poświęcił siebie sprawie w takim stopniu jak ja , by przekonać Szefa o swej lojalności :D ?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 21, 2012, 12:18:49 »
Tak informacyjnie. Proszę się nie spinać/przejmować brakiem awatarów. Wyszedł mały babol z folderem załączników który się zapchał. W wolnej chwili po urlopie postaram się zmęczyć temat.

« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 21, 2012, 12:38:11 »
A miało nie być prunda i neta w tej głuszy  :P
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 21, 2012, 15:32:24 »
Ożesz... Ja to żyłem nie dość, że jak bez tlenu, to jeszcze w bezbrzeżnej nieświadomości :o

Mazak - dzięki Wielkie i Szacun ludzia od neta uzależnionego  :562:

Co do koloru, też się przychylam do wniosku o czerń, albo popiel. To pewnie przez inne świetne forum ;) Ale tam to głównie pływają, głęboko i szeroko.

Dzięki raz jeszcze KosiMazaki  :509:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 21, 2012, 22:51:49 »
A miało nie być prunda i neta w tej głuszy  :P

W sumie nie było. Awaryjnie tylko zabrałem dwa laptopy, smartfon i jakiś tam mobilny net :D. A tak to rybki, lenistwo, spanie do południa, relaks i resetowanie się.

Dobra, a teraz z poważniejszych spraw... Jak wspominałem w innym temacie, w ostatnim tygodniu jak byłem na urlopie zapchał się folder załączników. W skrócie skrypt domyślnie uploadował wasze wrzucane na bieżąco awatary do tego folderu. Po przeniesieniu plików, sprawdzeniu ścieżek i oczyszczeniu folderu załączników niestety ale część awatarów przestała działać. Dokonałem pewnych zmian i teraz powinno to się nie powtórzyć. Niestety nie byłem w stanie przywrócić z bazy danych wszystkich ścieżek do awatarów ale ręcznie dziś wklepałem jakieś 13 stron czyli na oko jakieś 200 obrazków (wszystko co znalazłem w kopii). Generalnie z awatarami przez te kilkadziesiąt lat zrobił się lekki bajzel i przy tej okazji postanowiłem to uporządkować. Część obrazków byłaz czasów PHPBB, inne z nieistniejących kont. Wyszło jak wyszło, zrobiłem co mogłem.

Aby uniknąć w przyszłości zniknięcia awataru proponuję umieścić go na  zewnętrznym hoście, po czym zamiast fizycznie go wysyłać na serwer podać tylko link. W ten sposób nie powinno nić zniknąć.

« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 22, 2012, 22:18:00 »
Mazaku, nie wiem czy to ma związek, ale dziś nie mogłem zalogować się na forum. Cały czas "błędne hasło". Po trzeciej próbie wyrzuciło komunikat o możliwości przypomnienia na mój email. W wiadomości był link do zmiany hasła. Więc zmieniłem na dotychczasowe i przyjęło. Tak jak pisałem na początku nie wiem czy to ma związek, ale wcześniej to nie występowało.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 23, 2012, 12:57:44 »
Dzisiaj coś się chrzani "Zaznacz wszystkie wątki jako przeczytane". Po kliknięciu na link wyskakuje mi strona z tekstem "Nie można zweryfikować URL odnoszącego. Powróć i spróbuj jeszcze raz". Czasami ten przycisk zadziała tak jak powinien, częściej jednak wywala wyżej wymieniony błąd.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 23, 2012, 14:53:06 »
U mnie tak samo. Ale tylko raz. Za drugim razem było OK. Hmmm...

PS: Można gdzieś zmienić wygląd na stary? Jakoś nie widzę...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 23, 2012, 15:12:38 »
Mazak odpowiedział już w sprawie wyglądu:
http://il2forum.pl/index.php/topic,15045.msg277716.html#msg277716

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 23, 2012, 23:37:49 »
Mazaku, nie wiem czy to ma związek, ale dziś nie mogłem zalogować się na forum. Cały czas "błędne hasło". Po trzeciej próbie wyrzuciło komunikat o możliwości przypomnienia na mój email. W wiadomości był link do zmiany hasła. Więc zmieniłem na dotychczasowe i przyjęło. Tak jak pisałem na początku nie wiem czy to ma związek, ale wcześniej to nie występowało.

Być może dlatego, że ręcznie w każdy profil wklejałem awatary i mogło się coś z hasłami pomieszać. Ustaw swoje hasło i zobaczy czy historia się powtórzy.

Dzisiaj coś się chrzani "Zaznacz wszystkie wątki jako przeczytane". Po kliknięciu na link wyskakuje mi strona z tekstem "Nie można zweryfikować URL odnoszącego. Powróć i spróbuj jeszcze raz". Czasami ten przycisk zadziała tak jak powinien, częściej jednak wywala wyżej wymieniony błąd.

Widzę od czasu do czasu ten błąd w logach. Z tego co się dowiedziałem może mieć to związek z indeksowaniem forum przez Google, tudzież przeglądarki która pamięta stare adresy/ciasteczka forum. Zastanawiam się jeszcze czy to nie wina ustawień czasu sesji itd. Pojawia się to dość losowo i sam tego nie doświadczyłem. Zobaczymy co będzie dalej. Cały czas jesteśmy w fazie testów.

Z wyglądem forum chwilowo nic się nie zmieni. Przeglądałem kilka skórek i żadna z nich nie jest idealna. Trafiają się jakieś błędy lub brak tłumaczeń. Dopóki nie wyjdziemy z fazy testów nie będę nic zmieniał.