Autor Wątek: Polskie wojsko  (Przeczytany 7142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polskie wojsko
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 12, 2012, 18:48:59 »
Już raz Kaczyński się próbował pokazać jaki to jest ważny, to się potem przemysł mięsny w Polsce mało nie wywrócił do góry kółkami jak Moskal granicę przymknął.

Przepraszam z OT, ale jak Twoje posty mogą być czytane na poważnie skoro jesteś wyznawcą spiskowej teorii dziejów, a z tego co piszesz Rosjanie szeroko korzystają z prekognicji i działania odwetowe stosują wyprzedzająco?
O co mi chodzi? Konkretnie o smutny los polskich świń z powodu wyskoków prezydenta Kaczyńskiego.
Ten zakaz oraz zakaz importu warzyw i owoców wprowadzono w 2005 r. a zniesiono jakoś na przełomie lat 2007/2008, jasno widać z tego, że rosyjskie oddziały parapsychologiczne przewidziały wyskoki Kaczyńskiego w Gruzji w 2008 roku, potem chyba jednak sięgnęli w przyszłość dalej bo zanim jeszcze zaczął dymic w Tbilisi zakaz zniesiono.
Ciekawe jest również prześledzenie za co Rosja chciała ukarać Obamę forsując zakaz importu amerykańskich kurczaków w 2010 r. i kto podpadł z Wietnamu, Argentyny i Włoch  w tym roku, że ich kurczaki, ryby i sery również nie są w Rosji mile widziane?

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 12, 2012, 21:24:42 »
Nigdzie i nigdy nie upieram się że jestem Alfą i Romeą, i że zawsze mam rację która jest najmojsza. Jeśli moje poglądy Magneto uważasz za teorię spiskową- Twoje prawo i mój ból że tak to interpretujesz.
Nie wiem co Obama, nie wiem też co Argentyna, Wietnam i Włochy, wiem tylko że parę osób w Polsce straciło pracę z powodu tej zadymy z mięsem. Co do losu świń- interesuje mnie tylko los tych czerwonych, które dwadzieścia lat po zamknięciu PRL, nadal są u koryta i śmieją mi się prosto w twarz z telewizora. I jest to główny powód dla którego każdy kto wyśmiewa pepików, dla mnie jest ciemnym tłukiem- oni poradzili sobie w rok, bez Macierewicza, teczek i pełzającej wojny domowej.
A jeśli chodzi o ewentualne uprzedzające działania Rosji wobec nas- uważam że dla globalnej polityki Rosji Polska jest niczym; jak się okazało nawet do tranzytu gazu nie jesteśmy im potrzebni. Nie mają żadnego interesu w tym żeby tu przychodzić. I dobrze, bo jakby kiedyś zechcieli to obawiam się że gen. Koziej & S-ka nadałby audycję z Londynu, w której podziękowałby nam za bohaterską postawę w działaniach obronnych i serdecznie pozdrowił życząc dalszych sukcesów w walce partyzanckiej i wszystkiego najlepszego w nowym roku.
Ten post również nie musi być czytany poważnie, jak wszystkie pozostałe, a ja sam nie upieram się przy byciu poważnym- choć wydawać by się mogło, że sam pseudonim wskazywałby na to dość wyraźnie.
Bycie poważnym pozostawiam osobom decydującym o tym co jest w tym kraju dobre a co złe, o prawie, o podatkach, o budżecie, i o sprowadzeniu 80 ton złomu aluminiowego do Toya fabryki celem dalszych gdybań n.t. "Czy sprawny samolot z wypuszczonym podwoziem na progu pasa startowego nieczynnego lotniska wjeżdżający do lasu to nieudolne lądowanie nieudolnej załogi wyprodukowanej przez nieudolny system kierowany przez nieudolnych decydentów czy też może zamach i zmowa wiadomych sił".
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 12, 2012, 21:36:43 »
Czyli Białoruś mamy z głowy ... NASTĘPNY PROSZĘ.
Dyskusja jak zazwyczaj zmierza w tym samym kierunku, reforma armii to konieczność.
Więc może doradźmy Panu Ministrowi (poważnie) na kartach Forum co/jak zrobić w obecnych realiach politycznych, społecznych i finansowych.
Tak sobie myślę,że politycy nie zaczną mówić poważnie o wojsku, bo społeczeństwo nie myśli o armii  poważnie. Darzy je zaufaniem, bo kto ma pomagać w szczególnych okolicznościach na rozkaz, sprawnie i bez gadania, tylko armia, ale nie traktują poważnie jako, że tak powiem, "tarcza" i "miecz ".
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 12, 2012, 21:50:05 »
Czemu u nas wszystko zawsze kończy się argumentem Smoleńskim?

Nie siedzę w sprawach wojskowych. Obserwuję to "z zewnątrz" będąc obywatelem polskim.
Odnoszę wrażenie, że polskiemu wojsku brakuje jedynie dobrych dowódców. Takich, którzy mają wizję obrony, wizję tego co jest wojsku potrzebne. Uznaję za drugi cud nad Wisłą zakup F-16 i Rosomaków. Nie ważne czy one są dobre, czy złe. Ważne, że podjęto decyzję o zakupie i to jest właśnie ten cud w naszych warunkach. Pieniędzy na wojsko jest sporo (pieniędzy zawsze jest za mało), tylko sami nie wiemy jak je wydać.
Jeżeli zastanawiali się czy jest nam potrzebna marynarka wojenna, to czy istnieje jakakolwiek wizja obrony kraju? Wydaje mi się, że najpierw potrzebny jest plan obrony, zadań stawianych wojsku, a potem dopiero określanie składu armii.
Kiedyś, jeszcze w latach komuny, zażartowałem, że dla Polski najlepiej by było wybudować dwie szerokie drogi i rozwijać wojskowe służby kierowania ruchem drogowym, żeby po np. południowej drodze kierować wojska NATO na wschód, a po północnej wojska radzieckie na zachód. Politruk nie był zachwycony moją świadomością patriotyczną :D .

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 12, 2012, 23:34:13 »
Jeżeli zastanawiali się czy jest nam potrzebna marynarka wojenna, to czy istnieje jakakolwiek wizja obrony kraju? Wydaje mi się, że najpierw potrzebny jest plan obrony, zadań stawianych wojsku, a potem dopiero określanie składu armii.

Może warto zajrzeć tutaj:

http://www.wp.mil.pl/pliki/File/strategia_obronnosci/strategia_obronnosci.doc
http://www.wp.mil.pl/pliki/File/zalaczniki_do_stron/SBN_RP.pdf
http://www.wp.mil.pl/pliki/File/Wizja_SZRP_2030.pdf
Русский военный корабль, иди нахуй

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 13, 2012, 15:31:17 »
Kiedyś, jeszcze w latach komuny, zażartowałem, że dla Polski najlepiej by było wybudować dwie szerokie drogi i rozwijać wojskowe służby kierowania ruchem drogowym, żeby po np. południowej drodze kierować wojska NATO na wschód, a po północnej wojska radzieckie na zachód. Politruk nie był zachwycony moją świadomością patriotyczną :D .

;)

Problem w tym, że każda ze stron zbombardowałaby ścieżkę przeciwnika i znów spotkaliby się na naszym podwórku. Cytując znanego filozofa "Siarę" Siarzewskiego "Killer jebud i cały misterny plan w pi...u"   ;D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #21 dnia: Października 22, 2012, 20:29:36 »
Tak a propos polskiej armii, opublikowano zdjęcia polskiego eksperymentalnego kamuflażu o nazwie MAPA:

http://soldiersystems.net/2012/10/16/mapa-new-polish-army-experimental-camo/

Wygląda nieźle.

« Odpowiedź #22 dnia: Października 23, 2012, 00:33:45 »
To nie jest dokładnie rzec mówiąc kamuflaż eksperymentalny ,po prostu firma "Specops" stworzyła wizualizacje kamuflażu nad którym sobie coś tam dłubią i wiele rzeczy może się jeszcze zmienić.

Proszę pamiętać że ta wizualizacja jest tylko ,lub na razie wyłącznie w formie grafiki komputerowej.

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #23 dnia: Października 23, 2012, 13:12:32 »
No nie do końca: http://specops.com.pl/forum/topics95/specops-mapa-vs-wz-93-wz-multi-kama-vt11289.htm Istnieje już egzemplarz testowy, tyle że na razie wydrukowany na poliestrze, a nie na typowej tkaninie mundurowej.
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

« Odpowiedź #24 dnia: Października 24, 2012, 11:22:20 »
Widzę że od czasu jak przeczytałem o nowym kamuflażu firmy "SPECOPS" już zrobili partię próbną.Szybka firma  ;D